Elazığ TSO Başkan Aday İdris Alan Seçim Çalışmalarına Devam Ediyor

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı İdris Alan seçim çalışmaları kapsamında Kovancılar ilçesini ziyaret ederek bir dizi ziyaret ve temaslarda bulundu.

Elazığ TSO Başkan Aday İdris Alan Seçim Çalışmalarına Devam Ediyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Beraberindeki heyetle birlikte ilçe esnafı ve iş dünyasıyla buluşan alan, yönetime geldiklerinde Elazığ ve bütün ilçelerde ayrımcılık, gruplaşma ve ötekileştirme olmadan şeffaf bir şekilde çözüm odaklı yaklaşım gerçekleştireceklerini belirtti. Alanın bir de ilçe halkına ve iş dünyasına müjdesi vardı. Alan seçildikleri takdirde, Kovancılar’da 700 kişiye istihdam sağlayacak fabrika sözü verdi.

İş dünyasının da, ilçe esnafının da sesine kulak veren Alan, talepleri ve sıkıntıları dinledi.

Alan, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimine geldiklerinde, merkez ve ilçelerde ticari hayattaki tüm sorun ve talepler için ayrımcılık, gruplaşma ve ötekileştirme olmadan şeffaf bir şekilde çözüm odaklı yaklaşım gerçekleştireceklerini belirtti.

Alan daha sonra Kovancılar İş Adamları Derneği Başkanı Mehmet Hanifi Bekirgil, dernek yönetim kurulu üyeleri ve iş adamları ile bir araya geldi.

Kovancılar İş Adamları Derneği Başkanı Mehmet Hanifi Bekirgil; İdris Alan ve beraberindeki heyete ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

BEKİRGİL: KOVANCILARA YAPTIKLARI HİZMETLERİ UNUTMADIK

Başkan Bekirgil, “Kovancılardaki iş adamlarının ETSO ile ilgili beklentilerini dinlediniz,  İdris Alan Başkanımızın daha önce ETSO Başkanlığı yaptığı dönemde Kovancılara yaptıkları hizmetleri unutmadık, Allah sizlerden razı olsun. Özellikle 6. Bölge teşviklerinin alınmasında başkanımızın katkıları büyük oldu. Biz ilçe statüsünde olduğumuz için, Organize sanayimiz olmadığı için, 6. Bölge teşviklerinden ilçe olarak faydalanamıyoruz, inşallah nasip olursa, Kovancıların da 6. Bölge teşviklerinden faydalanabilmesi için, Kovancılar, Karakoçan, Palu Karma Organize Sanayi Bölgesi Projesi için başvurularımızı bakanlık nezdinde gerçekleştirdik, burada güzel bir aşamaya geldik. Konu ile ilgili ETSO’nun ağırlığı bizim için gerçekten çok önemlidir. Karma OSB Bakanlıkça onaylandıktan sonra bu sayede 6. Bölge teşviklerinden faydalanmak istiyoruz. Allah’ın izniyle. En önemli hassasiyetimiz budur. Bir an önce devreye girerse birinci hedefimize ulaşmış oluruz” dedi.

Kovancıların kendisi için özel bir yer olduğunu belirterek sözlerine başlayan ETSO Başkan Adayı İdris Alan,6. Bölge teşviklerinden yararlanamayan ilçeler için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

ALAN: 6. BÖLGE TEŞVİKLERİNİ ALALIM

Başkan Adayı Alan, “Kovancılar benim için hakikaten özel bir yer, Kovancılar, Karakoçan, Palu ve tüm ilçelerimiz bizim olmazsa olmazımız. Kovancılar stratejik konumda bir ilçemiz, biz başkanlık dönemimizde aldığımız 6. Bölge teşviklerini aldık ama işimiz yarım kaldı, bunu defaten televizyonlarda anlattık. Bugün Diyarbakır 6. Bölgeden yararlanan ilçelerde yararlanıyor, orda kurulan OSB’ler de yararlanıyor, Mardin ve Şanlıurfa’da keza yine öyle. Ama dediğim gibi bizim işimiz yarım kaldı,  dönemin Başbakanı Binali Yıldırım da bizlere çok destek ve katkıda bulundu, yardımcı oldu. O dönem ki Bakanlarımız, Valimiz Murat Zorluoğlu beyefendi ve bana ve 6. Bölgenin kazanılmasına katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum.  Biz geçen dönem 6. Bölge teşviklerini aldık ama işimiz yarım kaldı, ben isterdim ki başkanlık döneminde buraya başkanımla birlikte Karma OSB’yi açalım, 6. Bölge teşviklerini alalım, daha farklı şeyler konuşalım, keşke Avrupalı yatırımcıları buraya getirip burayı bir tekstil kent bir sanayi kenti haline gelmesini temenni ederdim ama olmadı, bu iş yarım kaldı, nasip olursa Allah nasip ederse ETSO başkanlığını alırsak biz o yarım kalan işleri tamamlayacağız. Ne yapacağız? İnşallah, önce Kovancıların 6. Bölge teşviklerinden faydalanması için elimizden gelen her şeyi yapacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Kıymetli başkanımız da bir mücadele vermiş şu an bakanlıkta, biz de bunların takipçisi olacağız, bundan hiç şüpheniz tereddütünüz olmasın.  Bunları yapmak bizim boynumuzun borcu, Elazığımızı ve tüm ilçelerimizi hak ettiği yere getirmek için elimizden gelen her şeyi yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” diye kaydetti.

İş insanı Gürkan Talo adına söz veren Alan göreve geldikleri takdirde Kovancılara 700 kişiye istihdam sağlayacak bir fabrika kuracaklarını söyledi.  

ALAN: FABRİKAYI KOVANCILARDA AÇACAK

Başkan Adayı Alan, “6. bölge teşvikleri bugün Kovancılarda yararlanılsaydı Kovacıların, memleketinizin has evladı, memleketinizin bağrından çıkmış içinden çıkmış Beritanlı kardeşim, Gürkan Talo, alanında Türkiye’nin 1’incisi Avrupa’nın 3 büyük çanta fabrikasını Elazığ OSB’de açıyor. Defalarca Gürkan beyle konuştuğum zaman ben bölgeme memleketime neler yapabilirim? Dedi. Gelip ilk fabrikayı Kovancılara buraya açacaktı. Şu an 700 kişi istihdam yapıyor. Her ne kadar fabrikasını Elazığ OSB’de açmışsa da, gelip buraya Kovancılara bunun yarısı kadar istihdam oluşturacak fabrikayı Kovancılarda açacak. Ben Gürkan bey adına söz veriyorum. Zaten biz de bu hafta sonu bu kalabalığı gördükten sonra, bu kadar kalabalık bir araya geldikten sonra, inşallah rabbimde sizlerin destekleri ve oylarıyla nasip ederse biz o makama gelirsek hiç konuşmamıza gerek yok, sizin de ifade ettiğiniz gibi burada TSO şubesi açtık, sn Valimizle de bir çok kez toplantı yaptık, OSB için sizleri bir araya getirdik ama işimiz yarım kaldı, inşallah yarım kalan işi tamamlamaya geliyoruz, ben sizin kardeşinizim  evladınızım ben Kovancılar için Elazığ’ım için memleketim için kellemi de ortaya koyarım. Yeter ki memleketim kalkınsın ilçelerim kalkınsın, memleketimdeki ilçemdeki insanlar benim gıyabımda İdris başkan Allah razı olsun, İdris başkan yiğit mert bir adam, İdris başkan bu memleketin has evladı derlerse benden babayiğidi yok, ben o yüzden tekrar beni kabul ettiğiniz için size sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Allah hepinizden razı olsun hepinizin desteklerini bekliyorum” ifadelerini kullandı.

Elazığ TSO Başkan Aday İdris Alan Seçim Çalışmalarına Devam Ediyor
Elazığ TSO Başkan Aday İdris Alan Seçim Çalışmalarına Devam Ediyor