Elazığ İl Müftülüğü, Berat Gecesi'nde Mevlid-İ Şerif Programı Düzenledi

Elazığ İl Müftülüğü tarafından Berat Kandili dolayısıyla Mevlid-i Şerif programı düzenlendi.

Elazığ İl Müftülüğü, Berat Gecesi'nde Mevlid-İ Şerif Programı Düzenledi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Din görevlilerince okunan Kur'an-ı Kerim ve İl Müftülüğü Tasavvuf Korosu’nun seslendirdiği mevlid-i şerif ve ilahileri dinleyen vatandaşlar Miraç Kandilinin maneviyatını yaşadı.

Camiyi dolduran çocuk, genç ve her yaştan vatandaşların heyecanla takip ettiği Berat Kandili programı Elazığ Müftüsü İrfan Üstündağ’ın “berat kandili” konulu sohbeti ve ardından İl Müftü Yardımcısı Tayyip Tüz’ün yaptığı dua ile sona erdi.

Müftü Üstündağ;“Muhterem kardeşlerim ramazan-ı şerifin en büyük habercisi olan berat kandilini idrak ediyoruz. Hepimize mübarek olsun. Ümmeti Muhammedin şehrimizin milletimizin hayrına güzelliğine vesile olsun inşallah. Değerli kardeşlerim berat kandili yüce kitabımızda ilgili güzellikleri taşıyan bir gecedir.Şaban ayının 15. Gecesi yani berat gecesi olunca Allah’u Teâlâ rahmetiyle dünya semasına tecelli eder ve şöyle nida da bulunur; yok mu benden af dileyen onu af edeyim yok mu benden rızık isteyen ona rızık vereyim, yok mu sıkıntıya duçar olan onun sıkıntısını gidereyim, yok mu şunu isteyen ona vereyim yok mu bunu isteyen ona vereyim.

Elazığ İl Müftülüğü, Berat Gecesi'nde Mevlid-İ Şerif Programı Düzenledi

Bu gece efendimizin bildirdiği gibi af ve mağfiret gecesidir. Bu gece takdir gecesidir. Bu gece sorumluluklarımızı gözden geçirmeliyiz bol bol af ve mağfiret dilemeliyiz.

Değerli kardeşlerim bu gece yine özellikle istememiz gereken dualardan bir tanesi de Dünya’nın çeşitli yerlerinde sıkıntı içerisinde olan kardeşlerimizi hatırlamaktır. Doğu Türkistan’da ve Filistin’de kardeşlerimiz zalimlerin zulmü altında bizler bu kardeşlerimiz için de bol bol dua edeceğiz rabbim yardımcıları olsun. Berat gecesinin hepimize hayırlar getirmesini İslam alemine hayırlar getirmesini insanlığın hidayetine vesile olmasını yüce Mevla’mızdan niyaz ediyorum. Hepimizin berat gecesi hayırlı olsun”dedi.

Programdan sonra vatandaşlara  vakıflar bölge müdürlüğü tarafından kandil şekeri dağıtıldı.(Bülten Haber)