Elazığ faydalı modelde bölgede 2. sırada

Elazığ şubat ayında da Faydalı Model üretimi bazında Bölgede ikinciliğini sürdürdü.

Elazığ faydalı modelde bölgede 2. sırada
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türk Marka ve Patent Kurumu (TÜRKPATENT) şubat 2021 dönemi iller faydalı model başvuru sayısı dağılımını paylaştı. 

TÜRKPATENT verileri üzerinden DOSİAD tarafından gerçekleştirilen analizlere göre, 2021 yılının şubat ayında Erzurum’dan 6, KUDAKA Bölgesinden 9, Kuzeydoğu Anadolu Bölgesinden 10, Doğu Anadolu Bölgesinden 26; 2 aylık kayıtta ise Erzurum’dan 10, KUDAKA Bölgesinden 16, Kuzeydoğu Anadolu’dan 19, Doğu Anadolu’dan ise 36 başvuru yapıldı.

Lider Erzurum
Bu yılın ilk iki ayı düzeyinde Erzurum’dan gerçekleştirilen faydalı model başvuru sayısı KUDAKA istatistik Bölgesi illeri toplamında yüzde 62.5, Kuzeydoğu Anadolu İstatistik Bölgesi illeri toplamında yüzde 52.63, Doğu Anadolu Bölgesi illeri toplamında yüzde 27.2, ülke toplamında ise yüzde 0.87’lik pay gösterdi.

Elazığ Bölgede İkinci 
Erzurum faydalı model üretiminde bölgede lider il konumunu devam ettirdi. 2 aylık süreçte Doğu Anadolu Bölgesi illeri olan Erzurum’dan 10, Elazığ’dan 8, Malatya’dan 8, Erzincan’dan 5, Kars’tan 2, Hakkari’den 1, Van’dan 1, Iğdır’dan 1 faydalı model başvurusu yapıldı. Ağrı, Bingöl, Bitlis, Muş, Tunceli ve Ardahan ise başvuru yapılmayan iller olarak kaydedildi.

Türkiye İlleri Sıralaması
Erzurum 2 aylık dönemde faydalı model başvuru sayısı bakımından ülke illeri sıralamasında 16’ıncı oldu. Faydalı model başvuru sayısının en yüksek olduğu iller; İstanbul, Ankara, Mersin, İzmir, Bursa, Antalya, Tokat, Konya, Manisa, Samsun, Trabzon, Adana, Kayseri, Denizli, Ordu, Adıyaman, Kocaeli, Kütahya, Çanakkale, Erzurum, Gaziantep, Mardin, Tekirdağ, Edirne, Eskişehir olarak bildirildi.