Elazığ'daki Kadın Sürücüler Panik Yapmayın!

Özel sürücü hocası Ayşegül Karaboğa kadın sürücülere panik yapmamaları ve öz güven kazanmaları adına önerilerde bulundu.

Elazığ'daki Kadın Sürücüler Panik Yapmayın!

Ayşegül Karaboğa, “Kural ihlalleri, gereksiz korna çalmalar ve diğer sürücülerin öfkeli bakışları kadın sürücülerin trafikte panik yapmasına yol açabiliyor. Bu panik durumunu atlatmak, daha soğukkanlı olmak ve öz güven kazanmak için bayan sürücülere önerilerde bulundu.

Yakın mesafeden takip, uzun farların açık olması, aniden sinyalsiz şerit değiştirmeler, anlamsız tıkanan yollar, acil olan bir işe yetişememe, yol çalışmaları, emniyet şeridi ihlalleri, tuvalet ihtiyacı, park yeri bulamama gibi birçok neden stresi artırıyor.

Kendinize güvenin, aşırı hızdan kaçının. Emniyet kemeri kullanın. Sadece yola odaklanın. Takip mesafesi çok önemli. Aynalarınızı yola çıkmadan önce ayarlayın. Kasko sigortanızı ihmal etmeyin. Sağ şeridi kullanın gerekmedikçe değiştirmeyin. Araba kullanmayı usta öğreticilerden öğrenin. Hız limitlerine uyun.

Son zamanlarda araba sürmeyi öğrenen bayan sürücü sayısı arttıkça, bayan sürüş eğitmenlerine olan talep de artmaktadır. Bunun nedeni ise araba sürmeyi öğrenmek isteyen kişilerin, bayan sürüş eğitmenlerini daha sıcak ve sabırlı bulup, kendilerini bayan direksiyon eğitmenleri yanında daha rahat hissetmektedirler.

Son olarak, trafikte özellikle ‘sürücü adayıdır‘ yazan araçlara karşı lütfen saygılı anlayışlı olalım..