Elazığ İçin Fırsat…

İlimizin tarihi ve doğal güzelliklerinin turizme kazandırılması kapsamında başlatılan çalışmalar devam ediyor. Elazığ'ın 'sakin şehir' unvanlı Ağın ilçesi, tarihi yönüyle birlikte turizmde de öne çıkmaya hazırlanıyor. Belediye Başkanı Ali Uslu, ilimizin tanıtımı için çok önemli bir etkinliği hayata geçirerek 60 dönümlük bir yarım adayı kamp alanı haline getirdi. Bu alanda 1-3 Temmuz tarihleri arasında Motofest festivali düzenlenecek olması tüm gözleri Elazığ ve Ağın ilçesine çevirdi.

Elazığ İçin Fırsat…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erkan Bay/Elazığ’ın sakin ve şirin ilçesi Ağın’ın MHP’li Belediye Başkanı Ali Uslu’dan güzel hizmet haberleri gelmeye devam ediyor. 

ÜRETEN BAŞKAN 
Göreve geldiği ilk günlerde atıl durumda olan gezi teknesini ayağa kaldıran, Badem Adası ile ilgili proje geliştiren, ilçe merkezindeki tarihi konağın  restorasyonunu hızlandıran Başkan Uslu, çok isabetli bir iş daha yaparak, belediyeye ait ve atıl durumda olan arazileri ekerek hem tarımsal üretime katkı sundu hem de belediyeye ekonomik bir kazanç sağlamıştı. 

Elazığ İçin Fırsat…

BADEM KIRMA İŞLEME VE PAKETLEME TESİSİ
Başkan Ali Uslu, Ağın’ın sadece turizm ve tanıtımı için yaptığı çalışmalar ile değil kalkınma projeleri içinde önemli adımlar atıyor. Toplam 2.304.000 TL bedelli proje ile  1.500.000 liralık kısmı DAP İdaresince desteklenerek ilçemiz ve bölgemiz badem üreticilerine ciddi anlamda destek olacak bir tesisin protokolünü, DAP İdaresi Başkanı Osman Demirdöğen   ile imzalamıştı.

Başkan Uslu yaptığı açıklamada, “Üreticilerimizin ürünlerini hak ettiği değerde pazarlayacağı, en önemlisi istihdam konusunda bir kaç aileye destek olacağımızın haklı gururunu yaşıyoruz.” dedi. 

Elazığ İçin Fırsat…

ELAZIĞ İÇİN FIRSAT 
Tarımın stratejik önemini bilen, eldeki imkânları en verimli bir şekilde kullanan ve bu tavrıyla hem ülkesine hem de ilçesine katma değer kazandırarak bir başarı hikâyesi yazan Ağın Belediye Başkanı Ali Uslu, şimdi ise ilimizin tanıtımı için çok önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapacak. 

MOTOFEST TANITIMIMIZ İÇİN ÖNEMLİ 
Ağın Beleyesi tarafından bu sene ilk kez Motofest etkinliği planlandı. 1-3 Temmuz tarihleri arasında yapılacak olan Motofest’te çok sayıda motosiklet severlerin katılması planlanıyor. Belediye Başkanı Ali Uslu’nun büyük gayretleri sonucu düzenlenecek etkinlik nedeniyle Ağın’a yerli ve yabancı turistlerin akın etmesi bekleniyor. 

Elazığ İçin Fırsat…

60 DÖNÜM KAMP ALANI 
Ağın’a herkesi beklediğini aktaran Başkan Ali Uslu, “2019 yılında Milli Emlak Genel Müdürlüğünden 60 dönümlük bir yarım ada aldık. Tüm motosiklet sevdalısı kardeşlerime teşekkür ediyorum. Onlar bize ilham kaynağı oldu. Biz de bundan sonra motosiklet hayranlarına ve karavancılara, doğaseverlere burada bir eser bırakalım diye belediye meclisimizden Ocak ayındaki meclis toplantımızda burayı kamp alanı olarak ilan ettik. İsmini de ‘Ağın Belediyesi Moto Kamp’ alanı olarak ilan ettik. Bundan sonraki süreçlerde inşallah burada cıvıl cıvıl doğaseverleri, motosiklet severleri, özellikle karavancıları herkesi ağırlayacağız. Festivalimize herkesi bekliyoruz” dedi.

Elazığ İçin Fırsat…

HAKİMİYET GAZETESİ GÜNDEME GETİRİYOR 
İlimizin derin tarihi geçmişi ve buna bağlı sayısız turistik değerleri olmasına rağmen bunları bir hikâye ve prensipler manzumesi haline getirip şehrin kaderine olumlu etki edebilecek bir formata ulaştıramadığımızı defalarca gündeme getirmiştik. 

Bu kapsamda;  Harput, Palu, Sivrice, Keban ve kanyonlar gibi birçok değere sahip olan Elazığ’ın hala ziyaret edilen ve kültür turları haritasına dâhil olamaması da büyük bir eksiklik olarak görmüş ve ilimizin tanıtımı için bütün kurumların el birliği ile çalışması gerektiğini ifade etmiştik. 

Elazığ İçin Fırsat…

BÜTÜN KURUMLAR DESTEK OLMALI 
Kültürel tanıtım noktasında yıllardır istenilen seviyeye gelemeyen Elazığ’ın Ağın ilçesinde düzenlenecek etkinlik ile sadece Türkiye’de değil,  dünyada önemli bir konuma geleceği ifade ediliyor. Motofest etkinliği ile dünyanın her yerinden motor tutkunlarının geleceği Ağın’a bütün kurumların destek olması gerekiyor.