Elazığ Esnafından Depremzede Gelinlere Büyük Destek

Hasret Ata/Düğün sezonun başlamasıyla  birlikte oluşan yoğunluklardan biri de gelinlikçiler oldu. Yaşanan deprem birçok kara güne neden olsa da vatandaşlar hayatın bir şekilde devam ettiği düşüncesiyle yuvalarını kurmaya başladı.

Elazığ Esnafından  Depremzede Gelinlere Büyük Destek

17 yıldır bu meslek içerisinde bulunan Yılmaz çiçek; ” Başladığımızdan bu yana satışlarda birçok kez farklılıklar meydana geldi, tabi ki de eski dönemlere göre satışlarımızda düşüşler oldu. Corona virüsünün başlaması daha sonrasında depremin olması, hepimiz için acı bir olay oldu. Satışlar geçen yıllara nazaran daha iyi ama fiyat konusunda aynı şeyleri söyleyemeyeceğim, yaşanan ekonomik durumlar herkesi etkilediği gibi bizim sektörü de kötü bir şekilde etkiledi. Fiyat aralığımız; 10 bin tl den başlayıp 20 bin tl ye kadar devam ediyor.
Daha önce paket halinde satışlarımız mevcuttu, içerisinde düğün fotoğrafçısının ve kuaföründe bulunduğu paketlerdi bunlar.  Gün geçtikçe özellikle düğün fotoğrafçıların tamamının iş yapamaması ve bundan dolayı herkesin de adil bir şekilde  para kazanamamasına neden olduğu anlaşıldı. Bu yıl çıkan kararla birlikte artık gelinlikçilerle düğün fotoğrafçılarının birlikte çalışılmasına son verildi.
 “ VERDİĞİM GELİNLİKLERDE FİYATI YÜKSEK TUTMADIM”
Depremden bir ay sonra özellikle Malatya’dan gelen depremzede vatandaşlarımıza çok fazla gelinlik sattık, maalesef ki Malatya’daki gelinlikçilerin çoğu enkaz durumun da  olduğu için gelinliklerin çoğu toprak altında kaldı. Haliyle en yakın şehir biz olduğumuz için buraya gelip gelinlik seçme durumunda kaldılar. Vicdanen içim çok rahat çünkü yeterince zaten zor durumdalar bende onları daha fazla darda bırakamam, onlara bunu yapamam çünkü öyle gelinler geliyor ki, gelinliğini seçmiş ödemesini yapmış ama enkaz altında kaldığı için ne ödemeyi geri alabilmiş ne de gelinliğini alabilmiş. Hassasiyetlerim doğrultusunda elimden gelen her şeyi yaparak bu konuda yardımcı olduğumu düşünüyorum.
“TESETTÜR HER YIL OLDUĞU GİBİ BU YILDA RÖVANŞTA”
Bulunduğumuz şehirle de muhakkak alakalı olacaktır ki genelde tesettürlü gelinlerimiz oluyor, bu da tesettür modellerin fazla olmasına katkı sağlıyor. Biz tabi elimizden geldiğince buraya gelen her gelinimizi memnun göndermeye çalışıyoruz. Gelinlerimizin genelde kalıplaşmış yargıları var model konusunda ama dediğim gibi gelinlerimiz buraya gelip onlarca model arasında muhakkak kendi zevkine uygun ve içine sinen modelleri deneyip karar veriyor. Bu yıl model olarak yine kabarık gelinlikler tercih ediliyor.
“GURBETÇİ VATANDAŞLARIMIZ BİZİ YALNIZ BIRAKMIYORLAR”
Sezonluk olarak ilimize gelen gurbetçi vatandaşlarımızdan da talep çok fazla oluyor. Genellikle Fransa, Almanya ve Hollanda başta olmak üzere yurt dışına da  gelinlik siparişlerimiz çok fazla oluyor. Bunun başta gelen nedenlerden birisi fiyat farkının fazla olması ve vatandaşlarımızın buranın esnafının kazansın düşüncesinin olması. Sağ olsunlar düğün sezonunda gurbetçi vatandaşlarımız bizleri yalnız bırakmıyorlar. Kiralama ya da  satın alma  gibi seçenekleri olduğu için kişi kendi tercihi doğrultusunda karar verebiliyor. Ağırlıklı olarak  buradan satın alıp  daha sonrasında gittikleri yerde değerlendire de  biliyorlar” dedi.

Elazığ Esnafından  Depremzede Gelinlere Büyük Destek
Elazığ Esnafından  Depremzede Gelinlere Büyük Destek
Elazığ Esnafından  Depremzede Gelinlere Büyük Destek