Elazığ'dan 35 Ülkenin Sofrasına Uzanan Yolculuk

Elazığ'da üretilen bu ürünler yaklaşık 35 ülkenin mutfağını süsleyerek sofrasında yer buluyor.

Elazığ'dan 35 Ülkenin Sofrasına Uzanan Yolculuk

Elazığ OSB’de   toprak ve su ile hiçbir kimyasal malzeme kullanmadan tamamen doğal bir şekilde üretilen çömlekler Avrupa, Asya ve Afrika ülkeleri başta olmak üzere yaklaşık 35 ülkeye ihraç edilerek milyonlarca ailenin sofrasında yer buluyor. 6 yıldır fabrikada üretim yaptıklarını ve her geçen yıl üretim kapasitesini daha da artırdıklarını dile getiren El İzi Çömlekleri ortaklarından Münir Suncak “Genelde Avrupa ülkelerine çalışıyoruz. Almanya, İngiltere, Hollanda, Belçika ağırlıklı olarak çalışıyoruz. Ortadoğu’da Suudi Arabistan, Katar, Kuveyt Güney Afrika ülkelerine çok mal gönderiyoruz. Ayrıca İsrail’e, Filistin’e, Yemen’e çok mal gönderiyorduk. Çıkan savaş o bölgede satışlarımızı azalsa da çok şükür satışlarımız gayet iyi gidiyor” dedi.

Elazığ'dan 35 Ülkenin Sofrasına Uzanan Yolculuk

TÜRKİYE PİYASASINDA DA TALEP ÇOK FAZLA

110 çeşit ürün ile günde 10 binin üzerinde ürün üretimi yaptıklarını dile getiren Suncak “50 kişinin sabit sezonuna göre 100 aşkın kişiyle istihdama katkı sunuyoruz. Elazığ’da satış yapmanın yanı sıra başta büyük şehirler olmak üzere 40 yakın şehirde satış noktalarımız var. Türkiye piyasasında ürettiğimiz ürünlere çok fazla talep var” diye kaydetti.

 

Elazığ'dan 35 Ülkenin Sofrasına Uzanan Yolculuk

ASBESTLİ ÇÖMLEKLERDEN VATANDAŞLAR UZAK DURSUN

Doğal üretim yaptıklarını kaydeden Suncak “ Su ve toprağın buluşmasıyla kimyasal kullanmadan doğal bir üretim gerçekleştiriyoruz. Ürünlerimizi karartılmadan yakılmış üretiyoruz. Vatandaşlarda şöyle bir algı var.  Eskiden köylerde amatörce üretilen güveçler tekrar yakılıyordu. Biz bu ürünleri karartmadan bin derecelik fırınlarda yakıp hemen hazır hale getiriyoruz. Tekrar yakmaya ihtiyaç duyulmuyor. İçi karartılarak üretilen çömlekler asbest oluşturuyor. Kimsenin almasını tavsiye etmiyorum” diye aktardı.