Elazığ Valiliği'nden Riskli Alandaki Hak Sahiplerine Uyarı

Elazığ'da Abdullahpaşa, Mustafapaşa ve Rüstempaşa Mahallelerinde bulunan ve 'Riskli Alan' ilan edilen konutların hak sahipleri alan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İrtibat Ofislerine başvuru yapmamaları durumunda hak sahiplikleri sonlandırılarak konutlarının kamulaştırma bedeli taraflarına ödenecek.

Elazığ Valiliği'nden Riskli Alandaki Hak Sahiplerine Uyarı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ’da 24 Ocak 2020 tarihinde 6.8 büyüklüğünde yıkıcı bir deprem meydana geldi.

Depremin ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekipleri tarafından Elazığ’daki binaların sağlamlık durumları tespit edildi.

Tespit ve incelemelerin ardından Elazığ’da bazı mahalleler ve binalar Riskli Alan olarak ilan edildi.

Riskli alan olarak ilan edilen alanlardaki konutların hap sahibi vatandaşlar için askıya çıkıldı.

Askıya çıkılmasının ardından vatandaşlar; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İrtibat Ofislerine giderek (Abdullahpaşa Mahallesi hak sahipleri için Sürsürü Mahallesi Halit Hoca Efendi Bulvarı Vali Tevfik Gür Orta Okulu Arkası, Mustafapaşa Mahallesi ve Rüstempaşa Mahallesi hak sahipleri için, Mustafapaşa Mahallesi Ömer Sanaç Sokak Toki Evleri 1.Etap C Blok No:1) 30 gün içerisinde kendi hakları olan konutlarını teslim almak için dilekçe vermek zorundalar.

30 gün içerisinde konutlarını almak için başvuruda bulunmayan vatandaşların hak sahiplikleri sonlandırılarak konutları kamulaştırılacak.

Hakları kamulaştırılan vatandaşlar için hak sahipleri adına açılan vadeli hesaba kamulaştırma bedeli ödenecek.

KONUTLAR ASKIYA ÇIKARILDI

Elazığ Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “İlimiz Merkez İlçesi, Abdullahpaşa Mahallesi, Mustafapaşa Mahallesi ve Rüstempaşa Mahallesi sınırları içerisinde 6306 sayılı Kanun kapsamında Cumhurbaşkanı kararı ile “Riskli Alan” ilan edilen bölgelerde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünce gönderilecek yazının hak sahiplerine tebliğ edilmesini müteakip 30 (otuz) gün içerisinde aşağıda adresleri yer alan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İrtibat Ofisine başvurarak konut ve/veya işyerlerinin anahtarını teslim almaları gerekmektedir. Belirtilen süre içerisinde İrtibat Ofisine başvurularak hak sahiplerine isabet eden bağımsız bölümün/bölümlerin teslim alınmaması durumunda, hak sahibinin bu bağımsız bölüm/bölümler üzerindeki hakkı 6306 sayılı kanun 6/A maddesi uyarınca sona erecek ve kamulaştırma bedeli hak sahipleri adına açılacak vadeli bir hesaba yatırılacaktır. Bilgilerinize sunulur” denildi.