'Elazığ'ın Sağlık Yatırımları İçin Ayrılan Arazilerini Satmak Elazığ'a İhanettir'

CHP Elazığ İl Başkanı Coşkun Çağlar Duran aralarında eski askeri hastane arazisinin de bulunduğu farklı parsellerden oluşan sağlık yatırımı için tahsis edilen 3 taşınmazın satılmasına tepki gösterdi. Duran 2025 yılında satılan Maden eski SSK hastanesini hatırlatarak aralarında askeri hastanenin de bulunduğu arazilerin satışının kabul edilmez olduğunu ifade etti.

TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP Elazığ il Başkanı Coşkun Çağlar Duran  Elazığ’ın  zamanında en önemli sağlık kuruluşlarından biri olan eski Askeri hastanenin ve Elazığ’ın farklı noktalarında yer alan ve sağlık tesisi için tahsis edilen arazilerin  satılması için alınan kararın açıklamasının  AKP Milletvekilleri  tarafından yapılmasını istedi. Başkan Duran 2025 yılının Nisan ayında satılan Maden eski SSK hastanesini hatırlatarak; “Maden’de oldu bitti ile hastane binası satanlar. Şimdi de gözünü Askeri hastaneye ve diğer sağlık yatırımı yapılması için tahsis edilen arazilere mi  mi dikti?” diyerek bu satışlara  engel olacaklarını Elazığ’ın önemli bir kazanımı olan ve kamunun malı olan arazilerin  satışının Elazığ’a ihanet olarak yorumladı. 
“AKP’nin Yanlış Politikaları İle Atıl Hale Getirdiği Askeri Hastaneyi  Ve Sağlık Yatırımı İçin Tahsis Edilen Arazileri Satmaya Çalıştığına Tanıklık Ediyoruz”
CHP Elazığ il Başkanı Coşkun Çağlar Duran Başkan Duran Elazığ’ın hastane ihtiyacı olan bir il olmasına karşın AKP İktidarının Elazığ’ın hastane beklentisini karşılamadığı gibi üstüne eldeki hastane arazilerini satışa çıkarttığını vurguladı. Başkan Duran  AKP İktidarının halkın büyük bir beklentisi olan   eski SSK  yerine yeni bir hastane yapmak  yerine Elazığ’da ki hastane arazileri satmaya başladığını vurguladı. Başkan Duran; “   AKP’nin Maden  eski  SSK  Hastanesini bir oldu bitti ile tabiri caizse üç kuruşa sattığını gördük. Kamunun malı olan hastane arazilerini oldu bitti ile satmayı Maden örneğinde olduğu gibi anlaşılan bir alışkanlık haline getiren AKP,  halk eski SSK hastanesi yerine yeni bir hastane inşa edilmesini beklerken   Elazığ’ın zamanında verdiği hizmetler ile bölgenin sağlık üssü konumunda olan ancak AKP’nin yanlış politikaları ile atıl hale getirdiği askeri hastaneyi ve sağlık yatırımı için tahsis edilen arazileri satmaya çalıştığına tanıklık ediyoruz.  Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu girişimin Elazığ a yapılacak en büyük ihanet olduğunu  bilinmesini istiyoruz.  “dedi

“AKP Yönetimi  Sağlığı Temel Bir İnsan Hakkından Sermaye Sınıfının Birikim Aracına Dönüştürmüştür.” 
AKP İktidarının hastane satışlarını  ve sağlık yatırımı için  tahsis edilen arazilerin satışını  sağlık yatırımı gerekçesi ile savunduğunu vurgulayan Duran bu anlayışın kabul edilemez olduğunu kaydetti.  Açıklamalarını sürdüren  Başkan Duran  “ AKP iktidarı hastaneleri  ve sağlık yatırımı  için tahsis edilen arazilerin  satışlarına sağlık yatırımı gerekçesi   diyerek kılıf bulmaya çalışmaktadır.   Bu tablo sağlık politikası açısından kabul edilemez bir yönetim zafiyetidir.  
 Elazığ eski asker hastanesi ve satmak istedikleri diğer araziler  kupon arazi olarak tanımlanan  ve Elazığ’ın en kıymetli arazi alanlarıdır. Kamunun malı olan bu hastane ve diğer araziler kimlere peşkeş çekilmek istenmektedir.  AKP Elazığ Milletvekilleri  bu konuda da bilgi vermelidir. Sağlıkta Dönüşüm Programı ile  Elazığ’da yaşayan insanları sadece iki hastane arasına sığdıran AKP Yönetimi  sağlığı temel bir insan hakkından sermaye sınıfının birikim aracına dönüştürmüştür.  AKP'nin, gelinen noktada kamu mülkiyetlerini satışa çıkartarak özelleştirmesi şaşırtıcı değildir. Sürecin takipçisi olacağız ve bu arazilerin satılmaması, kamu sağlık yatırımları için kullanılması amacıyla değerlendirilmesi için elimizden gelen çabayı göstereceğiz"   dedi