Elazığ Deprem Bölgesi İlan Edildi Ancak Sınavlar İptal Edilmedi

Başak MERAL GÜNDÜZ/Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa ve Elazığ'da olağanüstü hal ilan edildi. Yıkımın yüksek oranda olduğu illerde eğitim öğretime ara verilirken ÖSYM, 4 ilde sınav uygulamalarını gerçekleştirmeme kararı almıştı. Ancak yapılan son açıklama ile bu bölgelerde Milli Eğitim Bakanlığı'nın eğitim öğretime başlaması ile tekrar sınav uygulaması yapmaya başlayacağı kamuoyuna duyuruldu. Peki 'Deprem bölgesinde sınavlar yapılacak mı? Hangi illerde sınavlar yapılacak? 

Elazığ Deprem Bölgesi İlan Edildi Ancak Sınavlar İptal Edilmedi

Elazığ deprem bölgesi ilan edildi ama sınavlar iptal edilmedi.Depremden dolayı yaşadığı şehirden ayrılıp Elazığ’a gelen öğrenci sayısıda oldukça fazla.Öğrencilerin psikolojileri düzelmemişken sınav stresine girmeleri ne derece doğru olur?

DEPREM BÖLGESİNDE DEVAM MECBURİYETİ BULUNMAMAKTA

Yılsonu ortalama değerlendirmesinde, standart koşullar altında birinci ve ikinci dönem performansları topluca ele alınmaktadır. Fakat bu sene deprem bölgesi için özgün bir uygulama mevcut. Eğer öğrencinin ikinci dönem notları düşükse, yılsonu ortalaması hesaplamasında birinci dönem notları temel alınacaktır.

Malumunuz üzere, deprem bölgesinde devam mecburiyeti de bulunmamaktadır. Eğer ikinci dönemde öğrenci sınavlara katılmamışsa, yine birinci dönem puanları esas kabul edilecektir. İkinci dönemde okula devam eden ve sınavlara katılan öğrencinin ortalaması birinci dönemden daha yüksekse, bu sefer iki dönemin ortalaması alınacaktır.

Lise öğrencileri, başarısız olduğu ders sayısına bakılmaksızın, sorumluluk sınavlarına girerek üst sınıfa yükselebilecektir. Sorumluluk sınavları 19-25 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

Bu uygulamalar, Elazığ dışında kalan 10 ilde uygulanacaktır.

Neden Elazığ’da devam mecburiyeti aranmazken bu kriterlere uygun görülmedi acaba?

11.il olarak ve ikinci dönem okula devam zorunluluğu olmadı ama şimdi Elazığ daki öğrencilerin sınavlara girmesi zorunlu tutuluyor.

Yazılılar yapılıyor ama geçerli olacak mı devamsızlık yapan öğrenciye nasıl bir yöntem uygulanacak hepsi muamma…