Elazığ'dan Yardım Seferberliği

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki deprem, Elazığ ile birlikte 11 ilde yaklaşık 14 milyon kişinin yaşadığı bölgeyi yıkıma uğratırken, özellikle Malatya başta olmak üzere yıkım ve can kaybının çok olduğu komşu illerimize kamu kurumlarımız ve halkımız yardım seferberliği başlattı.

Elazığ'dan Yardım Seferberliği
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kübra Kabukçu/Kahramanmaraş ve Elbistan depreminden sonra Elazığ halkı yardım için seferber oldu. 24 Ocak 2020 depreminde ülkenin dört bir yanından desteklerin aktığı Elazığ, bu vefanın karşılığını göstererek bugün de deprem bölgesine yardımlarını sürdürüyor. 
Halkımız, Elazığ Valiliği, Elazığ Belediyesi, Fırat Üniversitesi, ETSO, Ticaret Borsası, Esnaf Odaları Birliği, yardım dernekleri ile STK’ların başlattığı yardım kampanyaları yanında halkımız kendi imkânlarıyla araçlarına yüklediği yardım malzemelerini Malatya halkına ulaştırmaya devam ediyor.
Elazığ Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü arama-kurtarma ekibi iki araç ve 10 kişilik personelle anında Malatya’ya giderek çalışmalarına başladılar. Çok sayıda yaralıyı enkaz altından çıkartan Elazığ Belediyesi İtfaiye ekipleri, Malatya’daki çalışmalarına devam ediyor.


ELAZIĞ BELEDİYESİ, DEPREMZEDENİN YANINDA 
Başta sıcak çorba olmak üzere, ekmek, su, battaniye, mont, bot, çocuk bezi gibi malzemelerle deprem bölgesine yaptığı destek ve yardımlarla yaraların sarılmasına önemli destekler veren Elazığ Belediyesi, bununla birlikte deprem bölgesine yönelik anlamlı bir yardım kampanyası başlattı. Elazığ Belediyesi,  halkımıza gönderdiği mesajda her evden bir battaniye kampanyası başlattı.


DERNEKLER VE STK’LAR SEFERBER OLDU 
Elazığ Belediyesi ve Elazığ Valiliğinin yanı sıra ilimizde bulunan dernekler ve STK’lar da deprem bölgesine yardım ulaştırmak için seferber oldu. İlimizdeki birçok STK ve dernekler yardımları tırlarla deprem bölgesine ulaştırmaya başladı. 
İşte ilimizden bulunan dernekler ve STK’ların yaptığı çalışmalar;


ECZACILAR ODASI:
Elazığ’dan depremzedeler için yardımlar devam ediyor. Bu kapsamda 23.Bölge Elazığ Eczacı Odasına bağlı Elazığ, Bingöl ve Tunceli illerinde bulunan Eczacıların maddi katkılarıyla hazırlamış olduğu ilaç, mama, hijyenik ürünler ve tıbbi malzemelerin ilk kısmı Malatya'ya ulaştırıldı.


ELAZIĞ TİCARET VE SANAYİ ODASI:
Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan, Yönetim Kurulu Üyeleri, Meclis Üyeleri ve Komite Üyelerinden oluşan heyet, Malatya’ya giderek Malatya TSO önünde depremzede vatandaşlarımıza su ve yiyecek yardımı yaptı.

ZİVER VAKFI: 
Deprem bölgelerinde arama kurtarma çalışmaları devam ederken, ZİVER Vakfı deprem bölgelerine gıda ve insanı yardımlarını ulaştırmaya devam ediyor.


MEMUR-SEN İL BAŞKANLIĞI:
Memur Sen Elazığ Temsilciği ve vatandaşlar depremzedeler için Koç İlkokulu’nda yardım toplandı. Başta, ekmek, su battaniye, çocuk bezi, atkı – bere, mont olmak üzere paketlenen koliler Malatya ve Kahramanmaraş’a ulaştırılmak üzere yola çıktı.


TÜRK EĞİTİM-SEN :
Türk Eğitim Sen  Elazığ Şubesi, Malatya’ya  2.000 kişilik sıcak yemek gönderdi.
23 ELAZIĞ FK: 
23 Elazığ Futbol Kulübü tarafından toplanan ekmek, su battaniye, çocuk bezi, atkı – bere, mont olmak üzere paketlenen koliler depremzedelere ulaştırıldı.


ELAZIĞ ESNAF VE SANATKÂRLAR KARMA ODASI: 
Elazığ Esnaf Sanatkârlar (Karma) Oda Başkanı Hakan Albayrak yaptığı açıklamada, “Elazığ Esnaf ve Sanatkarlar Karma Odası olarak çok değerli dostlarımızın destekleriyle hazırladığımız 1 Tır su Malatya'ya ulaştırılmak üzere yola çıkmıştır. Yarın ve diğer günler aynı şekilde yardım gönderimlerimiz devam edecektir. Katkıda bulunmak isteyen tüm vatandaşlarımız odamızla iletişime geçebilirler. Allah depremzede kardeşlerimizin ve tüm ülkemizin yardımcısı olsun.” dedi. 


TÜM ELAZIĞ MUHTAR DERNEKLERİ FEDERASYONU: 
Tüm Elazığ Muhtar Dernekleri Federasyonu, Adıyaman ve Malatya'daki depremzedelere dağıtılmak üzere, bol miktarda ekmek gönderdi.


İHH ELAZIĞ AFET BÖLGESİNDE:
İHH Elazığ Şubesi de Malatya’daki depremzedeler için çalışmalarını yoğunlaştırdı.Elazığ İHH, yağmurluk, ekmek, su, battaniye ve temel gıda malzemeleri göndermeye devam ediyor. Yaklaşık 35 kişilik ekip ise enkaz alanında arama kurtarma çalışması yürütüyor. Günlük 5 bin 500 kişilik çorba desteği de sürüyor.


FECİR EĞİTİM DERNEĞİ:
Fecir Eğitim Derneği Başkanı İbrahim Kayaoğlu, kendi imkânlarıyla aldıkları yaşamsal malzemeleri oluşturdukları gönüllü ekiplerle Malatya’ya ulaştırdı.


ELAZIĞ AKINCILAR DERNEĞİ:
Elazığ Akıncılar Derneği Başkanı Tevfik Sadak ve yönetim kurulu üyeleri de hazırladıkları yardım kolilerini depremzedelere ulaştırdılar.


SİYASİ PARTİLERİN YARDIM DUYARLILIĞI 
Deprem sonrası siyasi parti il başkanlıkları da çevre illere yönelik yardım kampanyası başlattılar.
AK PARTİ:
Ak Parti İl Başkanlığı deprem bölgesine yardım ulaştırmak için büyük çaba gösteriyor. Temel gıda ve elbise kolilerini deprem bölgesine ulaştıran il başkanlığı, yönetim olarak sahada aktif olarak çalışıyor.
Ak Parti İl Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada,“ İl Başkanımız Şerafettin Yıldırım, Merkez ilçe Başkanımız Av.Ömer Faruk Çelik ve teşkilat üyelerimiz, gıda ve temel ihtiyaç malzemelerinin yer aldığı yardım kolilerini depremzedelere ulaştırdılar.” denildi.
AK Parti Elazığ Kadın Kolları Başkanı Burcu Tüver yaptığı  açıklamada: “Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin ardından Malatyalı kardeşlerimizin ihtiyaç duydukları yaşam malzemelerini kendilerine ulaştırdık.Vatandaşlarımızın yaralarının sarılmasına katkıda bulunmak amacıyla çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz.” dedi.
MHP:
MHP Elazığ İl Başkanlığı da yardım çalışmalarına aralıksız devam ediyor. 
İl Başkanlığından yapılan açıklamada, “MHP Elazığ İl Teşkilatımız tarafından Malatya'daki depremzede kardeşlerimize ulaştırılmak üzere ilk yemek aracımız yola çıktı. Bundan sonra her gün öğle ve akşam 2.000 kişilik yemek aracımız Malatya’da olacaktır.” denildi. 
YRP : 
Yeni Refah Partisi Elazığ İl Başkanlığı da depremzede vatandaşlarımız için toplanan 1 tır yardım malzemesinin ardından çadır, yemek, kıyafet ve su yüklü yardım aracını Malatya gönderdi.
SP: 
Saadet Parti İl Başkanlığı da deprem bölgesine yardım ulaştırmak için büyük çaba harcıyor. Depremzedelerin temel gıda ve giysi ihtiyaçlarının karşılanması için çalışmaları sürüyor.
CHP: 
CHP Elazığ İl Başkanlığı ise depremzede vatandaşlara yardım kolileri göndermek için çalışma başlattı. Yardımlar İl Başkanlığında toplanarak deprem bölgelerine tırlar ile ulaştırılacak. 
İYİ PARTİ:
İYİ Parti Elazığ İl Başkanlığı da deprem bölgesine yardım ulaştırmak için  “yardım merkezi” oluşturdu.  Temel gıda, su ve giysi yardımlarının kısa bir süre sonra deprem bölgesine ulaştırıldı.

HAYIRSEVER İŞ İNSANI HALİS YILDIZ’IN GAYRETLERİ
İlimizde yaşanan her türlü olumsuzluk ile yardım çağrılarına duyarsız kalmayan ve bu yönüyle hemşerilerimizin güven ve itimadını kazanan Hayırsever İş İnsanı Halis Yıldız, depremin ilk saatinden itibaren hem yardımları hem de yardımların ulaştırılacağı bölgelerle ilgili takdire şayan bir görev ifa ediyor.
Halis Yıldız yaptığı açıklamada, “İhtiyaç halinde elimdeki araçları ve işyerimi kullanabilir vatandaşlarımız. İşyerim ve imkanlarım devletimin ve milletimin emrindedir.  Elimizden geldikçe hayırsever insanlarımızın destekleri ile deprem bölgesine her türlü malzemeyi gönderiyoruz. El birliği ile bu acılarımızı hafifleteceğiz. Gün birlik günüdür.” dedi.
 

Elazığ'dan Yardım Seferberliği
Elazığ'dan Yardım Seferberliği
Elazığ'dan Yardım Seferberliği
Elazığ'dan Yardım Seferberliği
Elazığ'dan Yardım Seferberliği
Elazığ'dan Yardım Seferberliği
Elazığ'dan Yardım Seferberliği
Elazığ'dan Yardım Seferberliği
Elazığ'dan Yardım Seferberliği