Elazığ'ın Yeni Yolu Açıldı

Yenilenen Diyarbakır Hani Çukur - Elazığ Üçocak Yolunun açılışı İçişleri Bakan Yardımcıları Münir Karaloğlu İle Mehmet Sağlam'ın katılımları ile gerçekleştirildi.

Elazığ'ın Yeni Yolu Açıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yenilenen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Elazığ İl Özel İdaresi işbirliğiyle Elazığ'ın Arıcak ilçesi Üçocak beldesi ile Diyarbakır'ın Hani ilçesinin Çukur Mahallesi arasındaki 9 kilometrelik yol düzenlenen törenle hizmete açıldı. Üçocak Beldesi Taziyeevi'nde gerçekleştirilen açılış törenine İçişleri Bakan Yardımcıları Münir Karaloğlu ile Mehmet Sağlam, Elazığ Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman, Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, AK Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, MHP İl Başkanı Yunus Bal ve iki şehrin protokol üyeleri katıldı. Açılışta Üçocak Belde Belediye Başkanı Yılmaz Yegül, Hani Belediye Başkanı İbrahim Lale ve AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu birer selamlama konuşması yaptılar. Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su ise güzel bir hizmeti açmanın gururunu yaşadıklarını belirterek, asfaltlanan 9 kilometrelik yolun hayırlı olmasını diledi. Diyarbakır Valisi Su, “Bizim inancımızda insanların en hayırlısı Peygamber Efendimizin hadis-i şeriflerinde insanlara en hayırlı olanıdır. Kavmin efendisi ona hizmet eder. Şeyh Edebali Hazretleri diyor ki, insanı yaşat ki Devlet yaşasın işte biz bu hususlarla hareket ediyor ve vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için Diyarbakır ilimizde tabi ki imkânlarımız ölçüsünde protokollerle diğer yerlere de imkânlar ölçüsünde yardımcı oluyoruz” dedi.

Elazığ Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman da 2 kentin birbirine komşu iki kadim vilayet olduğunu hatırlatarak, artık komşu ilçelerini birbirine bağlayan hizmetleri hayata geçirdiklerini söyledi. Elazığ Valisi Toraman, “Şimdi biz komşu illeri birbirine karayolları ile bağlıyoruz ama artık bu biraz daha öteye giderek Sayın Bakan Yardımcılarımızın da talimatları, destekleri ile artık ilçeleri de birbirine bağlayan hizmetleri hayata geçiriyoruz. Arıcak Hani yolu, Arıcak Dicle yolu bunun örnekleridir. Bu hizmetlerin yapılmasında destek veren Bakan Yardımcılarımızın her ikisine de şükranlarımızı arz ediyoruz, emeklerinden ve gayretinden dolayı Diyarbakır Valimize ve ekibine teşekkür ediyoruz” dedi. Açılışa katılan İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaoğlu, yol hep var olduğunu fakat yolu işlenmez hale getiren zihniyetler olduğunu kaydetti. Münir Karaoğlu, “Aslında bu yol bir şekilde vardı ama uzun süre bu yolu işlenmez hale getiren bir zihniyet vardı bölgede. Ben geldiğimde Diyarbakır’la Elazığ arasında hala kapalı yollar vardı, köy yolları vardı. Niye, Dicle Belediye Başkanım çok iyi bilir, Elazığ İl Trafik Komisyonu karar almış yol kapatılsın. Niye kapatılsın kardeşim? Bu yolda, bu bölgede emperyalizmin uşakları var buradan geçenlere zarar vermesin diye kapatılmış. Allah’a hamdolsun şuanda bölgede en büyük sermayemiz, varlığımız huzurdur” dedi. Aslen Elazığ Üçocak’lı olduğunu anımsatan İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Sağlam, bölgeyle duygusal bağlarının olduğunu belirterek, bölgeye hizmetlerin devam edeceğini söyledi. Mehmet Sağlam, “Benim dediğim gibi buraya duygusal bir bağım var. Bundan dolayı elimden gelen çabayı, gayreti gösteriyorum.  Sayın Münir Karaoğlu Bakan yardımcım değerli dostum yani benden geriye kalan bir yanı yok Allah’ım esirgesin. Bazen benimde önüme geçiyor, ona da teşekkür etmemiz lazım. Bizim bu hizmeti bu kadar rahat yapabilmemizin arkasında da Sayın Bakanımız Ali Yerlikaya’nın desteği var. İçişleri Bakanımızın bize bu konuda desteği olmasa bizim bunları yapma şansımız yok. Yarında kendisi Palu’ya gelecek.  Palu’da Bakanımızı karşılayacağız” dedi.