Elazığ'ın Yeni Limanı'nda Büyük Coşku!

Elazığ'da birbirinden lezzetli ev yemekleriyle vatandaşlara hizmet edecek olan Lezzet Limanı görkemli bir açılışla hizmete girdi.

Elazığ'ın Yeni Limanı'nda Büyük Coşku!

İşletme sahipliğini Zeynep Yıldırım’ın yaptığı Lezzet Limanı yöresel yemekler görkemli bir açılış ve yoğun bir davetli katılımıyla Elazığlı vatandaşlara hizmet vermeye başladı. Açılış programına Munzur Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kenan Peker, Ak Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu, Elazığ Kent Konseyi Başkanı Nafiz Koca, esnaf odaları başkanları, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.  Her yapılan açılışın kendilerini heyecanlandırdığını dile getiren Ak Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım “Orada bir istihdam, üretim ve ticaret vardır. Evet zor zamanlardan geçiyoruz ama nasip olursa o zor zamanların pik yaptığı dönemden aşağıya doğru düşüş başladı. İnşallah bu tür işletmelerin katkısıyla bu zorlu süreci hep birlikte aşacağız. İşletme sahibine hayırlı uğurlu olmasın diliyorum” dedi.

Elazığ'ın Yeni Limanı'nda Büyük Coşku!

Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu “daha güzel yaşanabilir bir kent olma yolunda sürekli ilerleyen şehrimize böylesine güzel tesisler kazandıran ve gastronomide çok önemli bir yerimiz olduğu herkesçe bilinen Elazığ’ımıza bu güzel  mahallemize tesis kazandıran değerli işletmecilere ve emek veren herkese teşekkür ediyorum. Şehrimiz ve şahsım adına şükranlarımı sunuyorum. Rabbim bol kazançlar nasip etsin” diye konuştu.

Elazığ'ın Yeni Limanı'nda Büyük Coşku!

Elazığ Lokantacılar ve Tatlıcılar Esnaf Odası Başkanı Zülfü Tarhan “İlimiz ve ülkemizde son birkaç yıldır ciddi sıkıntılar ile karşı karşıya kaldık.  Deprem, pandemi, ekonomik sıkıntılar olsun. Bizler Elazığ olarak Türkiye genelinde çok fazlasıyla yaşadık. Bu sıkıntı maalesef en fazla yaşayan esnaf ve sanatkarlarımız oldu. Bu zor süreçte en büyük temennimiz esnaflarımızın bulunduğu konumu koruyup ticaret çarklarının rahat döndüğü sürece geri dönmesidir. Bu süreçlerde böyle işletmelerin açılması bizleri ziyadesiyle mutlu etmektedir.  Gastronomi turizme, ekonomiye, istihdama katkı sağlayan en büyük destek gruplarının başında gelmektedir. İlimizde Türkiye’nin en büyük ikinci zengin mutfağına sahip olmaktadır. Dolayısıyla ilimize yöresel mutfak anlamında açılması bizleri mutlu etmektedir” diye kaydetti.

İşletme sahibi Özlem Yıldırım ise “ birbirinden lezzetli yemeklerimizle ben ve arkadaşlarım Elazığlı vatandaşların hizmetinde olacağız.  Yemeklerimizi en doğal ve leziz bir şekilde  hazırlamaya çalışıyoruz. Elazığlıları yaptığımız bu lezzetli yemekleri tatmaya bekliyoruz.

Elazığ'ın Yeni Limanı'nda Büyük Coşku!

Elazığ Kent Konseyi Başkanı Nafiz Koca ise “Gastronomide Türkiye’de ikinci il olması nedeniyle ev lezzetlerinin açılmasının tesadüf olmadığını dile getiren Elazığ Kent Konseyi Başkanı  Nafiz Koca “ Elazığ’da  bir elin parmaklarını geçmeyecek sayıda bu tür işletmelerimiz vardı. Ancak dışarıdan gelecek misafirlerimizi Elazığ’ın lezzetlerini tattırın diyebileceğimiz daha farklı ve güzide bir semtte olması bizleri ayrıca mesut etti.  Bizim şehrimiz mutfağının kültürel açıdan turizmi çekmesine büyük katkı sunacağını temenni ediyorum. Dışarıdan gelecek yerli ve yabancı turistlerin Lezzet Limanında demir atacağını umut ediyorum. İşletmenin sahiplerine ve ilimize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.