Tavrımız Çok Net

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları gündemdeki konuları Hakimiyet Gazetesi'ne değerlendirdi. Başkan Şerifoğulları açıklamasında Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün taşınmasının protokol aşamasına geldiğini belirterek, resmi kurumların şehir merkezinden taşınması konusunda ve aynı zamanda şehir merkezine yeni kurum binalarının yapılmaması noktasında çok net bir duruş sergilediklerini söyledi.

Tavrımız Çok Net
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları gündeme ilişkin önemli konularda Hakimiyet Gazetesi’ne açıklama yaptı.

Başkan Şerifoğulları yaptığı açıklamada, “Şehir merkezine bulunan resmi kurum binalarının şehir dışında belirlenen resmi kurum alanına taşınması konusunu çok önemsiyoruz. Bu projeler inşallah bizim dönemimizde gerçekleşecek. Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün taşınmasını protokol aşamasına getirdik ve daha sonra Orman Bölge Müdürlüğü’nün taşınmasını sağlayacağız. Şehir merkezine yeniden resmi kurum binalarının yapılmasının karşısında da tavrımız çok net” dedi.

Sosyal belediyecilik ilkesi çevresinde deprem ve pandemi süreçlerinde vatandaşın ve esnafın üzerinde bir şefkat eli oluşturduklarını belirten Belediye Başkanı Şerifoğulları, deprem sonrası şehrin yeniden inşa süresinde Elazığ Belediyesi’nin önemli bir rol aldığını vurguladı.

Deprem ve sonrasına gelen pandemi süreciyle ilgili de konuşan Başkan Şerifoğulları bu olayların belediyeyi ekonomik anlamda büyük sıkıntıya soktuğunu ancak ne yardımlardan ne de ödemelerden taviz verilmediğini belirtti.

Şehrin doğusundan batısına tüm mahallelere eşit hizmet anlayışıyla yol yürüdüklerini belirten Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, yapımı tamamlanan ve devam eden projelerle ilgili de bilgiler verdi.

TAVRIMIZ ÇOK NET

 Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, resmi kurumların şehir dışına taşınmasıyla ilgili son bilgileri paylaştı.

Başkan Şerifoğulları kurumların taşınmasıyla ilgili çok önemli bir irada ortaya koyduklarını ve yeni kurum alanlarının şehir merkezine yapılmaması noktasında çok net bir tavır sergilediklerini belirterek şu ifadeleri kullandı: “İlimizde bulunan bölge müdürlüklülerinin taşınması, şehrimizin gelişmesi açısından oldukça önemlidir. Bu konu yıllardır konuşulan ancak bir türlü gerçekleştirilemeyen konulardan bir tanesidir. Bizim yol yürüyüş tarzımız az konuşup çok iş yapmak şeklindedir. Projelerimizi hazırlarken de seçim öncesinde vatandaşlarımızı aldatmayacağımızı çok net ifade etmiştik. Projelerimizin ayağı yere sağlam basan projeler olduğu, şehrimizin sorunlarından ibaret olduğu ve projelerimizi hayata geçirdikten sonra şehrimizin sorunlarını, problemlerini asgariye indireceğimizi çok net ifade etmiştik. Bugün yine bu şekilde yol yürüyoruz. İşi tam anlamıyla pişirmeden ve o işle alakalı net söz almadan kesinlikle bir açıklama yapmıyoruz. Şehrimizi meşgul edecek ve umutlandıracak, projelerle başarısızlığa uğramak istemiyoruz. Bizim siyasette ve idarecilikteki yol yürüyüş şeklimiz bu şekilde ve bundan sonra da böyle olacak.  Şehir içerisindeki kamu kurumlarının taşınmasıyla ilgili bizlerin bir hayali var. Şehrimizin gelişmesi, güzelleşmesi ve modern bir şehir haline gelebilmesi için bu kurumların taşınması gerekiyor.”

KARARLIYIZ

Şehir merkezinde kalmış olan resmi kurumlarımızın şehir dışına taşınmasıyla ilgili kararlılıklarının ve  görüşmelerinin  devam ettiğini ifade eden Başkan Şerifoğulları: “Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, geçtiğimiz gün Yeni Kömürhan Köprüsü’nün açılışı nedeniyle ilimize geldikleri zaman tekrar bu konu gündeme geldi. Sağ olsun Sayın Bakanımız Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün taşınması ile ilgili çok net bir ifade kullandı. “Elazığ’ın gelişmesi noktasında eğer buranın taşınması elzemse biz yardımcı olalım” dedi.

PROTOKOL AŞAMASINA GELDİK

Karayolları ile protokol yapma aşamasına geldiklerini belirten Başkan Şerifoğulları şunları söyledi: “ Şehir dışında belirlemiş olduğumuz resmi kurum alanına Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün ve devamında Orman Bölge Müdürlüğü’nün taşınmasıyla ilgili çalışmalarımız devam edecek. İnşallah bu bizim dönemimizde nasip olacak.  Bu işi de gerçekleştirmek istiyoruz.”

MİLLETVEKİLLERİMİZİN DESTEĞİNİ ALDIK

Bu konuda çok ciddi bir irade ortaya koyduklarını ve bu işin takipçisi olduklarını ifade eden Başkan Şerifoğulları, şunları söyledi: “Milletvekillerimiz ile birlikte Sayın Bakanımızdan ricamız bu yöndeydi. Bu hafta içinde nasip olursa Ankara’ya gideceğiz ve Karayolları Genel Müdürü ile detayları konuşup protokol altına almaya çalışacağız. Biz Karayolları ve Orman Bölge Müdürlüklerimizin bir an önce şehir merkezinden taşınmalarıyla ilgili görüşmelerimizi yaparken Tarım İl Müdürlüğü’nün yine aynı bölgede Zübeyde Hanım Caddesi üzerinde trafik yoğunluğunu artıracak bir projesinin olduğunu duyduk. İl Müdürümüz Turan Karahan ile görüşme yapacağız ve o bölgelerde resmi kurum binalarının yapılmamasıyla alakalı bizim net bir tavrımız ve duruşumuz olacak. İnşallah da biz şehir merkezindeki mevcut kamu kurumlarının taşınmasıyla ilgili süreci başarıyla sonuçlandıracağız ve bununla ilgili şehir merkezinde yeni resmi kurum binalarının yapılmamasıyla alakalı net bir duruşumuz olacak.”

 “VATANDAŞLARIMIZ VE ESNAFLARIMIZIN YARALARINI SARMAK İÇİN ÇALIŞTIK”

Deprem sonrasında şehrin her mahallesinin her sokağının adım adım gezildiğini belirten Belediye Başkanı Şahin Serifoğulları, deprem ve pandemi süreçleri sonrasında şehrin yaralarının sarılması adına çok ciddi adımlar atıldığını söyledi.

Başkan Şerifoğulları açıklamasının devamında: “24 Ocak tarihinde 6.8 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Depremin yaralarını İçişleri Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve yerel yönetimler olarak sarmaya çalışırken sonrasında pandemi süreciyle karşılaştık. Pandemi süreci hem dünyayı hem ülkemizi hem de ilimizi önemli ölçüde etkileyen bir olay oldu. Hem depremin yaralarını sarma hem de pandemi sürecinde etkilenen vatandaşlarımıza destek olmak adına Elazığ Belediyesi olarak çok önemli, çok kıymetli adımlar attık. Deprem sonrası Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte şehrimizin her mahallesini, her sokağını adım adım gezdik. Planlamayı yeniden yaptık. 4 bölgede rezerv alanlar oluşturduk. Çatalçeşme, Bizmişen, Yemişlik ve Zafran bölgelerinde rezerv alan konutları yapılıyor. Yerinde dönüşüm dediğimiz konutlar Mustafapaşa, Rüstempaşa, Abdullahpaşa, Sürsürü, Karşıyaka ve Kızılay mahallelerinde yapılıyor. Artı olarak Aksaray ve Hicret Mahalleleri ile birlikte yaklaşık 19 bin 500 konutun inşası devam ediyor. Biten konutlar bir an önce vatandaşlarımızın taşınması noktasında hızlı adımlar atılarak, kuraları çekilerek vatandaşlarımıza teslim ediliyor. 2021 yılının Haziran ve Temmuz aylarına kadar bütün konutların teslimatı noktasında Bakanlığımızın, çok net bir kararı var. İnşallah bu konutlar teslim edildikten sonra da, vatandaşlarımız yeni evlerine taşınacak eski yapı stoklarının ortadan kalkması ile birlikte şehrimiz, hem gelişecek hem güzelleşecek hem de büyüyecek. Bunlara ek olarak depreme hazırlıklı bir şehir haline gelmiş olacağız.”dedi.

TÜRKİYEDE 3-4 BELEDİYEDEN BİRİ OLDUK

Pandemi süreciyle vatandaşlarımızın mağduriyetleri olduğunu belirten Başkan Şerifoğulları konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu mağduriyetlerin giderilmesi için hem hükümetimizin ve Sayın Cumhurbaşkanımızın yayımlamış olduğu genelgeler hem de bizim Türkiye’de sadece 3-4 adet belediyenin yapmış olduğu yardımları yapmamız vatandaşlarımızın ve esnaflarımızın yarasını sarmış oldu. Deprem sürecinde Elazığ Belediyesi olarak biz sosyal belediyecilik ilkesini de yerine getirebilme adına tüm tesislerimizi ücretsiz olarak vatandaşlarımızın hizmetine açtık. Ulaşım hizmetlerini bir ay boyunca ücretsiz olarak sağladık. 3 ay boyunca su abonelerimizden ücret almadık ve bütün kiracılarımızın kiralarını 3 ay erteledik. Pandemiyle birlikte iş yeri kapatılan esnaflarımızın yanında olabilmek adına meclisimizde karar alarak 3 ay boyunca ticari işletmelerden su ücreti alınmamasını, iş yerleri kapatılan esnaflarımıza bin TL yardım verilmesini ve kiracılarımızdan 3 ay boyunca kira alınmamasını sağladık. Öğrencilerimizin EBA’ya rahat ulaşabilmesi için tablet kampanyası düzenledik.” ifadelerini kullandı.

 “TOKİ’NİN EN GÜZEL DIŞ MİMARİSİ ELAZIĞ’DA”

 TOKİ’nin Elazığ’da yaptığı çalışmalarla ilgili görüşlerini ifade eden Başkan Şerifoğulları: “Depremle birlikte şehirdeki yapılaşma sürecini, tamamen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Elazığ Belediyesi ve şehrimizin siyasileri, mülki amirleri ile birlikte yönettik. Hızlı bir şekilde ağır hasarlıların yıkılması ve ağır hasarlıların yıkıldığı alanlarda yerinde dönüşüm yapılacak yerlerin belirlenmesi, aynı zamanda rezerv alanlarda yapılacak konutların yerlerinin belirlenmesi noktasında her gün mutlaka istişareler ve toplantılar yaparak süreci birlikte yönettik. Vatandaşlarımızın bir kısmının metrekarelerle ilgili şikâyetleri var. Ama ben şunu iddia ediyorum TOKİ’nin şu ana kadar tüm illerde yapmış olduğu konutlar arasında dış mimari anlamında en güzel mimari Elazığ’da uygulanıyor. Elazığ’ın yöresel iklimine uygun bir dış mimariyle konutlar inşa ediliyor. Gönül isterdi ki konutların metrekareleri daha büyük olsun ama evlerin büyümesi vatandaşımızın ödeyeceği rakamların da büyümesine neden olacaktı” dedi.

DEPREM VE PANDEMİ EKONOMİK OLARAK EN ÇOK ELAZIĞ BELEDİYESİ’Nİ ETKİLEDİ

Elazığ Belediyesi’ni deprem ve pandemi süreçlerinde ekonomik olarak en fazla yıpranan kurum olduğunu belirten Başkan Şahin Şerifoğulları, bu süreçlerde yardımlardan ve ödemelerden taviz verilmediğini belirterek: “Deprem ve pandemi süreçlerinden ekonomik anlamda en fazla etkilenen kurum Elazığ Belediyesi oldu. Şehrimizde çok ciddi manada bir yıkım ve yıkımla birlikte yeniden yapım safhasının başlaması ciddi ekonomik yükümlülükler getirdi. Yıkım aşamasında yolların ve kaldırımların tahrip edilmesi Elazığ Belediyesi’ni ekonomik anlamda yıprattı. Deprem sonrası vatandaşlarımızın yanında yer alabilmek adına bir ay boyunca ulaşımın ücretsiz yapılması, tüm işletmelerin açık tutulması ve her mahallede aşevi kurup 3 öğün vatandaşlarımıza bir sıcak çorba ulaştırabilmek adına gayretlerimiz oldu. Bunların önemli ekonomik maliyetleri var. O süreçte yapmış olduğumuz çalışmalar bizleri ziyadesiyle mutlu etti ve vatandaşlarımızın yanında olduğumuzu bir nebze de olsa onları o günkü sıkıntılarından kurtarabilme adına Elazığ Belediyesi’nin şefkatli elini her vatandaşımızın üzerinde hissettirmeye çalıştık” şeklinde konuştu.

Başkan Şerifoğulları açıklamasının devamında Elazığ Belediyesi’nin tarihinde kazandığı tüm arsalardan daha fazla arsanın 1 yıl içerisinde Elazığ Belediyesi’ne kazandırıldığını bu arsaların Elazığ Belediyesi’ne bütçe olarak kazandırılacağını ve bu bütçenin de tamamen kentsel dönüşüme kullanılacağını belirterek şu ifadeleri kullandı:“Her yıl bütçe planlaması yapıyoruz ve bunu yaparken de yeni yatırımlar oluşturuyoruz. Şehrimizi daha güzelleştirmek ve kalkındırmak adına yeni projeleri hayata geçirmek için uğraşıyoruz. Tabi bütçe anlamında deprem ve pandemiyle birlikte ekonomik anlamda zor duruma düşen Elazığ Belediyesi’nin bir anlamda merkezi hükümetten alacağımız kaynaklarla rahatlamak bizim de görevlerimizin en başında geliyor. Bu anlamda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan aldığımız bin 200 dönümlük arazi var. Elazığ Belediyesi tarihinde kazandırılmış tüm arsalardan daha fazlasını 1 yılda Elazığ Belediyesi’ne kazandırdık. 600’den fazla Zafran Mahallesi’nde, 525 dönüm Malatya Yolu Kesik Köprü alanında kazandırmış olduğumuz arsalar var. İnşallah bu arsaların hızlı bir şekilde dönüşümünü sağlayıp Elazığ Belediyesi’ne bütçe oluşturup ve bu bütçeyi de tamamen kentsel dönüşümde kullanma adına hazırlıklarımız ve çalışmalarımız var. Bütçeyi iyi yönetiyoruz. Bu kadar zorlukların yaşandığı bir süreçte ödemelerimiz hiç aksamıyor ve yatırımlarımızı da aksatmadan hayata geçiriyoruz. Bu yatırımlarımızı da hayata geçirirken bütçe anlamında bütün altyapılarını ve hazırlıklarını yapıyoruz. Görev süremizin 21. Ayındayız. Bu süre boyunca vatandaşlarımıza taahhüt ettiğimiz projeleri hayata geçirme adına çalışmalarımıza ilk günden itibaren başladık. Şehrimiz adına çok kıymetli projelere imza attık” dedi.

“5 YIL SONUNDA ELAZIĞ KALKINMIŞ BİR İL OLACAK”

Elazığ Belediyesi’nin şehrin tüm mahallelerinde eşit hizmet anlayışı amacıyla hareket ettiğini belirten Başkan Şerifoğuları: “Seçim öncesi taahhütlerimiz arasında bu şehrin her alanda kalkınmasıyla ilgili çok net bir ifademiz vardı. Bu anlamda da adımlarımızı atıyoruz atmaya da devam edeceğiz. Şehrimizin tarımsal, ekonomik, kültürel, turizm konularında gelişmesi konusunda siyasilerimiz ve Valiliğimiz ile birlikte büyük gayret gösteriyoruz. Belediyemizin ilin mücavir sınırları içerisinde, sorumluluk alanlarımızda yapacaklarımızın dışında, şehrimizin tamamen gelişmesi noktasında milletvekillerimiz ile Sayın Cumhurbaşkanımızdan Bakanlarımıza kadar, genel müdürlerimize kadar bütün kapıları aşındırıyoruz. İlimizin gelişmesi noktasında yapılacak bütün projelerin takipçisi oluyoruz. Belediyemizin hizmet alanları içerisinde yapabileceğimiz 11 ana başlıkta 100 projemiz var. Bu projeleri 5 yıl içerisinde hayata geçirmeyi düşünüyoruz. Bunula birlikte bu projelerimiz dışında o gün öngöremediğimiz ama bugün elzem olan projelerimiz var. Bu projelerin hayata geçmesi adına ciddi çalışmalar yürütüyoruz. Bizler iddialıyız. Rabbim nasip ederse 5 yıllık görev süremiz içerisinde bu projelerimizin hepsini hayata geçireceğiz ve 5 yılsonunda bu şehir gelişmiş, kalkınmış bir şehir haline gelecek. Elazığ’ın yaşanabilir şehirlerarasındaki sıralamasını çok daha ön sıralara çekmiş olacağız. Trafik sorununun asgariye indirildiği, çok daha fazla yeşil alanın olacağı altyapı probleminin olmadığı bir şehir olacağını burada yaşayan herkes görmüş olacak” dedi.

“2021 YILINI ‘HARPUT YILI’ İLAN EDİYORUZ”

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları Harput ile ilgili yapılan projelerden bahsederek Harput’a başka bir gözle baktıklarını ve çok önemsediklerini belirtti.

Başkan Şerifoğulları açıklamasında: “Harput ilimizin gözbebeğidir. 4 bin yıllık mazisi olan ve birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bir alan. Ülkemizde de inanç turizmi noktasında önemli bir yeri olan ama sürekli geliştirilmesi gereken bir alan. Bizler proje tanıtım toplantılarımızda 11 ana başlıktaki 100 projemizin içerisinde Harput’a ayrı bir yer açmıştık. Harput’un kimliğinin korunması ve geliştirilmesi noktasında çok güzel projeler hazırladık ve göreve geldiğimizden sonraki süreçte de hızı bir şekilde Harput’a değer katacak Balak Gazi Parkı’nın yenilenmesi ve Cam Seyir Terası’nın yapılmasıyla ilgili hızlıca çalışmalarımıza başladık ve bugün gelmiş olduğumuz noktada bu çalışmalarımızı sonuçlandırarak hemşerilerimizin hizmetine sunduk. Bunlar yeter mi? Tabi ki yetmez. Harput başlı başına bir alan ve çok fazla önem gösterilmesi gereken bir alan. Bu anlamda da 2021 yılını Harput Yılı ilan ediyoruz. Hemen Harput’a girişteki Sağır Müftü Efendi Konağı’nı basın müzesi olarak değerlendirip bu yıl hem Elazığ’daki basın mensuplarımızın hizmetine hem de dışarıdan gelen Harput’ta daha fazla kalıp daha fazla yerin ziyaret edilmesi noktasında da burayı Elazığ’ın hizmetine sunacağız. Yine Hoca Hamamı olarak bilinen yapını proje çalışmaları sonuçlandı ihale sürecini çok yakın bir süreçte başlatacağız. Bu yılda inşallah Hoca Hamamı’nı bitireceğiz.  Daha sonra Harput’un girişinden başlayıp Kale’ye kadar, Kale’nin arkasından başlayıp Ulu Cami’den tekrar meydana bağlayacak yolumuzun tamamen yenilenmesi, sokak sağlamlaştırması, ışıklandırılma çalışmalarını bu yıl tamamlayacağız. Yine çok önemsediğimiz ve yıllardan beri konuşulan, türkülere konu olmuş Harput Hüseynik yolumuz var. Bu yolumuzu mutlaka bu yıl içerisinde tamamlayıp turizme açacağız ve çok ciddi manada da talep görecek bir yol olacağını iddia ediyorum. Harput’la ilgili çalışmalarımız sürekli devam edecek. Harput’a farklı bir gözle bakıyoruz ve önemsiyoruz. İnşallah bu yapacağımız projelerle birlikte Harput’umuz hak ettiği yere gelecektir” ifadelerin kullandı.

 BATIDAN DOĞUYA GELİŞMİŞ BİR ELAZIĞ

Elazığ’da tüm bölgelere eşit hizmet anlayışı taşıdıklarını belirten Belediye Başkanı Şerifoğulları bu çalışmalarla ilgili şu bilgileri verdi: “Türkiye’nin tamamında iller batıya doğru gelişir. Batı tarafında olan mahalleleri çok daha fazla gelişmiştir. Bizim ilimizde de durum böyleydi. Batı taraflar gelişmiş ancak doğu tarafları çok fazla önemsenmemiş, yatırım yapılmamış. Bizim iddialı çıkışlarımızdan bir tanesi de bu şehirde adaleti sağlayacağımızdı. Şehrin her bölgesine adaletli bir şekilde hizmetlerimiz götüreceğiz.  Sözümüzün arkasında olduğumuzu gösterecek çok net çalışmalara imza attık” dedi. 

KARŞIYAKA’NIN YENİ YÜZÜ

Başkan Şerifoğulları: “Şehrimizin doğu girişini güzelleştirme adına Karşıyaka’daki iskân evlerinin kentsel dönüşüm altında yenilenmesi için depremden önce TOKİ ile protokol imzalamıştık. Bugün Karşıyaka’daki evlerin yeninden yapılması tamamen depremden önce bizim TOKİ ile yapmış olduğumuz protokol neticesinde oldu. Allah’a şükrediyoruz ki bugün Karşıyaka Mahallesi’ne gittiğimizde o kötü görüntü ortadan kalktı, şehrimizin doğu girişinden gelen vatandaşlarımızı karşılayacak güzel bir görüntü oluştu.”

ESKİ TERMİNAL ALANI PARK OLUYOR

Başkan Şerifoğulları: “Yeni terminal binamızın Güney Çevre Yolu’na taşınmasıyla birlikte eski terminal binasının yerini çok güzel bir park haline getirilmesi ve doğuda yer alan mahallerimizde yaşayan vatandaşlarımızın nefes alabileceği, çocuklarını eğlendirebilecekleri çok güzel bir parkı da terminal binamız taşındıktan sonra hayata geçireceğiz. Hemen terminal binamızın yanında atıl durumda olan ve çok kötü bir görüntüye sahip olan tır garajı var. Tır Garajıyla ilgili de projemizi hazırladık orayı traktörüler sitesi halline getiriyoruz. 14 dönümlük alanda, bina altlarında, çok kötü alanlarda faaliyet gösteren traktör alım satımcılarına Galericiler sitesi tarzında bir alan yapıp hem o kötü görüntüyü ortadan kaldıracağız hem de bina altlarında kötü şartlarda hizmet veren, trafiği ve vatandaşı ciddi manada sıkıntıya soka bu durumu ortadan kaldıracağız” dedi.

ULUKENT, GÖRÜLMEYE DEĞER

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları:“Yine Ulukent Mahallesi’nde yapmış olduğumuz 37 bin metrekarelik alanda kanal boyu ıslahı ve rekreasyon alanları şehrimize Ulukent’imize çok yakıştı ve çok ciddi güzel geri dönüşler alıyoruz. İnşallah 2. Etap olan Sanayi, Kırklar ve Salıbaba mahallerindeki kanalın üstünü teknik anlamda ciddi sıkıntıya sokmayacak şekilde kapatıp yeni bulvarlar yaşam alanları oluşturacağız. Bu projeler devam ediyor. Yüzde 60’lara ulaştık. İnşallah 2021 yılında tamamlayıp Sanayi, Kırklar, Salıbaba ve Ulukent mahallelerinde çok güzel yeni yaşam alanlar oluşturacağı.”

ŞORŞOR DERESİNDE SONA DOĞRU

Başkan Şerifoğulları: “Yine Aksaray, Hicret ve Kızılay mahallelerinin mağdur olduğu Şorşor Deresi’nde 2. Etap ihalesi Ocak ayında yapılacak. Konuyla ilgili bakanlarımız, bakan yardımcılarımız, genel müdürümüzle çok defa görüştük. Bir an önce yapılması noktasında ısrarcı olduk. Israrlarımız sonuç verdi. İhalesi Ocak ayında yapılacak bu mahallelerimizin Şorşor deresi ile ilgili sıkıntısı kalmayacak. Biz şehrimizin her bölgesi ile ilgili yatırım yapıyoruz. Fevziçakmak, Yıldızbağlar, Esentepe mahallelerimizdeki kanal boyunun önceki dönemden başlanan yapımını hızlı bir şekilde tamamladık.  Buralara da yatırımlar yapıyoruz. Biz tüm mahallelerimizi kalkındırmak istiyoruz”

 “OTOPARK VE TRAFİK SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ”

Elazığ’ın en büyük sorunlarından birinin de otopark ve buna bağlı olarak trafik sorunu olduğunu belirten Başkan Şerifoğulları, yapımı tamamlanan ve devam eden ve hem park sorununu hem de trafik sorununu çözecek projeleri anlattı.

Kolordu içerisinde geçen ve şehrin en batısından en doğusundaki hastaneye ulaşımı büyük ölçüde kolaylaştıran yolu çok sevdiğini ve bu yolun stratejik bir yol olduğunu söyleyen Başkan Şerifoğulları son olarak açıklamasında : “Bizim şehrimizde ciddi anlamda bir otopark problemi var ve bununla birlikte bir trafik problemi oluşuyor. Trafik problemini asgariye indirmek için şehir merkezide yeraltı otopark projeleri yürütüyoruz. Bunlardan bir tanesi 15 Temmuz Meydanı Yeraltı Otoparkı projesi. Bu projenin ihalesini gerçekleştirdik ve yapımına başladık. Burada eski SGK binasını devralıp 15 Temmuz Meydanı’na dâhil ederek 224 araçlık yeraltı otoparkı yapıyoruz ve üstüne de şehrimize yakışır bir meydan yapacağız. 2021 yılının sonunda bu projemizi bitirip şehrimizin hizmetine sunacağız. Yeraltı otopark projelerimizden bir diğeri ise Öğretmenevi alanındaki Mehmet Akif Ersoy Lisesi’nin yıkımı sonrası burada 900 araçlık yeraltı otoparkı yapıyoruz ve buraya şehrimize yakışır bir kent meydanı haline getireceğiz. Bu iki projeyi hayata geçirdikten sonra inşallah otopark problemi asgariye inecek ve doğal olarak trafik sorunu da asgariye inecek. Şehir merkezindeki trafik problemlerini bu şekilde çözüme kavuştururken yeni yollar yeni akslar yapıyoruz. Çevre yoluna bağlantı yollarını yapıyoruz. Bugün Hicret, Aksaray, Kesrik mahallelerimizin gelişebilmesi için orada yeni bulvarlar açmamız lazım. Bu konuyla ilgili çok önemli adımlar atıyoruz. Hicret Mahallesi ile Ataşehir Mahallesi arasında açmış olduğumuz bulvarımız 8 şeritli bir yol. Çok güzel otoban şeklinde bir yol açmış olduk. Artık Hicret Mahallesi ile Hazardağlı Kavşağı arasındaki mesafeyi 2 dakikaya düşürdük ve o yolla birlikte o mahallenin gelişimine katkı sağlıyoruz. Aksaray Mahallesi’nin çevre yoluna bağlantı yolunun 1. Etabını gerçekleştirdik. 2. ve 3. etap çalışmaları da 2021 yılında tamamlanacak. Kesrik Mahallesi’nin yıllardan beridir problemi haline gelmiş biriketçiler sorununu da bu yıl Mart-Nisan aylarında çözüme kavuşturacağız. Oradaki bulvarlarımızı açacağız” dedi.

ŞEHRİN KUZEY YILDIZI BULVARLAR

Başkan Şerifoğulları:“Bunlarla birlikte yine Kolordu’nun içerisinde açmış olduğumuz ve Ulukent Mahallesi’ne bağlamış olduğumuz çok güzel bir yolumuz söz konusu. Necmettin Erbakan Bulvarı’ndan başlayıp Fevzi Çakmak ve Yıldızbağları mahallelerimizin içerisinde gelen kanal boyu projemizi tamamladık. Sonrasında o yolun devamını sağlayabilmek adına Kolordu Komutanı ile görüştükten sonra, Kolordu’yu ikiye bölüp oradan 6 şeritlik yolumuzu açıp Ulukent Mahallesi’ne bağladık.  Çaydaçıra Mahallesi’nden Şehit Fethi Sekin Şehir Hastanesi’ne gidilebilecek çok kıymetli bir yolu vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Bu yollardan en beğendiğimi soracak olursanız bence Kolordu’nun içerisinden açmış olduğumuz yol. Bu yolla şehrimizin en batısından en doğudaki hastanemize gidecek olan vatandaşlarımız hem kısa sürede hem trafik sorunu yaşamadan gideceği çok güzel ve stratejik bir yol oldu” ifadelerini kullandı.