Elazığ ve Malatya Depremini İşaret Etti! 'Yapılamaz Denileni Yaptık'

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, 2020 yılında Elazığ ve Malatya depremine dikkat çekerek önemli açıklamalarda bulundu.

Elazığ ve Malatya Depremini İşaret Etti! 'Yapılamaz Denileni Yaptık'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İstanbul'da 650 bin konutun acilen dönüştürülmesi vurgusunu yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat kurum deprem zamanı Malatya'da sahada olduğundan ve deprem konutlarının söz verildiği gibi 1 yıl içinde teslim edildiğinden bahsetti.

Kampanya döneminde verdiği tüm vaatleri yerine getireceğini vurgulayan Kurum;

“ Elazığ’da, Malatya’da, İzmir’de depremler oldu ve oralara gittik. ‘Mustafa Paşa’da Abdullah Paşa’da Rüstem Paşa’da bütün mahallelerde dönüşüm yapacağız’ dedik. O zaman bize ‘nasıl yapacaksınız’ dediler. ‘Milletimizle el ele vererek örnek bir dönüşümü yapacağız’ dedik. 1 yılda bitireceğiz iddiasında da bulundum. Günlerce deprem bölgelerinde kaldık. Ben sokak sokak gezerken, ‘Kara Murat geliyor’ dediler. 6 ayda teslimler başladı, 1 yılda büyük bir kısmı verildi. 1 yılı geçenler de oldu. Verdiğimiz sözleri tutuk. 6 Şubat’ta etkilenen illerden biri de Elazığ’dı. Bu konutlar sayesinde, tabii ki Allah’ın takdiridir ancak can kaybı az oldu. TOKİ’de yaşayan hiçbir kardeşimizin burnu bile kanamadı" dedi.
Muhalefetin o dönem ‘parayı bulamazsınız, yetiştiremezsiniz’ eleştirileri yönelttiğini hatırlatan Kurum,

“Ama ne oldu, yetiştirdik. Kastamonu Bozkurt’ta sel oldu. Giresun’da da sel oldu. ‘Yapamazsınız, kaynak bulamazsınız’ dediler. İzmir’i muhalefet yönetiyor. Arkadan sözleri duyuyorum; ‘Ne yapacaklar, geziyorlar’ gibi. Günlerce enkaz başında kaldık. Önce arama kurtarma yapıyorsunuz. Biz dedik ki; ‘hiç üzülmeyin enkaz altından vatandaşımızı çıkartacağız. Mal önemli değil. Yenisini yerinde yaparız’ dedik ve Bayraklı’da yaptık. Bir ablamız, ‘gerçekten siz söylüyorsunuz ve yapıyorsunuz. Ben CHP’liyim. Sizinle bizimkilerin arasındaki fark, siz söylüyor ve yapıyorsunuz’ dedi” diye konuştu.