Elazığ İl Müftülüğünden Ahıska Türklerine Anma Programı

Elazığ İl Müftülüğü tarafından Ahıska Türkleri'nin ana vatanlarından sürgün edilmesinin 78'inci yılı dolayısıyla anma programı düzenlendi.

Elazığ İl Müftülüğünden Ahıska Türklerine Anma Programı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ İl Müftülüğü tarafından 14 Kasım 1944'te aralarında çocuk, yaşlı ve kadınların da bulunduğu yaklaşık 100 bin Ahıska Türkü'nün, Gürcistan’ın Ahıska bölgesindeki kadim yurtlarından Sovyetler Birliği’nin uzak bölgelerine sürgün edilişinin 78’inci yılında Elazığ’da anma programı düzenlendi.

Elazığ İl Müftülüğü Edibecan Konferans salonunda düzenlenen programa İl Müftüsü Selami Aydın, TDV Elazığ Şubesi Görevlileri, Müftülük Personeli ve Ahıska Türkleri katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda mevlit okutuldu, şiirler okundu ve çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Program da konuşan İl Müftüsü Aydın; “Burada olmamızın amacı,78 yıl önce soydaşlarımıza yapılan haksızlığı unutmadığımızı bildirmektir. Ahıska Türkleri, dünyanın farklı ülkelerinde vatansız, özlük hakları olmadan, yaşamını idame ettirmektedir. Türkiye Cumhuriyeti öncülüğünde, ulusal ve uluslararası mecralarda her zaman var olmaya devam edeceğiz. Buradan, sürgün esnasında hayatını kaybeden büyüklerimizi rahmet ile anıyoruz. Rusya Ukrayna Savaşı’ndan sonra Elâzığ’a gelen kardeşlerimizi geldikleri günden beri İl Müftülüğü olarak hiç yalnız bırakmadık hep yanlarında olduk. Valiliğimizin riyasetinde buradaki kardeşlerimize hizmetten geri durmadık. Ben Ahıskalı kardeşlerime teşekkür ediyorum.”dedi.