Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Organ Seçimleri

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası'nın 5174 sayılı TOBB kanunu gereğince 2022-2026 dönemi Organ seçimleri 12 Kasım 2022 tarihinde Koç İlköğretim Okulu'nda 1.Merkez Seçim Kurulu gözetiminde 09.00-17.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Organ Seçimleri
TAKİP ET Google News ile Takip Et

SEÇİMLERİN İŞ DÜNYAMIZA VE İLİMİZE HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUZ

Elazığ 1. Merkez Seçim Kurulu gözetiminde Eylül ayında başlayan Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası seçim süreci doğrultusunda Elazığ TSO Üyesi seçme ve seçilme hakkına haiz üyelerin kesin listesinin oluşturulması, askı süreci, itirazlar ve nihai hali sonuçlanan seçim listelerine göre toplam 4 bin 626 Üye oy kullanacak.

14 farklı Meslek Gurubunda gerçekleştirilecek Meslek Komitesi ve Meclis Üyesi Seçimleri sonrasında Odamız 96 Meslek Komitesi üyesi ve 41 Meclis üyesi seçilmiş olacaktır. 19 Kasım 2022 Cumartesi günü Odamız Hizmet Binasında Yönetim Kurulu Başkanı, Yönetim Kurulu Üyeleri, Genel Kurul Delegeleri ve Disiplin Kurulu üyelerinin seçimi gerçekleştirilecektir. Tüm seçim süreci 24 Kasım 2022 Perşembe günü tamamlanmış olacaktır. Odamız organ seçimlerinin ilimiz ve iş dünyamıza hayırlar getirmesini diliyoruz.

ELAZIĞ 1.MERKEZ İLÇE SEÇİM KURULU BAŞKANLIĞINDAN DUYURU

12 Kasım 2022 Cumartesi günü yapılacak olan Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Organ Seçiminde uyulması gereken kurallara ilişkin talimattır.

Seçim iş ve işlemlerini aksatmamak, seçim düzenini bozmamak kaydıyla sandık çevresinde oy vermenin başlangıcından sayım ve döküm işlemleri tamamlanıncaya kadar, seçime katılacak grupların birer temsilci bulundurabileceklerine,

Oy kullanma işlemi sırayla ve seçmenler teker teker içeriye alınmak suretiyle yapılacaktır.

Seçmenler tarafından oy pusulalarının kapalı yerde (paravan içerisinde) zarfa konulması mecburi olup, bir seçmen kapalı oy yerinden dışarı çıkmadıkça başka birinin içeri girmesi yasaktır.

Zarfı alan seçmen doğrudan kapalı oy verme yerine giderek oyunu bu yerde zarfa koyacaktır. Kapalı oy verme yerine girmeyen veya zarfı alıp oy vermeyen ya da açık bir şekilde oy kullanmak isteyen seçmenden zarf sandık kurulunca geri alınacak ve bu kişiye oy kullandırılmayacaktır.

Oy kullanılacak kapalı yere (paravana) cep telefonu, kamera, fotoğraf makinası gibi cihazlar ile girilmesi ve fotoğraf çekilmesi kesinlikle yasak olup, fotoğraf çekildiğinin tespiti halinde bu kişiye oy kullandırılmayacak ve oyu geçersiz sayılacaktır.

Not: Seçim alanına silah ile giriş mümkün olmayacaktır.