Elazığ İl Özel İdaresi Yanlış Yapıyor

Elazığ İl Özel İdaresi, Çaydaçıra mahallesinin en revaçta olduğu bölgede bulunan 17.409 metrekarelik bir arsayı satışa çıkarmaya hazırlanıyor. İlgili müdürlüğün teklif yazısı İl Genel Meclisine havale edilmek üzere valilik makamına yazıldı.

Elazığ İl Özel İdaresi Yanlış Yapıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kamu kurumlarının daha iyi hizmet etmesi ve bunu halkla buluşturması için kaynaklarını seferber etmesi elbette doğru bir yöntem.  Yolu, içme suyu ve kanalizasyonu olmayan köylerimize hizmet için İl Özel İdaresinin güçlü ve kaynaklarının bol olması lazım. Ancak mevcut kaynakları hizmete dönüştürürken de devlet memuru mantığı ile değil tüccar mantığı ile hareket edilmesi gerekir.

Mevcut bir arsayı ya da farklı bir gayrimenkulü satıp nakite çevirmek çoğu kez o kamu kurumu dolayısıyla devlet ve millet için kazançlı olmuyor.

İl Özel İdaresi, mevcut ve Çaydaçıra mahallesindeki çok değerli 17.5 dönüm imarlı arsayı satmak yerine, kat karşılığı bina yapım ihalesine çıksa daha karlı ve avantajlı olur. Arsanın satılacağı bedel ile belki 5 daire alınması mümkün olurken, kat karşılığı verildiğinde İl Özel İdaresi 12 dairenin sahibi olabilir. Böylesine mantıklı bir yöntem varken sat-kurtul yöntemi hem kamu zararına hem de halka gidecek hizmette eksiklik olmasına sebep olur.

İl Özel İdaresinde arsa satışı yerine kat karşılığı ihale hazırlığı yapacak çok sayıda teknik personel ve yönetici var. Kaldı ki Elysium örneğinden de bu konuda oldukça tecrübeli durumdalar. Elysium’daki  işyerlerini 18 Temmuz’da  yaklaşık 18 milyon muhammen bedelle satışa çıkartan İl Özel İdaresi,  bu konuda ne kadar kazançlı olduğunu bizzat yaşamış ve görmüş oldu.

Umarız bu yanlışlık Vali Ömer Toraman’dan döner ve hem kurum hem de şehrin daha çok kazanacağı bir işlem gerçekleştirilerek arsayı direkt satma yerine kat karşılığı ihaleye çıkar.