Elazığ GSB bu işin üstesinden gelir!

Geçici süreliğine uygunluk belgesi alınamayan Yeni Elazığ Stadyumu için istenen şeyler makul seviyede ve her branşta başarılar elde eden Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün 1-2 hafta içinde üstesinden gelebileceği ölçüde…

Elazığ GSB bu işin üstesinden gelir!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yapımına 2019 yılında başlanan ve bugün Türkiye Futbol Federasyonu yetkililerince denetlenen Yeni Elazığ Stadyumu, ufak çaplı eksikliklerinden dolayı uygunluk belgesi alamadı. Stadyumda görülen eksiklikleri rapor halinde yetkililere teslim eden TFF stadyum kontrolörleri, eksikliklerin tamamlanmasının ardından yeniden Elazığ’a gelecek. 


EREN VARSA, SIKINTI YOK!
TFF yetkililerinin eksikliğini gördüğü raporlar takımlarımız ES Elazığspor ve 23 Elazığ FK’nın 3. Lig’de olduğu da düşünülerek esnek tutulacak. Hafif işçilik gerektiren işler, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün üstesinden rahatlıkla gelebileceği seviyede. Yüklenici firma tarafından büyük özveriyle, bu denli kısa bir sürede tamamlanarak Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne teslim edilen Yeni Elazığ Stadyumu’nda artık taş patlasın 2 hafta sürecek bir işçilik süreci kaldı. Hakimiyet Gazetesi olarak şehre, bakanlık bünyesinde bir çok tesis kazandıran Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren ile ekibinin, en fazla 2 hafta sürecek bu işleri en iyi şekilde çözeceğine güvenimiz tam. Yeni stadyumumuzda, rakiplerimize sahayı dar edeceğimiz günlerin hasretiyle…

İŞTE RAPOR EDİLEN EKSİKLİKLER…
◦Sporcu giriş tüneli ile basın açıklama alanı ayrılacak, mixson karma alan ayrı olmalı sporcu girişiyle yayın panoları kutular kablo boxlar yerleri değişecek. Sporcuların araba ile malzeme taşımalarından kablo boxlar koridordan kaldırılacak, ikinci kapı kaldırılacak
◦ Bilet gişesi taşınacak ayrıca bir adet eklenecek.
◦ Otopark Protokolde arttırılacak.
◦ Canlı yayın alanı 1 dönüm olarak kapatılacak.
◦ Basın açıklama alanına platform 30 cm yüksekliğinde sarsılmaz olmalı karşısına basın için aynı yüksekliğinde platform yapılacak. Basın açıklama platformunda aydınlatma iyi olmalı. Açıklama yapanların arkasındaki logo olmayacak. Düz olacak, sponsor verilecek.
◦ Kale arkalarına file gerilecek. Ceza sahasına kadar koruma sağlayacak yükseklikte.
◦ Merdivenler açık parlak fosforlu sarı olacak.
◦ Kale arkasına kamera platformu 2x2 en az 500 kg taşıyabilecek titremeyecek şekilde. 100 kg’lık malzemeyi taşıyabilecek platforma çıkacak merdiven geniş olacak platform 70 cm’lik korkuluk arkadaki baks içeri alınacak yada kapı yapılacak civar koltuklar kaldırılacak. Merdiven yapılacak aynısı karşıya yapılacak. Foto Muhabirleri odası kapıya turnike basın girişinden foto muhabirleri odasına kadar yönlendirme yapılacak. Dış kapıya tabela 40 kişiye hizmet edecek giriş pens korkuluk olacak komple çalışma masası ve büfe ikram yeri yapılacak.
◦Çim içi reklam pano arkasına data hattı elektrik hattı
◦Saha içi kutular yeşil örtü örtülecek.
◦Orta saha en üst tribüne 1.5 metre yükseklik, 4 metre genişlik, 2 metre uzunluk 79 cm bariyer ve 1 ton kaldıracak en az merdiven yine yapılacak.
◦ Sağlık kulübesi kalkacak baks arkasına taşınacak çukur doldurulacak.
◦ Kamera saklama odasına 30 adet 60x60 derinlik 80 cm kamera dolabı yapılacak.
◦Teraslar geçişler kapanacak, pensler yapılacak
◦Ara korkuluklar bel seviyesinde olacak misafir seyirci hariç.
◦Basın kısmı masalılardan 3 sıra indirilebilir sayı en az 60’a çıkması lazım oturaklarda. 30 üzeri protokol-basın arası tam kapanacak.
◦Protokol önü cam ya da cam plastik ile kapanmalı görüş engellenmemeli. Tv aralara sehpa olacak. protokol holüne bistro masa protokol tribününe girişine kapı zorunlu değil ama iyi olur.
◦ Canlı tv anlatım odası masaları kesilecek. 60 cm olacak 4’e bölünecek. Mika ile boydan boya sesler birbirine karışmayacak güvenlikteki baks canlı anlatıma taşınacak .
◦Güvenlik odası ikiye bölünecek. Polis ve yerel güvenlik itfaiye vb. olacak can doğrama duvar olarak örülecek.
◦Localar demir ile ayrılacak.
◦Canlı yayın anlatım odası önü boşluk 10 metre doldurlup platform yapılacak. Ayağı kabloların önünden olacak üstüne platform kurulacak. Orta çizgi 5’e 5 protokol koruma demir araları olacak birde kapı olacak kameralar platforma taşınacak.
◦Ofsayt kamera platformu sağ tarafa baksın yanına 6 koltuk sökülecek. 2x2 50 cm yerden yüksek yapılacak merdiven yapılacak 30 cm genişliğinde bir basamakta olabilir aynısı diğer tarafa.
◦Gol çizgisi kamera platformu sadece kamera olacak baks yanındaki iki koltuk sökülecek baksın üstüne 10 cm çıkılacak alt sıradaki üç koltukta sökülecek. 2 metre yakın ileri çıkacak merdiven olacak yine aynısı diğer tarafa yapılacak sadece 7 koltuk sökülecek.
◦ Panoramik tv studio odasındaki 4 cam 7,15 derece dıştan içe eğilecek.
◦ Teras skorboardın oradan başlanılıp 1 metrelik korkuluk yaptırılacak.
◦ 2 No’lu restoran üstüne 6 adet bayrak direği, biri yüksek Türk bayrağı diğerleri aynı boy.