Elazığ Yine Yok Sayıldı

Geçtiğimiz günlerde Son Dakika 23 YouTube kanalında Hasan Bak ile Şehir Masası'na konuk olan Avukat İbrahim Gök, istinaf mahkemesinin Malatya'ya kurulması yönünde duyumlarının olduğunu belirttikten sonra mahkemenin Elazığ'a kurulması yönünde Elazığlı siyasilere seslenerek çalışma yapılması gerektiğini ifade etmişti. Yaşanan son gelişmenin ardından Malatya, Denizli ve Tekirdağ illerinde istinaf mahkemeleri kurulması yönünde karar Resmi Gazete'de yayınlandı.

Elazığ Yine Yok Sayıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçmişten bugüne birçok kamu kurumunu farklı illere kaptıran Elazığ’ın, hukuki süreçlerin önemli bir basamağı olan istinaf mahkemesinin ilimizde kurulması yönündeki beklentileri de gerçekleşmedi.

AV. GÖK, SİYASİLERİ UYARMIŞTI
Geçtiğimiz günlerde Son Dakika 23 YouTube kanalında “Hasan Bak ile Şehir Masası” programına  konuk olan Avukat İbrahim Gök, İstinaf Mahkemesi’nin Malatya’da kurulma çalışması başlatıldığını, bu mahkemenin ilimizde açılması yönünde siyasilerimizin gayret göstermesi gerektiğini ifade etmişti.

Elazığ Yine Yok Sayıldı

ELAZIĞ’DA KURULMASI DAHA MANTIKLIYDI
Konu ile ilgili programda değerlendirmelerde bulunan Av. Gök şunları söylemişti: “ Malatya’da kurulduğunda hangi iller bağlanacak diye baktığınızda Elazığ, Adıyaman ve Malatya. 3 ilden bahsediyoruz. Şimdi biz diyoruz ki Elazığ merkezi bir konumda.  Tunceli, Bingöl, Muş, Malatya ve Diyarbakır illerinin tam ortasında bir merkezden söz ediyoruz. Coğrafi olarak tüm bu illerin ortasında olan bir ilde istinaf mahkemesi kurmayacaksınız da götürüp Malatya'ya mı kuracaksınız?”

ESNAFLARIMIZ İÇİN ÖNEMLİ BİR KAZANIM OLACAKTI
İstinaf Mahkemesinin ilimizde kurulmasıyla başta esnaflarımız olmak üzere şehre çok sayıda katkısı olacağını dile getiren Av. Gök, “İstinaf mahkemesinin özelliği şudur: Hem yerel esnafın ciddi manada kazancı olacak bir çalışma olacaktır hem de buradaki hukukçu arkadaşların kazancı açısından ciddi katkılar sağlayacaktır.” dedi.

Elazığ Yine Yok Sayıldı

SİYASETÇİLERE SESLENMİŞTİ
İstinaf mahkemesinin ilimizde kurulması yönünde başta milletvekillerimiz olmak üzere siyasetçilere seslenen Av. Gök, şunları söylemişti: “Siyasetçi arkadaşlara buradan sesleniyorum. Bakın daha kanun hazırlanıyor. Nerede kurulacağı kesin değil ama bizim yaptığımız takibe göre Bakanlıkla yaptığımız görüşmeye ve Malatya’daki arkadaşlarla yaptığımız görüşmeye göre Malatya’da şu an binasını bile hazırlamışlar.”

Elazığ Yine Yok Sayıldı

SİYASİ VE BÜROKRATİK UNVANLARIN GÜCÜ YOK MU?
İlimizin Ak Parti Genel Merkezi ve Bakanlıklar nezdinde unvanı yüksek görünen isimlerle temsil edildiğine dikkat çeken Av. Gök, “Ben de şunu söylüyorum: Elazığ’da iktidar partisin de çok güçlü insanlar olduğu  iddia ediliyor. Biri MKYK üyesi bir diğeri başka görevde olan bakan yardımcısı arkadaşlarımız var. O arkadaşlara sesleniyorum. Hatta bakan yardımcısı arkadaşımız da hukukçu. O da bilir ne demek istediğimi. Gelin şu işi Elazığ’da kurun, biz sizin heykelinizi kapısının girişine dikelim. İstinaf mahkemesi kaçmadan göçmeden lütfen mücadelesini yapın” demişti.

Elazığ Yine Yok Sayıldı

MALATYA YİNE KAZANDI
Bugüne kadar birçok kazanımını  kaybeden, yeni oluşturulan kamu kurumları farklı illerin almasına seyirci kalan Elazığ, istinaf mahkemesini de komşu il Malatya’ya kaptırdı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 3 ilde istinaf mahkemesi kurulmasına ilişkin kararın Resmi Gazete’de yayımlandığını duyurdu.  Yayımlanan kararda Malatya, Denizli ve Tekirdağ illerinde istinaf mahkemeleri kuruldu.

SİYASETÇİLER NEDEN İLGİSİZ?
Elazığ’ın beklediği halde Malatya kaptırdığımız istinaf mahkemesi örneğinde olduğu gibi şehir olarak böylesi önemli konularda siyasetçilerin ilgisiz kalması, ilgili bakanlarla temasta bulunup hizmeti şehrimize kazandırma konusunda adım atamaması, vatandaşlar tarafından da tepkiyle karşılandı.