Elazığ İyi Parti'de Neler Oluyor?

Dün Hakimiyet'e Göre'de 'Kapalı Devre Kongre' başlığıyla verdiğimiz ve İyi Parti de delege seçimlerinin demokratik ve katılımcı olarak yapılmadığına yönelik haberlerimizin doğruluğu, yaşanan istifalarla bir kez daha kendini gösterdi.

Elazığ İyi Parti'de Neler Oluyor?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Delege seçimlerini tamamlayarak il ve ilçelerde kongre süreçlerini başlatan Elazığ İYİ Parti’de yaklaşık 20 kişinin istifa ettiği öğrenildi.
Geçtiğimiz günlerde İYİ Parti Lideri Meral Akşener’in açıklamasıyla başlayan kongre süreçleri birçok ilde olduğu gibi Elazığ’da da devam ediyor. 

İYİ Parti 3. Olağan Kongresi öncesi birçok ilde kongre süreçleri başlamıştı. Bu kapsamda Elazığ’da da İYİ Parti İl Teşkilatı geçtiğimiz günlerde merkez ilçe de dahil olmak üzere birçok ilçede kongre süreçlerini tamamladı.

Merkez ilçe de dahil çoğu ilçede tek listeyle gidildiği halde genel olarak oy birliği ile değil, oy çokluğuyla tamamlanan süreçlerin ardından İYİ Parti’de teşkilata bir tepki olduğu ve bu nedenle birçok kişinin istifa edeceği iddia edildi.

Bu kapsamda yaklaşık 20 kişinin bugün istifa ettiği öğrenildi.

“İSTİFALAR DEVAM EDECEK”

Kendisi de İYİ Parti üyesi olan Füsun Şahin, istifa süreçleriyle ilgili olarak şunları söyledi: “Bugün yaklaşık 20 arkadaşımızla beraber istifa ettik. Genel merkeze doğru bilgiler iletilmiyor. Partiye giriş çıkışlarımız bile engellendi. Hatta geçmişte parti binasından kovulma durumuna kadar geldi olay. Partiye katılım azalınca da bizleri tekrardan arayıp davet etmeye başladılar ama artık çok geç. İstifalar devam edecek.”

“GELEGE SEÇİMLERİNDE OY KULLANAMADIK”

Geçtiğimiz günlerde yapılan  İYİ Parti Delege Seçimleri ile ilgili de konuşan Şahin: “2019’da Elazığ’da üye oldum. Benim üyeliğim Kovancılar’dan gösterilmiş. Bunun sistem hatasından kaynaklandığını söylüyorlar ama oy kullanmam engellendi. Kendimle birlikte İYİ Parti’ye üye yaptığım birçok arkadaşım vardı. Onlar da oy kullanamadı” dedi.