Elazığ, Şanlıurfa Şimdi De Bursa Ak Partili Belediye Başkanları ve Milletvekilleri İstifa Edip Başka Partiye Geçmeye Devam Ediyor

AK Partili mevcut belediye başkanlarından aday gösterilmeyen isimlerin partilerinden istifaları sürüyor. Şanlıurfa ve Elazığ ilçelerinden sonra Bursa Büyükorhan Belediye Başkanı Ahmet Korkmaz da partisinden istifa ederek, Yeniden Refah Partisine geçerek, partinin adayı oldu.

Elazığ, Şanlıurfa Şimdi De Bursa Ak Partili Belediye Başkanları ve Milletvekilleri  İstifa Edip Başka Partiye Geçmeye Devam Ediyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Partili belediye başkanlarının partilerinden istifalarına her gün yeni bir isim ekleniyor.

İstifa eden isimlerin Yeniden Refah Partisi’ne geçerek bu partiden aday olmaları son günlerde giderek artmaya başladı.

Son olarak AK Partili Bursa Büyükorhan Belediye Başkanı Ahmet Korkmaz, partisinden istifa ederek Yeniden Refah Partisi’ne katıldı. Korkmaz, Yeniden Refah’ın belediye başkan adayı oldu.

Korkmaz’ın rozeti YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan tarafından takılırken, Korkmaz’ın Büyükorhan Belediye Başkan adayı olduğu da duyuruldu.

Bursa Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır da geçtiğimiz günlerde AK Parti’den istifa ederek YRP’nin Kestel Belediye Başkan Adayı olmuştu.

Elazığ’da toplu istifalar

Bursa’daki bu istifaların yanı sıra AK Parti Elazığ Baskil İl Meclis Üyesi Turgay Aksoy, Karakoçan İl Genel Meclis Üyesi Şemsettin Bal, Elazığ Belediyesi Meclis Üyesi Gökhan Ünalan, Baskil İlçe Başkanı Fuat Çetin, Akçakiraz Belde Başkanı Abdülselim Beyazıtlı ve Yazıkonak Belediye Başkanı Hatif Çadırcı‘nın da aralarında bulunduğu çok sayıda AK Partili geçtiğimiz günlerde istifa etmişti.

AK Parti’den istifa eden soluğu YRP’de alıyor

AK Parti’de iki dönem Elazığ milletvekilliği yapan Faruk Septioğlu’nun Yeniden Refah Partisi’nden Elazığ belediye başkan adayı olmasının ardından istifa eden birçok isim YRP’ye geçti.

2014-2019 yılları arasından AK Parti Sivrice belediye başkanı olan 2019 yerel seçimlerinde seçimi kaybetmesinin ardından tekrar AKP’den aday adayı olan Ebubekir Irmak ise aday gösterilmemesinin ardından Yeniden Refah Partisi’nin adayı olmuştu. AK Parti’nin eski Karakoçan Belediye Başkanı Nurettin Aslan Karakoçan ve Akçakiraz Belediye Başkanı İbrahim Ormanoğlu da AK Parti’den aday gösterilmemesinin ardından YRP’den aday oldu.

Şanlıurfa’da ses getiren geçişler

AK Parti MKYK üyeliği ve genel başkan danışmanlığından istifa eden Kasım Gülpınar da YRP’ye geçmişti. Gülpınar, YRP’ye geçtikten sonra Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı gösterildi.

Gülpınar’ın ardından YRP’ye geçen eski Urfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, eski Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Siverek Belediye Meclis Üyesi Hasan İzol ve eski AKP Hilvan İlçe Başkanı Hanif Düzme de AKP’den istifa ederek YRP’nin adayı oldu.

AK Partili başkan istifa ederek, YRP adayı olmuştu

Korkmaz’ın AK Parti’den istifasından bir süre önce Şanlıurfa Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya da AK Parti’den istifa ederek YRP’ye geçmişti. Yalçınkaya da YRP’nin Akçakale adayı olmuştu.