Elazığ'ın En Yeni Pazarı

Hasret ATA/Her hafta düzenli olarak gittiğimiz semt pazarı haberimiz de bu hafta Çaydaçıra Mahallesi'nde yeni açılan pazardayız. ilk gününü heyecanının yaşandığı pazarda bakalım vatandaşlarımız ne düşünüyor. Uzun yıllardır nüfus almaya devam eden Çaydaçıra Mahallesi'ne birçok alan da çalışmalar yapan Elazığ Belediyesi, bugün yeni bir projeyle vatandaşların taktirini kazandı.

Elazığ'ın En Yeni Pazarı

“VATANDAŞLARIMIZ EVİNİN HER İHTİYACINI GELİP BURADAN KARŞILAYABİLECEK”

Elazığ Pazarcılar Derneği  İhsan Karataş: “Pazarımızın kapasitesi 85 tezgah olarak yapıldı. Bunun 25 tanesi giyim 60 tanesi de sebze meyve tezgahı şeklinde ayarlandı. Her hafta Salı günleri sabah 08.00’de satış başlıyor günün akşam saatlerine kadar devam ediyor. Vatandaşlarımız evinin her ihtiyacını gelip buradan karşılayabilecek” şeklinde konuştu.

Elazığ'ın En Yeni Pazarı

“VATANDAŞLAR İKİNCİ BİR ARAÇ KULLANMADAN, EK BİR MASRAF ÇIKARMADAN”

Çaydaçıra Mahallesi Muhtarı Hıdır Türkmen: “Çaydaçıra yaklaşık 10 yıl önce kurulan bir mahalle. Nüfus olarak da her geçen gün artarak büyüyen ve gelişen bir mahalle, semt pazarı bizim temel ihtiyaçlarımızdan biriydi. 80 bine yakın bir nüfusu olan bu mahalle de hamdolsun yaşanan bu doğal afetler atlatıldıktan sonra çok şükür başkanımız büyük bir gayret göstererek pazar yerimizi hizmete açtı. Bugün mahallemizde maddi imkanı olan olmayan ailelerimiz bütçelerine göre alışveriş yapabilecekler. Vatandaşlar ikinci bir araç kullanmadan, ek bir masraf çıkarmadan, temel ihtiyaçlarını hafta bir günde olsa buradan karşılayabilecekler. Başta belediye başkanımıza, müteahhitlerimize ve belediye personellerimize emeği geçen herkese mahallemiz adına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Elazığ'ın En Yeni Pazarı

“ÇARŞIYA GİDİP BİR ŞEYLER ALMAK BİZİM İÇİNDE ZOR OLUYORDU”

Hacer yıldırım: “Pazarın burada olması çok güzel oldu artık pazara gidip alışveriş yapmamıza gerek kalmadı. Çarşıya gidip bir şeyler almak bizim içinde zor oluyordu böylelikle çok daha rahat oldu. Evin her ihtiyacının giderileceği bir pazar olmuş. Vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.

“ÇARŞIDAKİ PAZARLARLA AYNI FİYATLANDIRMALAR YAPILIYOR”

Ali Rıza Baran: “25 yıldır pazarcılık işiyle uğraşıyorum. Semt pazarımızın daha ilk günü bizde heyecanlıyız, şuan vatandaşlarımızın çoğunun pazardan haberi yok, ilerleyen günlerde Pazar duyuldukça talepte artacaktır inşallah. Pazar fiyatları da gayet uygun vatandaşlar gelip rahatlıkla alışveriş yapabilir. Pazarın çarşı merkezden uzak olması vatandaşlarımızı fiyat konusunda endişelendirmesin, çarşıdaki pazarlarla aynı fiyatlandırmalar yapılıyor.

Elazığ'ın En Yeni Pazarı

“ELAZIĞ’IN EN BÜYÜK MAHALLESİ OLAN ÇAYDAÇIRA MAHALLESİNİN TEMEL İHTİYACIYDI”

Yusuf Özdemir: “ 23 yıldır pazarlarda tezgahtarlık yapıyorum.  Pazar açıldı fakat vatandaşlarımızın talep etmesini gelip buradan alışveriş yapması ben dahil diğer pazarcı arkadaşlarımın da ilk istediği. Elazığ’ın en büyük mahallesi olan Çaydaçıra Mahallesinin temel ihtiyacıydı, başkanımız ve dernek başkanımıza teşekkür ediyorum. Burada yaşayan vatandaşlarımız çarşıdaki pazarlara yöneliyordu ama şimdi pazar vatandaşların ayağına geldi. Zamanla pazarımız kalabalıklaşacaktır inşallah.

Elazığ'ın En Yeni Pazarı