Elazığ Malatya Diyarbakır Sivas Hızlı Tren Güzergahı Belli Oldu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, hızlı tren için açıklamalar yaptı Malatya Diyarbakır Elazığ Sivas arasındaki bağlantı güzergahını duyurdu.

Elazığ Malatya Diyarbakır Sivas Hızlı Tren Güzergahı Belli Oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesini iltisak hattı yaparak demiryolu ağına dahil ettiklerini de belirtip, Diyarbakır’ı saatte 200 kilometre hızla Malatya’ya bağlayacak Malatya-Diyarbakır Hızlı Tren projesinin etüt çalışmalarının devam ettiğini de açıkladı.

Uraloğlu,

“Gelecek projeksiyonunda bu hat Elazığ üzerinden Malatya -Çetinkaya- Sivas hattına bağlantısı sağlanarak ülkemizin doğu – batı kesimindeki demiryolu ağına entegrasyonu sağlanacaktır. Böylece Diyarbakır’ın Ankara ve İstanbul hızlı tren bağlantısı yapılmış olacaktır. 70 km uzunluğa sahip olan Ergani-Leylek-Diyarbakır-Bozdemir kesiminde de mevcut durumda tek hat olan demiryolu hattının çift hatta çıkarılmasına yönelik projelendirme çalışmalarını sürdürüyoruz. Ergani’deki mevcut istasyona bağlantısı bulunan bu projeyle birlikte Bozdemir-Diyarbakır-Ergani arasındaki konvansiyonel hat kapasitesini büyük oranda artıracağız” dedi.