Elazığ'ın Talebine İlk Karşılık YRP'den

Kahramanmaraş ilinde meydana gelen 2 büyük deprem sonrasında depremden etkilenen 10 şehir genel hayata etkili afet bölgesi ilan edilirken Elazığ bu kapsama dahil edilmedi.

Elazığ'ın Talebine İlk Karşılık YRP'den
TAKİP ET Google News ile Takip Et

6 Şubat tarihinde merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 9 saat arayla meydana gelen 2 büyük deprem sonucunda 10 il genel hayata etkili afet bölgesi ilan edildi.
Ancak Elazığ, depremi şiddetli bir şekilde yaşamasına ve yüzlerce konutunda ağır hasar meydana gelmesine rağmen bu kapsama alınmadı.
6 CAN KAYBIMIZ VAR
Depremler nedeniyle Elazığ'da birçok binada ağır hasar meydana gelirken birden çok bina da yıkıldı. Bu yıkımlar neticesinde 1'i polis 6 vatandaşımızı kaybettik.

ELAZIĞ DA AFET BÖLGESİ İLAN EDİLSİN
Diğer illere göre yıkımın daha az olduğu ama depremin büyük bir etki oluşturduğu Elazığ'da birçok iş yeri kapandı. Elektrik ve doğalgaz kesintileri yüzünden üretim durdu. Ağır hasar alan yüzlerce işyeri işlerine ara vermek zorunda kaldı. Bu süreç sonunda şehrin talebi ise genel hayata etkili afet bölgesi ilan edilen şehirler arasına Elazığ'ın da alınması oldu. Her ne kadar Ak Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Elazığ'ın da bu kapsama alınacağını söylese de henüz bir netice alınamadı.
İLK KARŞILIK YRP'DEN
Elazığ'ın genel hayata etkili afet bölgesi ilan edilsin talebine ise ilk karşılık Yeniden Refah Partisi'nden geldi. Parti Genel Merkizi'nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımla Elazığ'ın talebine destek verildi. Paylaşımda: "Deprem 10 değil 11 ili yıktı. Elazığ da afet bölgesi ilan edilmelidir" ifadeleri yer aldı.
 

Elazığ'ın Talebine İlk Karşılık YRP'den