'Elazığ'ın Başarısı İncelenmeli'

İBB Başkanı Ekrem  İmamoğlu tarafından CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol'un girişimleri sonucu yapımına başlanan Elazığ Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Meslek Lisesi inşaatı hızla yükseliyor.  Geçtiğimiz yıl CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla gerçekleştirilen temel atma töreninden bir yıl sonra okul inşaatının geldiği son nokta hakkında bilgi veren İmamoğlu, okul projesinin özel olarak çizildiğini ve yüzde 50 aşamasına geldiğini ifade etti. Güncel konularla ilgili de konuşan İmamoğlu Kılıçdaroğlu'nun Tunceli programında birlikle olmayı arzu ettiğini, Gürsel Erol'un Elazığ'daki başarısının parti tarafından da incelenmesi gerektiğini ifade etti.

 'Elazığ'ın Başarısı İncelenmeli'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Tamer ÖREN - Hasret ATA

Geçtiğimiz yıl temeli CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından atılan ve yapımını İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin üstlendiği Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Meslek Lisesi’ni İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve eşi Dilek İmamoğlu inceledi.

İMAMOĞLU: “OKUL, CHP MİLLETVEKİLİMİZ EROL’UN TEKLİFİYLE HAYAT BULDU”

Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Meslek Lisesi’nin Elazığ için çok kıymetli bir eğitim kurumu olduğuna dikkat çeken İBB Başkanı İmamoğlu, açıklamasında şu görüşlere yer verdi;
“Elazığ depreminde yine burada ziyaretimiz olmuştu. Gürsel Erol vekilimiz sağ olsun büyük bir çalışmayla Elazığ’ı nasıl ayağa kaldırılabilir ve memleketin her kurumu nasıl iş birliği yapar diye bir çaba gösteriyordu. O dönemde bize bu hayırlı teklifi getirdiğinde İstanbul halkı adına buraya hem de ismiyle güzel hizmetiyle güzel ki bugün ülkemizde en fazla ihtiyaç duyulan okul tipi diyebiliriz. Çünkü meslek elemanı yetiştiriyor şuan da en çok ihtiyaç duyulan meslekler bu okullarda yetişiyor.”

 'Elazığ'ın Başarısı İncelenmeli'

İMAMOĞLU: “SIRADAN BİR PROJE DEĞİL”

Okulun yapılması teklifinin Milletvekili Gürsel tarafından kendilerine getirdiklerinde anında kabul ettiklerini dile getiren İBB Başkanı İmamoğlu; “Ardından bu okul ile ilgili bir proje başlattık. Şuanda gördüğünüz bu okulun bir örneği yok. Bu tip bir proje değil. Genelde okullarda tip proje uygulaması yapılır. Ama bu tamda buraya özenle çalışılmış bir mimarımızın çalışması ve bu çalışma bittikten sonra tabi bunun uzunca Milli Eğitim Bakanlığı’ndan onay süreci oldu. İncelenmesi gerekiyordu. Epeyce bir zaman aldı ama onaylandı. Buranın yapım süreciyle İBB meclisinden oy birliğiyle yapımı ile ilgili karar aldık. İhalesi yapıldı ve Eylül 2022’de yapımına başlandı. Deprem bölgelerinde inşaatların tamamen durdurulması 3- üç buçuk ay gibi bir zaman aldı. Onun sıkıntılarını yaşadık.”

 'Elazığ'ın Başarısı İncelenmeli'

“SEKTÖRDEKİ SIKINTIYA RAĞMEN OKUL İNŞAATINDA AKSAMA OLMADI”

Yapı ve taahhüt sektörünün son yıllarda yaşadığı zorlu ve ekonomik olarak sıkıntı yaşadığı bir dönemde okul inşaatının aralıksız devam ettiğine vurgu yapan İBB Başkanı İmamoğlu, “ Bir de bir gerçeğin altını çizelim ki bugün Türkiye’mizin en büyük sıkıntı çektiği alanlarda birisi ekonomik sıkıntının etkilediği taahhüt sektörüdür. Çünkü deprem bölgesindeki yoğun inşaat çalışmalarından dolayı hem eleman tedariki çok zor hem de emtia fiyatlarının çok değişken olması gerçekten sektörü zorluyor. Ama ona rağmen arkadaşlarım çok güzel bir iş başardılar. Neredeyse inşaatın % 50 seviyesine getirdiler. Bir ara dönem içerisinde belirli bir bölümünü hizmete sokabilir miyiz arkadaşlarda çabası var. Olmasa da önümüzdeki yaz iç teşrifatıyla birlikte hazırlayarak Elazığ’ımıza İnşallah Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Meslek Lisesi yapılmış bir şekilde hizmete alınacak.” Dedi.

 'Elazığ'ın Başarısı İncelenmeli'

“İSTANBUL HALKININ ELAZIĞ’A HEDİYESİ”

Yapılan okulun, İstanbul halkının Elazığ depreminden sonra Elazığ halkına çok güzel bir hediyesi olacağını ifade eden İmamoğlu;”Gurur duyuyoruz. Bize böyle hayırlı bir vesileyi oluşturduğu için Gürsel Erol vekilimize teşekkür ederiz. Bu lisenin çok özel mimarisiyle de Elazığ’a değer katacağını Türkiye’de konuşulan 40’a yakın dersliği 30’un üzerinde atölyesi, kapalı spor salonundan konferans salonuna bir nevi eğitim kampüsü gibi hizmet verecek bir stratejiye sahiptir. Özenli bir projeyi Elazığ’a kazandırmanın keyfini yaşıyorum. Elazığ’a, eğitim dünyasına ve ülkemize hayırlı olsun.” İfadelerini kullandı.

 'Elazığ'ın Başarısı İncelenmeli'

“ANADOLU’YU GEZİYORUZ”

Elazığ’dan sonra Tunceli’ye gideceği bildirilen İmamoğlu: “Tunceli’ye çok gelip gittik hep protokol gezisiydi. Eşimle beraber biraz spor giyindik. Çünkü hem biraz turistik hem de Tunceli’yi daha iyi tanımak için. Çok defalar söz verdik. Birkaç ilçesini görmek bazı inanç merkezlerini ziyaret etmek planımız var. Şehrimizi, ülkemizi iyi öğrenmek ve ülkemizin hangi noktasında hassasiyetlere, insanlarımız hangi duygularına nasıl hizmet edilmeli gerektiği konusunda deneyimleniyoruz.” 

 'Elazığ'ın Başarısı İncelenmeli'

“HACI BEKTAŞ VE ÇANAKKALE’Yİ ZİYARET EDECEĞİZ”

Tunceli gezisinden sonra 1 hafta 10 gün sonra da Hacı Bektaş'ta olacağını ifade eden İBB Başkanı İmamoğlu; “Orada da çok özenli çalışmalarımız var. Sonrasında Çanakkale Eceabat’ta olacağız. Çanakkale Şehitlerinin bulunduğu o önemli merkezde orada da özenle yaptığımız meydan çalışma tamamlandı, ziyaret edeceğiz. İstanbul' da aslında her günümüz açılışla, temel atmayla yeni projeleriyle geçtiği kadar İstanbul'un motivasyonuyla ve ürettikleriyle Türkiye'ye moral verir.”

 'Elazığ'ın Başarısı İncelenmeli'

“FARKINDALIĞI YÜKSEK BİR YÖNETİM SERGİLEDİK”

 İBB olarak ülkenin her noktasına farkındalığı yüksek bir yönetim oraya koyduklarını ifade eden İBB Başkanı İmamoğlu; “İddiayla söylüyorum biz 5 yıl bittiğinde Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en güçlü, en üretken ve toplumla iç içe, demokratik bir yönetimi olduğumuzu rakamlarıyla ve istatistikleriyle ortaya koyacağız. Ben anlıyorum bizi geçmiş 25 yılla bir İktidarla kıyaslayan bir iktidarla karşı karşıyayız. Bu durumları kavrayabiliyorum 25 yıldan sonra kaybettiği bir ilde böylesine bir performansı gösteren ekibe bu kadar ok çevirmelerini bu kadar eleştiri yoğunlaştırmaları gayet doğal. Ama biz tam tersine hem şehrimize, hem de ülkemizin her noktasına güzel hizmetler sunuyoruz. Tunceli'yi Van'ı, Sinop'u ya da Nevşehir'i tanımak diğer şehitlerimizi tanımak onlarla iş birliği yapmak bize çok fırsatlar yarattı. Ülkemizin çok yoğun gündemlerin de arzu ettiğimiz seviyelere gelmedi ama bunu ilerleyen yıllarda kapatan bir yönetim olmayı hedefliyoruz.” Dedi.

 'Elazığ'ın Başarısı İncelenmeli'

“KILIÇDAROĞLU İLE TUNCELİ’YE ZEVKLE GİDERDİM”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Tunceli ziyareti  planı yapılmadı olsaydı kendisiyle birlikte zevkle gezerdik. Ama genel başkanımızın memleketi Nazimiye'ye uğrayacağım. Orada da çok değerli konuk evi  bitirmiştik onu da ziyaret edeceğiz. Nazimiye’yi de daha iyi tanıyacağız.”

“ELAZIĞ, BAŞARI OLARAK İNCELENMESİ GEREKEN BİR İL”

Elazığ’ın başarı anlamında incelenmesi gereken bir il olduğuna dikkat çeken İBB Başkanı İmamoğlu; “Gürsel Erol, burada sahada dolaşmasaydı her dönem 2 kat oylarını arttırmazdı. İncelenmesi gereken bir siyasi başarı var. Burada bu bağlamda neden sahada olunur, sahada olunca nasıl başarı elde edilir adına örnek bir yer.  Elazığ'daki Gürsel Erol ve Cumhuriyet Halk Partisi başarısı da sahada olmanın bir sonucu. Bu bakımda ben de sahadan hiç ayrılmadım." dedi.