Elazığ'ımızın Gururu Miraç Melih Topuz'a Büyük Ödül

Elazığ'ımızın gururu Miraç Melih Topuz, 2023 yılında Türkiye'yi Dünyada ve Avrupa'da en iyi şekilde temsil ettiği için Türkiye Satranç Federasyonu tarafından 2023 Yılının Satranç Yıldızlarına seçildi..

Elazığ'ımızın Gururu Miraç Melih Topuz'a Büyük Ödül

Miraç Melih Topuz, Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Elazığ İl Müdürlüğüne bağlı bir kuruluştan hizmet ve destek almaktadır.

Bahçeşehir Koleji Elazığ Kampüsü Anadolu Lisesi 11. sınıfa devam etmektedir.

 Miraç Melih TOPUZ, 2018 Yılında Çocuk Evleri Sitesinde YYM olarak görev yapan 2. Kademe Satranç Antrenörü Oğuzhan DENİZ ile beraber satranca başladı, temel eğitimi Oğuzhan hocadan aldı. Satranç branşında kısa sürede gelişim gösterince lisans çıkarıldı. İl genelinde onlarca turnuvaya katıldı.
   
Satranç branşında daha yoğun çalışabilmesi ve daha çok kendisini geliştirebilmesi için 2019 yılında Çaturanga Satranç Kulübü ile yoğun çalışmalara başladı.

Bu çalışma sürecinde Çaturanga Satranç Kulübü’nün destekleriyle Elazığ’daki iyi düzeydeki antrenörlerden, Milli Takım Antrenörü de olan bir Fide Master antrenörden, Türkiye Şampiyonu olan Grand Master bir antrenörden online olarak satranç eğitimi aldı. Bu süreçte yaklaşık 2500 saat teorik ders aldı, 15000 Adet Soru çözümü yapıldı, 65 resmi turnuvada mücadele ederek 50.000 km yol katetti. 13000 özel maç yaptı. İl ve Ulusal ve düzeyde bir çok resmi ve özel turnuvaya katıldı. Çaturanga Satranç Kulübüyle çalışmaları devam ediyor.

Miraç Melih Topuz,2020 Yılında Küçükler ve Yıldızlar Türkiye şampiyonasına katıldı ve 135. Sırada başladığı turnuvada 35. Sırada bitirerek çok iyi bir performans gösterdi. Bir çok kez Elazığ birinciliği aldı. ÇHGM’nin 27 Ekim 2020 Tarihinde pandemi nedeniyle online yaptığı satranç turnuvasında Türkiye şampiyonu oldu. 22-29 Ocak 2022 Tarihleri arasında Antalya’da düzenlenen Türkiye Küçükler Ve Yıldızlar Satranç Şampiyonasında Türkiye Şampiyonu olarak Milli Takıma girmeye hak kazandı. 27 Temmuz – 1 Ağustos 2022 Tarihleri arasında Ankara’da düzenlenen Ulusal Milli Takım Kampına davet edildi. 

Elazığ'ımızın Gururu Miraç Melih Topuz'a Büyük Ödül

05-17 Eylül 2022 Tarihleri arasında Romanya’da düzenlenen Dünya Yaş Grupları Satranç Şampiyonasında Türkiye’yi temsilen milli formayla çıktığı maçlarda çok iyi bir performans göstererek 104. Sırada başladığı Şampiyonada Dünya 19. Su olarak muazzam bir performans göstererek tek turnuvada +252 elo kazandı. 5-15 Kasım 2022 Tarihleri arasında Antalya’da düzenlenen Avrupa Yaş Grupları Satranç Şampiyonasında Türkiye’yi temsilen milli formayla çıktığı maçlarda harika bir performans göstererek 65. Sırada başladığı Şampiyonada Avrupa 11. Si olarak bitirerek +203 elo kazandı. Son Maçını kazanabilseydi Avrupa Üçüncülüğü ve Unvan alabiliyordu.

Elazığ'ımızın Gururu Miraç Melih Topuz'a Büyük Ödül

21-28 Ocak 2023 Tarihleri arasında Antalya’da düzenlenen Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonasında Türkiye İkincisi oldu ve yeniden Milli Takıma davet edildi. Ve Milli Takımın davetiyle katıldığı 11-22 Mayıs 2023 Tarihlerinde Arnavutluk’ta düzenlenen Okullar Avrupa Satranç Şampiyonasında Avrupa İkinciliği alarak büyük bir gurur yaşattı.

Elazığ'ımızın Gururu Miraç Melih Topuz'a Büyük Ödül

 3 – 8 Temmuz 2023 Tarihleri Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Ulusal Milli Takım kampına davet edildi.

28 Eylül – 1 Ekim 2023 ASHB Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü Türkiye Satranç Şampiyonasında Türkiye Şampiyonu olmuştur.

Ve son olarak 26 Aralık 2023 Tarihinde Türkiye’yi Dünya’da ve Avrupa’da en iyi şekilde temsil ettiği için Türkiye Satranç Federasyonu tarafından Yılın Satrancın Yıldızlarına seçilmiştir.

 Miraç Melih Topuz’u  tebrik eder, hayatı boyunca başarılar diler, emeği geçen herkese teşekkür ederiz.