Elazığ Perşembe'ye Odaklandı

24 Ocak 2020 tarihinden bugüne sayısız depremle sarsılan ancak bu süreçte 25 bin konutu vatandaşa teslim eden Ak Parti hükümeti, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem felaketinden sonra da aynı sorumlulukla inşaatların yapımına başladı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, yapılan çalışmaları yerinde incelemek ve Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları tarafından hayata geçirilen hizmetlerin toplu açılışları ile İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi'nin temel atma törenine katılmak amacıyla Perşembe günü Elazığ'a geliyor. Törene Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da video konferans sistemiyle katılması bekleniyor.

Elazığ Perşembe'ye Odaklandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber merkezlerinin artık farklı bir giriş cümlesi yazarken zorlandığı deprem felaketlerinin ardından Elazığ son 4 yılda tarifi zor günler yaşamak zorunda kalırken bu depremler şehrimizde hem ekonomik hem sosyal hem de şehircilik anlamında ciddi yaralar aldı. Özellikle 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen deprem sonrasında yapılan çalışmalar neticesinde tam toparlanmaya başlayan Elazığ, 6 Şubat tarihli deprem felaketlerinin ardından bir kez daha sorunlar yaşamıştı.

DEVLET İLK ANDAN İTİBAREN HALKININ YANINDA OLDU

Gerek 24 Ocak 2020 gerekse 6 Şubat 2023 depremlerinden sonra devlet ilk andan itibaren halkının yanında odu. Evleri depremde ya da ağır hasarlı olduğu için yıkılan vatandaşlara yaklaşık 25 bin  konut kısa süre içerinde yapılarak teslim edildi. Kısa bir süre içerisinde güvenli ve ferah evlerine kavuşan aileler, bu mutluluklarını her fırsatta dile getirdiler.

DEVAM EDEN SORUNLAR VAR

Depremlerin diğer bir etkisi ise konutlara verdiği hasar kadar okul, kamu kurum binası, sosyal donatılarda oluşan hasarlar. Her ne kadar ilimizde birçok okul yapılmış olsa da özellikle rezerv alan olarak yerleşime açılan Güneykent Mahallesi gibi alanlarda hem okul hem de sosyal tesis sorunları da devam ediyor. Bunun yanında bazı kurumların depremi fırsata çevirerek kamu binalarını alelacele şehir merkezinde inşa etme yarışı da şehir merkezinin geleceğine bir tehdit olarak görülüyor.

Elazığ Perşembe'ye Odaklandı

GÖZLER PERŞEMBE’DE

Tüm bu sorunlar doğrultusunda Elazığ kamuoyu  Perşembe günü Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin ilimize yapacağı ziyarete odaklanmış durumda. 

DETAYLARA HAKİMİYET ULAŞTI

Hakimiyet haber merkezi, Bakan Özhaseki’nin Elazığ’a yapacağı ziyaretin detaylarına ulaştı. Bakan Özhaseki, Perşembe (17.08.2023) tarihinde sabah saat 10.30’da  Elazığ’da olacak.

Bakan Özhaseki, Elazığ ziyaretinde Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın başta Cumhuriyet kent Meydanı ile katlı otopark olmak üzere çok sayıda, yol, bulvar, park, hizmet binasının toplu açılışını yapacak. Yapılacak açılış törenlerine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da video konferans sistemiyle katılım sağlaması da bekleniyor.

Elazığ Perşembe'ye Odaklandı

BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI’NIN AÇILIŞ HEYECANI

Deprem ve pandemiye rağmen, seçim öncesi halka verdiği vaatleri büyük oranda hayata geçiren ve birçok mega projeyi, eşit hizmet anlayışı ile şehrin değişik bölgelerine dengeli bir şekilde yayan ve bu konuda halkın takdirini kazanan Başkan Şerifoğulları, Bakan Özhaseki’nin  bizzat, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ise video konferans sistemiyle katılacağı açılışlar, şehrimizde önemli bir günün yaşanmasına sebep olacak.