Elazığ Kent Konseyi'nden Önemli Toplantıya Ev Sahipliği

Elazığ Kent Konseyi ev sahipliğinde 'Engelli Çocuk Hakları Ağının Güçlendirilmesi Projesi'nin toplantısı gerçekleştirildi.

Elazığ Kent Konseyi'nden Önemli Toplantıya Ev Sahipliği
TAKİP ET Google News ile Takip Et

“Engelli Çocuk Hakları Ağının Güçlendirilmesi” projesinin toplantısı gerçekleştirildi. Elazığ Kent Konseyi’nin ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda konuşan Türkiye Kent Konseyleri Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Elazığ Kent Konseyi Başkanı Av. Rüstem Kadri Septioğlu, engelli bireylerin yaşadığı sorunlara dikkat çekti. Tohum Otizm Vakfı Yöneticisi ve Engelli Çocuk Hakları Ağı Sekreterya Üyesi Özgül Gürel, proje toplantısının amaçlarına değindi. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ömer Faruk Ergün de, toplantıda engelli bireylerin haklarının görüşüldüğü belirterek katılım sağlayanlara teşekkür etti.

Elazığ Kent Konseyi'nden Önemli Toplantıya Ev Sahipliği

“ENGELLİ BİREYLERİ VE SORUNLARINI NE KADAR TANIYORUZ?”

Toplantıda konuşan Türkiye Kent Konseyleri Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Elazığ Kent Konseyi Başkanı Av. Rüstem Kadri Septioğlu, “Literatür de engelli; diğer bireylerle eşit koşullar altında topluma tam ve etkin bir şekilde katılımlarının önünde engel teşkil eden uzun süreli fiziksel, zihinsel, düşünsel ya da algısal bozukluğu bulunan kişiler olarak tanımlanmaktadır. "Toplumumuzun yaklaşık %10 unu oluşturan engelli bireyleri ve sorunları acaba ne kadar tanıyoruz? Bizlere eşit hak ve yükümlülüklere sahip vatandaşlar olarak yaşamın her safhasında daha etkin katılabilmesi, sosyal devlet, sosyal adalet ve fırsat eşitliğinden istifade edebilmeleri işin empati kurmak yerine onlarla iletişim kurup problemlerini ilk elden onlardan dinlememiz hem toplum hem de onlar için daha faydalı olur kanaatindeyim. Ancak o zaman engellilerin hayatını zorlaştıran engelleri daha iyi görüp kaldırılmasına yardımcı olabiliriz.” ifadelerini kullandı.

Elazığ Kent Konseyi'nden Önemli Toplantıya Ev Sahipliği

“TOPLUMDA ENGELLİLERE KARŞI SORUMLULUK BİLİNCİ ARTIYOR”

Başkan Av. Rüstem Kadri Septioğlu: “Engelli bireyleri toplumdan dışlamak yerine toplumla kaynaştırıcı faaliyetler yapılması esas alınmalı, pozitif ayrımcılık ile aradaki eşitsizlik ortadan kaldırılmalıdır. Çünkü engellilerin fiziksel, sosyal, ekonomik ve kültürel çevreye, hizmetlere, bilgiye ve iletişime, erişe bilirlikleri ile temel hak ve özgürlüklerini tam olarak kullana bilmelerinin sağlanması insan hakkı olarak kabul edilmiştir. Engellilerin yaşamlarında yaşadıkları sorunlar eğitim, ulaşım, fiziksel çevre, sağlık, sosyal güvenlik gibi alanlarda yaşanılan fırsat eşitsizliklerinden kaynaklanmaktadır. Bütün bunların yanında sevinebileceğimiz bir husus şudur ki; toplumumuzda engelli bireylere karşı olan saygı ve hoş görü gün geçtikçe artmaktadır. İnsanlarda “bir gün bende engelli olabilirim” düşüncesi oluşmaya başladığı için bu konuda ki hassasiyet artmaktadır.” sözleriyle açıklamasını sonlandırdı.