Elazığ Malatya Bingöl! Sıkı Durun Afrika'dan Geliyor

Malatya Diyarbakır Elazığ Bingöl'de hava durumu belli oldu bakın hangi illere kar yağacak. İşte tüm ayrıntılar…

Elazığ Malatya Bingöl! Sıkı Durun Afrika'dan Geliyor

Malatya Diyarbakır Elazığ Bingöl’de son günlerde meydana gelen yağışların ardından birçok ilçede kar yağışlarına teslim olmuştu. Şimdi açıklama geldi, Perşembe gününden itibaren Türkiye’ye giriş yapacak açıklaması yapıldı. Peki ne olacak?

MALATYA DİYARBAKIR ELAZIĞ BİNGÖL DİKKAT! GELİYOR GELMEKTE OLAN

Son günlerde meydana gelen yağışların ardından birçok ilçede ulaşımda sıkıntı ve sorun yaşanmaması için çalışmalar yapmaya başlamıştı. Şimdi ise Afrika üzerinden Türkiye’ye sıcaklıklar geliyor. Yağışların ardından hava durumu bu illerde de hızlı bir değişim yaşayacak. Buna göre Perşembe günü (18 Ocak) Malatya’da hava sıcaklığı 8 dereceye kadar çıkarken sabah saatlerinde vatandaşları sisli bir hava karşılarken öğlen saatlerinden itibaren parçalı bulutlu bir hava bekliyor. Diyarbakır’da ise vatandaşları yine parçalı bulutlu bir hava beklerken sıcaklık gün içerisinde 11 dereceye kadar çıkıyor. Elazığ’da durum Malatya’nın benzeri olurken yalnızca sıcaklık gün içerisinde 7 dereceye kadar çıkacak. Bingöl ise sabah saatlerinde çok bulutlu olurken öğlen saatlerinde parçalı bulutlu bir hava, sıcaklıklar da 9 dereceye kadar yükselecek.

AFRİKA SICAKLIKLARI GELİYOR

Önümüzdeki hafta Türkiye’de soğukların gelmesi beklenirken bugünlerde sıcaklıkların artması bekleniyor. Hava Forum tarafından konuya ilişkin yapılan paylaşımda şu ifadeler kullanıldı:

"Perşembe gününden itibaren yurdumuza Afrika üzerinden lodosla birlikte ılık bir hava gelecek. Cuma günü mevsim normallerinin epey üzerine çıkacağız. İstanbul 18, Ankara 15, İzmir 21, Bursa 21, Trabzon 17 derecelere ulaşacak gibi duruyor. Hafta sonu ise tekrar soğuyoruz...”