Elazığ'ın Kalbi Bu Festivalde Atacak

Elazığ Lokantacılar ve Tatlıcılar Odası Başkanı Zülfü Tarhan 29 Eylül 1 Ekim tarihleri arasında yapacakları 5. Salçalı Köfte ve Gastronomi Festivali hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Elazığ'ın Kalbi Bu Festivalde Atacak

Düzenlediği her yıl ulusal bazda büyük ses getiren Salçalı Köfte ve Gastronomi Festivali’nin 5.’sinin düzenlenmesine günler kala Elazığ Lokantacılar ve Tatlıcılar Odası Başkanı Zülfü Tarhan festival ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulundu.  Tarhan “29-30 Eylül 1 Ekim tarihleri arasında Salçalı köfte ve  gastronomi festivalini güzel bir şekilde gerçekleştireceğiz. 5.’si olacak ama; biz her yaptığımızda ilk festivali yapıyormuşuz gibi ilk gün yaşadığımız  heyecan ve mutlulukla çalışmalarımızı yapıyoruz. Bu yılda ilimizin tanıtımına katkı sağlaması adına  ilimiz mutfağını Türkiye’ye hatta Dünya’ya tanıtmak adına 5.sini gerçekleştirmiş olacağız. Yine çok özel konuklarımız olacak ilimize gelecekler. Ulusal sanatçılarımızın konserleri olacak” dedi.

Elazığ'ın Kalbi Bu Festivalde Atacak

GASTRONOMİSİNİ İYİ TANITAN ŞEHİRLER  HEP BİR ADIM ÖNDE

Festivalin amacının   Elazığ’ımızı ve mutfağını dışarıya tanıtmak olduğunu vurgulayan Tarhan “Diğer şehirlerde yaşayan vatandaşlarımızın ilgisini Elazığ’ımıza çekmek. Seyahat ve mutfak turizminde iddialı bir şehir olduğumuzu coğrafyamızın çok güzel bir coğrafya olduğunu dışarıdaki insanlara tanıtmak onların ilimize gelmeleri açısından cazip kılmak. Çünkü; Harput, Keban, Sivrice’si ile kültürel bir şehir gezip görülmesi  gereken bir şehir. Çevredeki illere de baktığımızda gastronomisi ile ön plana çıkmış şehirlerimizin özellikle seyahat turizminde bir adım daha öne çıktığını rahatlıkla görebiliyoruz. Bizlerde resmi verilere göre Türkiye’nin en zengin ikinci mutfağı olan ilimizin bu pastadan hak ettiği payı alması adına bu tür organizasyonları yürütüyoruz.

Elazığ'ın Kalbi Bu Festivalde Atacak

İlimizdeki vatandaşlarımızın çok güzel anlar yaşayacağı vakitler geçireceği stres atacakları ki bana göre bu zamanda insanımızın ihtiyacı olan son birkaç yılda yaşadığımız deprem pandemi ve bu yıl başında yaşadığımız yine deprem ve ekonomik sıkıntılar göze aldığımızda insanlarımız gerçekten çok zor bir süreçten geçti. Stresli günler yaşadılar. Bu stresleri atmada bir nebze de olsa katkımız olursa bundan çok büyük bir mutluluk duyacağız. Çok güzel bir şekilde hazırlandık. Bütün vatandaşlarımızı festivalimizin yapacağı alana bekliyor olacağız” ifadelerini kullandı.