ELAZIĞ'I KENDİMİZE DERT EDİNDİK

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan ve 01 Nisan 2018 tarihinde yapılacak olan Elazığ TSO seçimlerinde kendisiyle birlikte hareket eden ekiple, Oto Galericileri, Şehirlerarası Otobüs Terminali ve Nakliyeciler sitesini ziyaret ederek üyelerle buluştu. Başkan Alan burada yaptığı değerlendirmede hizmette bulunduğu 4 yıl içerisinde Elazığ'ı dert edindiklerini ifade etti.

ELAZIĞ'I KENDİMİZE DERT EDİNDİK
TAKİP ET Google News ile Takip Et

OTO GALERİCİLERİNDEN ALKIŞLI KARŞILAMA

Başkan Alan ve beraberindeki ekip üye buluşmaları kapsamında ilk olarak Elazığ Oto Galericileri Sitesini ziyaretle başladı. Oto Galericileri Derneği Başkanı Ercan Yılmaz ve site yer alan 104 işyeri sahibi tarafından alkışlarla karşılanan Başkan Alan ve ekibine galericiler sitesi esnafları yoğun bir ilgi gösterdiler. Burada bir değerlendirmede bulunan Başkan Alan, dört yıldan beri Elazığ TSO Başkanlığı görevini yaptığını ifade ederek, “Çok değerli esnaf kardeşlerim, biliyorsunuz görev süremiz içerisinde buraya üçüncü kez geliyorum. Beni Sayın Dernek Başkanımız Ercan Yılmaz bey her aradığında koşarak sizlerin sorunlarını dinledim. Çözüm üretme gayreti ile nereye başvurulması gerekiyor ise yaptım. Sonuçta belki sizin tam olarak beklentilerinizi karşılayamadık ama çok önemli sorunlarınızı da hep birlikte Rabbimin yardımı ile çözüme kavuşturduk. Bugünde başta kira artışları olmak üzere sorunlarınızın olduğunu biliyorum. Bu konuda biz Tefe-Tüfe artışından kaynaklanan farklılıkların bizi zor durumda bırakmaması için bu artışların en fazla yüzde 7-8 seviyesinde tavan çıta olarak kabul edilmesi ve kira artışlarında üst sınırın bu rakam olması gerektiğine inanıyoruz. İnşallah 1 Nisan seçimlerinin ardından öncelikle sizlerin imzalamış olduğunuz kira sözleşmelerinin yenilenmesi hususunda her birlikte yeni bir çalışma yapacağız. Bunun sözünü şimdiden veriyorum. Hizmette bulunduğumuz süre içerisinde Elazığ’a dert olmadık. Bilakis Elazığ’ı kendimize dert edindik. Üyelerimizin sektörel ve bireysel her sorununu çözüme kavuşturmak için hiçbir girişimden kaçınmadık. Risk almaktan korkmadık. Çünkü istek ve taleplerimiz bu şehir ve bu şehirde istihdam yaratan ticaret erbabı içindir. Bu duruşumuza sizler ve tüm üyelerimiz şahittir. Kararlılık ve aynı vizyonla çok daha istekli bir ekiple Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası yönetimine bir dönem daha talibiz. Bu hizmet ve bayrak yarışında kazanan Elazığ ve siz değerli üyelerimiz olsun istiyoruz. Bu düşüncelerle, destek ve dualarınıza talibiz. Seçimlerimizin camiamıza ve ilimize hayırlı olmasını Yüce Allah (c.c.)’tan niyaz ediyor, sizlere sağlıklı, huzurlu ve bol kazançlı bir yıl diliyorum” dedi.

GALERİCİLERİN SORUNLARI BAŞKAN ALAN’A ÇÖZÜM BULDU

Elazığ Oto Galericileri Sitesi Başkanı Ercan Yılmaz’da 2015 yılında 104 esnaf arkadaşı ile birlikte hiçbir itiraz ve direnç göstermeksizin Oto Galericiler Sitesine taşındıklarını ifade ederek, haksız rekabetle karşı karşıya kaldıklarını söyledi. Yılmaz değerlendirmesinde, “Bizlerin il merkezinde boşalttığı işyerleri oto kuaför, oto yıkama, emlak ofisi gibi çeşitli adlar altında yine galericilik faaliyetleri yapmaya devam etmekte bu durum haksız bir rekabet ortamı oluşturmaktadır. Bunlarla ilgili acil düzenleme ve denetleme yapılması gerekmektedir. Diğer bir konu 7 bin lira seviyesinde olan kiralarımız Tefe-Tüfe nedeniyle bugün 12 bin TL’ye yükselmiş neredeyse yüzde yüzlük bir artış olmuştur. Kirasını geciktiren yada ödeyemeyen işyerlerine online üzerinden işlem yapılmakta ve borcun yüzde 10’una tekabül eden bir ceza ile karşı karşıya kalmaktadır. Yine son olarak Gümrük ve Ticaret Bakanlığımızın bir çalışması ile artık galericilik hizmeti vermek isteyenlerin ve mevcut galericilerin Yetki Belgesi alması yaptırımı getirildi.

Bu belgenin hangi şartlarda kimlere nasıl verileceği hususu netlik kazanmalı. Yıllarını bu işe vermiş ve galericiliği kendisine meslek edinmiş arkadaşlarımızın mağdur edilmemesi gerekiyor. 20 metrekare bir işyerini gösterip bu belgenin herkese verilmesi halinde bu sitenin varlığına gerek kalmayacaktır. Bu noktada Sayın Başkanım sizlerin yine kapısını çalacağız. Çünkü, bugüne kadar hangi konuda sıkıştıksak siz bize koştunuz çözüm ürettiniz. Gecenin ilerleyen saatlerinde dahi bizlerin işini takip ettiniz. Biz bunları unutmadık. Allah (c.c)’ın izniyle 1 Nisan’da da yine sizin yanınızda yer alacağız. Sizlere bu süreçte başarılır diliyor, bugün yine bizlerle olduğunuz için teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

OTOBÜS TERMİNALİ VE NAKLİYECİLER SİTESİNDEN YOĞUN İLGİ

Elazığ TSO Başkanı İdris Alan ve beraberindeki heyet Oto Galericileri Sitesi ziyaretinin ardından Şehirlerarası Otobüs Terminali ile Nakliyeciler Sitesi’ni ziyaret ederek, burada yer alan işyerlerini bir bir gezerek üyelerin talep ve sorunlarını dinlediler.

Şehirlerarası Otobüs Terminalinde Dernek Başkanı Serkan Alan tarafından karşılanan Başkan Alan tüm işyerlerini ziyaret ettikten sonra yaptığı değerlendirmede, “Çocukluk ve gençlik yıllarımızın geçtiği ve bir çok anımızın yer aldığı Otobüs Terminalinde bugün duygusal anlar yaşadım. Bir çok dostumu ve kardeşimi bir kez daha görmenin mutluluğu içindeyim. Burada da Oto Galericiler Sitesinde olduğu gibi işyeri kiralarıyla ilgili sorunlar var. Kirasını ödemekte güçlük içerisinde olan bir çok esnaf arkadaşımızın olduğunu gördük. Yaklaşık 40 civarında işyerinin bulunduğu bu alan, çalışanlar, işverenler ve aileleriyle birlikte neredeyse bin kişiden fazla bir nüfusa ekmek kapısı olan bir yerdir. Dolayısı ile buranın çok daha canlı ve kazancı bol bir merkez haline getirilmesi için ne gerekiyorsa yapmamız lazım. Özellikle şehir dışından gelen otobüslerin terminale girmediği ve bu durumun çok ciddi sıkıntı yaşattığı ifade ediliyor. Bu konuyu da inşallah gündemimize alarak ilgili tüm kurumlarla ne gerekiyor ise üzerine gideceğiz. Bize intikal eden tüm bu sorunlar çözülemeyecek kadar büyük hadiseler değil. İnşallah hep birlikte el ele omuz omuza vererek oluşturacağımız büyük bir güç ve enerji ile bu konuları kısa sürede çözüme kavuşturacağız. Şahsım ve bugün burada bulunan arkadaşlarımız sizlerin tüm bu sorun ve sıkıntılarına çözüm bulmak için 1 Nisan seçimlerinde adayız. Vebal isteyen bu makamların sorumluluğunu biz çok iyi biliyoruz. Bu nedenle içinizin rahat olmasını istiyorum. Allah (c.c.)’ın izniyle çok daha iyi bir sürece gidiyoruz” dedi.

NAKLİYECİLERİN EN BÜYÜK SORUNU İŞSİZLİK

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan ve beraberindeki heyet üye buluşmaları kapsamında son ziyaretlerini Nakliyeciler Sitesinde bulunan işlerlerini ziyaretle tamamladılar. Burada yer alan tüm işyerlerini bir bir ziyaret eden ve sorunlarını dinleyen Başkan Alan yaptığı değerlendirmede, “Bugün ilimizin önemli bir ticari merkezi olan Nakliyeciler Sitesini ziyaret ederek üyelerimizin sorun ve taleplerini dinledik. Öncelikle akaryakıt ve girdi maliyetlerinin yüksek oluşu genel anlamda Ülkemizin bir sorunu. Biz özellikle kısa bir süre önce tarım sektörüne yönelik olarak verilen mazot desteğinin nakliyecilik yapan esnaflara da uygulanmasını istiyoruz. Nakliyeci üye kardeşlerimiz özellikle OSB’de bulunan tesislerin gerek hammadde gerekse ürettikleri ürünleri taşımada Elazığ dışındaki nakliyecileri tercih etmesinin kendilerini zor durumda bıraktığını ifade etmişlerdir. Bu hususta da OSB yönetimi ile en kısa sürede bir görüşme yapıp konuyu değerlendireceğiz. Bize intikal etmeyen sorunu bilme şansımız yok. Bu tür ziyaretlerde çok önemli konuları günışığına çıkarma şansımız oluyor. Bugünde işte sektöre yönelik bu önemli sorunu tespit ettik. İnşallah kısa bir süre içerisinde nakliyeci kardeşlerimizi mutlu edecek girişimler başlatacağız” dedi.

Nakliyeciler Sitesinde bulunan çeşitli kooperatif başkanları ve esnaflarda, Başkan Alan’a göstermiş olduğu ilgi nedeniyle teşekkür ederek, başta sayısal takograf ve K Belgelerinde Elazığ TSO’nun girişimleriyle mağduriyetlerinin giderildiği ve bu önemli hizmetleri kolaylıkla Elazığ TSO’dan aldıklarını ifade ettiler.