Elazığ Ve İlçelerde Tek Tek Sökülecek Yeni Dönem Başlıyor

2024 yılı itibarıyla, Türkiye'de elektrik sayaçlarında yeni bir döneme giriliyor. Milli Akıllı Sayaç Sistemi (MASS) adıyla hayata geçirilecek bu sistemle birlikte, elektrik tüketiminin takibi ve kontrolü daha kolay ve verimli hale gelecek.

Elazığ Ve İlçelerde Tek Tek Sökülecek Yeni Dönem Başlıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2024 yılı itibarıyla Türkiye’de elektrik sayaçlarında yeni bir döneme giriliyor. Milli Akıllı Sayaç Sistemi (MASS) olarak adlandırılan bu sistem, yazılım, donanım ve iletişim altyapısıyla elektrik dağıtım sistemindeki verileri daha etkin bir şekilde yönetmeyi amaçlıyor. MASS’ın Avantajları, “Tüketilen elektriğin daha doğru bir şekilde ölçülmesi ve faturalandırılması, Kaçak elektrik kullanımının önlenmesi ve enerji kayıplarının azaltılması, Tüketicilerin elektrik tüketimlerini takip ederek tasarruf yapmalarına imkan sağlanması, Kullanıcıların mobil uygulama veya internet sitesi aracılığıyla sayaç bilgilerine uzaktan erişebilmeleri,Enerji piyasası için yeni ve gelişmiş hizmetlerin sunulması.”


MASS sistemi, 81 ilde kademeli olarak uygulanacak. Öncelik, yeni sayaçlara ve arızalı sayaçlara verilecek. Kaçak elektrik şüphesi bulunan sayaçlar ile sanayi ve tarımsal abonelerin sayaçları da öncelikli olarak MASS’a dahil edilecek. Elektrik dağıtım şirketleri, MASS kapsamında gerekli teçhizatı, altyapıyı ve akıllı sayaçları kurmak, işletmek ve bakmakla sorumlu olacak. Mevcut sayaçlar da zamanla akıllı sayaçlarla değiştirilecek.


MASS sistemi, kullanıcılara birçok fayda sağlayacak. Kullanıcılar, mobil uygulama veya internet sitesi aracılığıyla:
Elektrik tüketimlerini anlık olarak takip edebilecekler
Geçmişe dönük tüketim verilerini analiz edebilecekler
Fatura bilgilerine kolayca ulaşabilecekler
Enerji tasarrufu için öneriler alabilecekler.