Elazığ, Malatya, Bingöl, Tunceli Başvurmadan 3 Bin Lira Yok!

Son dakika gelişmesine göre, ikramiye almak isteyenlerin başvuruda bulunması gerekmektedir.

Elazığ, Malatya, Bingöl, Tunceli Başvurmadan 3 Bin Lira Yok!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başvuru için son tarih olarak 31 Mart ilan edilmiştir. Bu imkândan sadece emekliler değil, aynı zamanda dul ve yetim aylığı alanlar da yararlanabilecektir. Peki, kim ne kadar ikramiye alacak? Ödeme miktarı, kişinin aldığı maaş oranına göre değişkenlik gösterecektir. İşte emekli ikramiyesi hakkında merak edilen detaylar...

Milyonlarca emeklinin heyecanla beklediği tarih, önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Erdoğan, emeklilere verilen bayram ikramiyesinin 3 bin TL'ye çıkarılmasıyla ilgili olarak, ödemelerin 2-5 Nisan tarihleri ​​arasında hesaplara yatırılacağı müjdesini verdi.

Kimler emekli ikramiyesinden yararlanacak? Dul ve yetim aylığı alanlar da bayram ikramiyesinden faydalanabilecekler mi? İş kazası geçirenlerin durumu nedir? İşte bayram ikramiyesiyle ilgili merak edilenler...

Konuyla ilgili bilgiler veren Sosyal Güvenlik Uzmanı Emin Yılmaz, şu ifadeleri kullandı: “2018 yılından bu yana dini bayramlarımız olan Ramazan ve Kurban Bayramı’nda emeklilere ek bir ödeme yapılmaktadır. Bu ödemeler, 2018'de 1000 TL'den başlayıp 2021'de 1.100 TL'ye ve geçen yıl 2.000 TL'ye yükseltilmiştir.

Son torba yasayla, 7499 sayılı Kanun’un 39’uncu Maddesi ile birlikte, ilgili yasa olan 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’na 18 madde eklenmiştir.

Bu yasa ve ilgili mevzuat uyarınca, gelir ve aylık alan kişilere, Ramazan ve Kurban Bayramı'nda, o ay içinde gelir ve aylık almaları koşuluyla 3.000 TL tutarında bayram ikramiyesi ödenir.

Birden fazla emekli maaşı alanlar ne yapacak? Birden fazla gelir ve aylık alan kişilere, en yüksek ödemeye izin veren dosyadan ödeme yapılır. Yapılan ikramiye ödemelerinden kesinti yapılamaz ve haczedilemez.

Kimlere ödeme yapılacak? SGK üzerinden maaş alan herkes ikramiye alabilecektir. Bu kişiler arasında emekli aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı, sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri alanlar, şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bunların hak sahipleri bulunmaktadır.