Elazığ, Malatya, Adıyaman ve Kahramanmaraş'ta Ulaşım Sorununa Son!

Malatya Adıyaman Elazığ Kahramanmaraş'ta ulaşım için yeni dönem kapıda! Toplu taşıma için hayata geçirilen Türkiye Kart karmaşaya son verecek.

Elazığ, Malatya, Adıyaman ve Kahramanmaraş'ta Ulaşım Sorununa Son!

Toplu taşımada büyük bir kolaylık sağlaması beklenen ve Türkiye’nin birçok farklı şehrinde kullanılmakta olan çok sayıda toplu taşıma kartını tek bir kart altında toplayarak seyahat edenlerin yeni bir şehre gittiklerinde yeni bir kart almalarının önüne geçecek olan bu sistem 2024 yılının sonuna kadar ülkenin yarısını kapsayacak şekilde hayata geçirilecek.

MALATYA ADIYAMAN ELAZIĞ KAHRAMANMARAŞ’TA ULAŞIMDAKİ SORUN GİDİYOR

Türkiye Kartın hayata geçmesi ile beraber ulaşımda ciddi bir sorun da aşılmış olacak. PTT’nin öncülüğünde hayata geçirilecek olan Türkiye Kart projesi için aynı zamanda öğrenci, öğretmen, engelli ve gazi indirimlerine de yer veriyor. Buna ilaveten belediye ve idareler de çıkarılan kartlarda kendi logolarını kullanabilecek. Hayata geçirilecek olan bu proje ile vatandaşlar tek bir kart kullanarak tüm şehirlerde toplu taşımalardan istifade edebilecek. Ayrıca proje için belediyelerin de destek vermesi kritik olarak görülmekte. Yıl sonunda uygulamanın yurt genelinde yaygınlaşması hedeflenmekte.