Elazığ'ın Bakan Adayı Yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı canlı yayında kabinedeki isimlerin adaylıklarıyla ilgili şu ifadeleri kullanmıştı: '17 kabine üyemin hemen hemen her birine değişik illerde görevler vereceğiz. Kabinedeki 17 isim milletvekili adayı olacak. Büyükşehirler bakan arkadaşlarım için en uygun yerlerdir. Onları büyükşehirlerden belirledik, çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yenilenmeye, tazelenmeye, yeni başlangıçlar yapmaya her zaman ihtiyaç var.'

Elazığ'ın Bakan Adayı Yok
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erdoğan'ın bu çıkışı sonrası hangi ismin nereden aday olacağı merak edilmeye başlandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Samsun’dan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Bakanı Mustafa Varank'ın Bursa'dan, Ticaret Bakanı Mehmet Muş'un İstanbul'dan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun Antalya'dan Çevre Bakanı Murat Kurum'un Malatya'dan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın ise Hatay'dan aday gösterilmesi gündemde.

Bir ara 11 deprem ilinde de bakanların aday gösterilebileceği konuşulmuş ve Elazığ için Murat Kurum’un ismi geçmişti.

Erdoğan’ın “büyükşehir” vurgusu ile Elazığ bu tasnifin dışında kaldı ve kendi aday adaylarımızdan liste oluşturulmasının önünde engel kalmadı.

Gerçi  mevcut bir bakanın ilimizden milletvekili olması şehrimize önemli katkılar sunabilirdi. Ancak yeni kabinede  bu isimlerin bakan olarak yer almayacakları gerçeğini düşünürsek çok da bir kaybımızın olmadığını görüyoruz.

Buna rağmen Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı  Murat Kurum’un Malatya milletvekili olması bizim için büyük bir şans. 24 Ocak 2020 depremi sonrası aylarca ilimizde kalan, sonrasında da devamlı ilimize gelen, yaptığı toplantılar ve halkla görüşmelerinden şehrin deprem merkezli sorunları dışında diğer sorularına da vakıf olan Murat Kurum’un bu özelliği ile Elazığ’a da önemli katkılar sunacağını da biliyoruz.

Umarız ki Kurum,Malatya’da milletvekili olur ve bize Malatya’dan sahip çıkar.