Elazığ İl Protokolünden 30 Ağustos Kutlama Mesajları

Elazığ İl Protokolü 30 Ağustos Zafer Bayramını, yayımladıkları mesajlarla kutladı.

Elazığ İl Protokolünden 30 Ağustos Kutlama Mesajları
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İşte o mesajlar:


VALİ TORAMAN: "AZİZ MİLLETİMİZİN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLU OLSUN"

"Tarihi şanlı zaferlerle dolu aziz milletimizin bağımsızlık uğruna gösterdiği azim ve kararlığını tüm dünyaya ilan ettiği 30 Ağustos Zaferi’nin 100. yıl dönümünü kutlamanın gururu ve sevinci içerisindeyiz.

Tarihimizin dönüm noktalarından birisi olan 30 Ağustos Zaferi, zor şartlar ve her türlü imkânsızlığa rağmen milletimizin birlik ve beraberlik içinde verdiği onurlu mücadelenin sonucunda kazanılmış büyük bir zaferdir. Türk milleti, şanlı tarihimize altın harflerle yazılan bu zaferle kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere unutulmayacak bir ders vermiş, milli birlik ve beraberlik şuuru içinde sonsuza kadar hür, bağımsız ve onurlu bir şekilde var olacağını tüm dünyaya kabul ettirmiştir.

Ne mutlu bize ki, tarih sahnesine çıktığımız günden bugüne, aziz milletimiz her zaman kahramanlık destanları yazmış ve hiçbir zaman boyunduruk altına girmemiştir. 

Bugün de böylesi şanlı bir tarihin mirasçıları olan bizlere düşen en önemli görev; geçmişimizden aldığımız güç ve cesaretle geleceğimize bakmak, birlik ve beraberliğimizden ödün vermeden Cumhuriyetimizi korumak ve ülkemizi Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün hedef gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmaktır. 

Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanımız uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnetle yâd ediyorum. Aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun."

BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI: "ŞANLI ZAFERİN 100. YIL DÖNÜMÜ KUTLU OLSUN"

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Aziz milletimizin 30 Ağustos 1922’de tarihe altın harflerle yazdığı şanlı zaferin 100. yıl dönümü kutlu olsun” dedi.

Başkan Şerifoğulları, yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Tarihine nice şanlı zaferler sığdırmış aziz milletimiz, yokluk içerisinde verdiği kurtuluş mücadelesini 100 yıl önce bugün şanlı bir zaferle taçlandırmıştır. Birlik ve beraberlik ruhuyla yazılan bu şanlı zafer, hepimiz için büyük bir gurur vesilesidir. Ecdadımızdan bize en büyük miras olan birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhunu şanlı bayrağımızın gölgesinde dün olduğu gibi bugün ve yarın da ilelebet yaşatmaya devam edeceğiz. 

Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere istiklal ve istikbalimiz uğruna canlarını siper eden aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla anıyorum. Aziz milletimizin 30 Ağustos 1922’de tarihe altın harflerle yazdığı şanlı zaferin 100. yıl dönümü kutlu olsun.”

REKÖTR PROF. DR. FAHRETTİN GÖKTAŞ: "30 AĞUSTOS ZAFERİ’NİN 100. YILDÖNÜMÜNÜ KUTLAMANIN GURUR VE COŞKUSUNU YAŞIYORUZ"

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, ‘’30 Ağustos Zafer Bayramı’’ dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Rektör Prof. Dr. Göktaş mesajında;

“Türk Milleti’nin varoluş iradesini kıracak hiçbir gücün olmadığının tüm dünyaya bir kez daha gösterildiği 30 Ağustos Zaferi’nin 100. yıldönümünü kutlamanın gurur ve coşkusunu yaşıyoruz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, büyük bedeller ödenerek kazanılmış olan 30 Ağustos Meydan Muharebesi, tarihimizin önemli dönüm noktalarından biri ve milletimizin bağımsızlık fikrinin ölmez bir abidesi olarak tarihteki yerini almıştır. 

30 Ağustos Zafer Bayramı, Türk Milleti hiçbir şekilde vatanın bölünmez bütünlüğünden ve bağımsızlığından ödün vermeyeceğini, milli birlik ve beraberlik şuuru içinde sonsuza kadar bağımsız ve onurlu bir şekilde yaşayacağını bütün dünyaya ispat etmiştir.

Vatanımıza kastedenler bilmelidir ki, Türkiye Cumhuriyeti, ülkesi ve milleti ile bölünmez bir bütündür. Bu topraklar üzerinde Türkiye Cumhuriyeti sonsuza kadar var olacak ve ay-yıldızlı bayrağımız ilelebet dalgalanacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, bu şanlı zaferi bize yaşatan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi şükran, minnet ve rahmetle anıyor, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutluyorum” dedi. 

AK PARTİ İL BAŞKANI YILDIRIM: "30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI'MIZ KUTLU OLSUN”

AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 

Mesajında, “30 Ağustos zaferiyle bu toprakların ezeli ve ebedi vatanımız olduğu tüm dünyaya bir kez daha ilan edilmiştir." ifadelerini kullanan Başkan Yıldırım açıklamasını şöyle sürdürdü; "Bugün, Büyük Zafer’in 100. yıl dönümüne kavuşmanın heyecanı içindeyiz. Bu zafer, tarihe gömülmek istenen bir milletin küllerinden doğuşunun, şahlanışının, tarih sahnesine yeniden çıkışının ilanıdır. 1919 yılında Samsun’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde başlatılan kurtuluş mücadelesi, 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile kesin ve kalıcı bir zafere ulaşmıştır. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin banisi, Büyük Taarruz’un Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını minnetle yad ediyor, bin yıldır bu vatanı korumak için hayatlarını feda etmiş tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlıklı, huzurlu ömürler diliyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramı'mız kutlu olsun.”

IŞIKVER: "TÜM HEMŞEHRİLERİMİN VE ŞANLI ORDUMUZUN ZAFER BAYRAMINI EN İÇTEN DUYGULARIMLA KUTLUYORUM"

"Cumhuriyetimizin korucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, İstiklal Savaşı'nı taçlandıran, Türkiye Cumhuriyeti'nin doğuşunu müjdeleyen, tüm imkânsızlıklara rağmen, halkımızın sarsılmaz azmi, vatanseverliği ve kahramanlığı ile kazanılan  büyük zaferin 100. yıldönümüne ulaşmış olmanın heyecanını, milletçe hep birlikte gururla yaşıyoruz.

30 Ağustos zaferi, tarihe gömülmek istenen bir milletin küllerinden doğuşunun, şahlanışının, vatan aşkının kanla yazılan destanıdır.

Bir asır önce ecdadımızın şehadet bilinciyle müdafaa ettiği, bir karışını vermektense uğruna can vermeyi göze aldığı bu kutlu topraklar, dönemin en gelişmiş teknolojik imkânlarıyla donatılmış ordularına karşı inançla, imanla, birlik olma şuuruyla kazanılmıştır.

Bugün de Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Aziz Milletimiz; ülkemizin bölünmez bütünlüğüne, ekonomik ve siyasi bağımsızlığına, barış ve kardeşlik iklimine yönelik hain saldırılar karşısında, birlik ve beraberlik ruhu ile istiklaline ve istikbaline sahip çıkma kararlılığını aynı şekilde sürdürmektedir.

Bizlere düşen görev, Şehitlerimizin kanlarıyla sulanan ve bizlere emanet edilen bu mukaddes vatan topraklarına, aynı şuurla sahip çıkarak korumak ve bizden sonraki nesillere güvenli bir şekilde devretmektir."

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, bu zaferi bize armağan eden İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve veren tüm aziz Şehitlerimizi, kahraman Gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, tüm hemşehrilerimin ve şanlı ordumuzun Zafer Bayramını en içten duygularımla kutluyorum."