Elazığ PTT Başmüdürlüğü B Statüsünde Yer Aldı

Birlik Haber-Sen Elazığ Şube Başkanı  Süleyman TOPUZOĞLU bir basın açıklaması yaparak  PTT'nin yeni yapılanmasında  Elazığ'ın B statüsünde yer aldığ

Elazığ PTT  Başmüdürlüğü B Statüsünde Yer Aldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Birlik Haber-Sen Elazığ Şube Başkanı  Süleyman TOPUZOĞLU bir basın açıklaması yaparak  PTT’nin yeni yapılanmasında  Elazığ’ın B statüsünde yer aldığını söyleyerek bu konuda emeği geçenlere teşekkür etti.  TOPUZOĞLU  yaptığı açıklamada “PTT kurumu hızla gelişmektedir.  Kurumumuz, bu gelişmeyle  beraber hizmet çeşitliliğini artırmakta ve yapısal olarak hızlı kararlar alabilmek, etkili iletişim sağlamak ve kalite standartlarını yakalamak üzere yeni bir yapılanmaya gitmektedir. Bu kapsamda yapılan taslak çalışmalarda, illerdeki koordinatör il kavramı kaldırılmış iller A,B, ve C şeklinde 3 farklı yapıda kategorize edilmiştir. Yeni yapılanma ile birlikte İstanbul, Ankara ve İzmir A statüsünde, büyükşehirler B statüsünde, diğer iller ise C statüsünde yer almıştır” dedi.

Elazığ’ın büyükşehir olmadığı için C statüsünde yer almasının beklenildiğini hatırlatan TOPUZOĞLU “Bu durumda bazı birimler kapatılacak, bazıları birleştirilecek, personel sayısında azalmaya gidilecekti.  şu an mevcut da Elazığ, Malatya, Bingöl ve Tunceli illerinin yapım ihaleleri ilimizde yapılmakta, bu da özelikle ilimiz müteahhit firmalarının  bu dört ilin ihalelerine kendi ilinde girebilmelerini sağlamaktaydı.  Kısaca  C statüsünde yer almamız ilimiz ekonomisine olumsuz etkileri olacaktı” diye konuştu.

Birlik Haber-Sen olarak  Elazığ’ın  B statüsünde yer alması gerektiğini  dile getirdiklerini söyleyen  TOPUZOĞLU “Bu düşüncemizi, milletvekillerimizle, belediye başkanımızla, Ak Parti Elazığ İl Başkanımız, Memur-Sen, STK  platformu ve basın ile paylaştık. Ve bu konuda  Elazığ’da güzel ve örnek bir sinerji oluştu. Ak Parti il başkanımız konuyu yakından takip etti, milletvekillerimiz girişimde bulundu ve belediye başkanımız önemli görüşmeler yaptı. Sonuçta  Elazığ büyükşehir olmamasına rağmen Elazığ PTT B statüsünde yer aldı. Bu olay Elazığ’ın karşılaştığı  sorunların nasıl üstesinden gelebileceği hakkında güzel ipucu vermekte siyasi, bürokrasi, STK’lar ve basın olarak birlikte hareket etmenin önemini göstermektedir. Son olarak bu mutlu habere ulaşılmasına vesile olan, katkı sunan Elazığ’ın değerli isimlerine, PTT genel müdürümüze  şükranlarımı sunuyorum” diye ifade etti.