Elazığ'daki Depremzedeler Dikkat! Ulaşım Yardımında Detaylar Belli Oldu

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD), daha önce açıkladığı deprem bölgesine geri dönüş yapmak isteyen depremzedelere yapılacak ulaşım yardımlarının detayları belli oldu.

Elazığ'daki Depremzedeler Dikkat! Ulaşım Yardımında Detaylar Belli Oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AFAD'dan, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremler sonrasında afet bölgesine dönmek isteyen vatandaşların dönüş işlemleri ile yol masrafları ödemelerine ilişkin açıklama yapıldı.

Kendi araçlarıyla gitmek isteyenlerin valilik ve kaymakamlarca oluşturulan ve ilan edilen müracaat noktalarına yol masraf belgesi için başvuru yapılabileceği belirtildi.

AFAD'ın açıklamasındaki detaylar ise şu şekilde:

"6 Şubat 2023 tarihli depremler sonrasında afet bölgelerine dönmek isteyen vatandaşlarımızın;

Kendi araçları ile gitmek isteyenler;

*Valilik ve Kaymakamlıklarca oluşturulan ve ilan edilen müracaat noktalarına yol masraf belgesi için başvurabilecekler, gittikleri ildeki müracaat noktalarına geldiklerini bildirerek masraflarını alabileceklerdir. 

*Afet bölgesinden dönüş yapmak isteyen afetzedeler, müracaat noktalarından tekrar yol masraf belgesi için başvurabilecekler, dönüş yaptıkları ildeki müracaat noktalarına geldiklerini bildirerek masraflarını alabileceklerdir.

*Yol masrafı ödemeleri Ziraat Bankasına kimlik numaraları üzerinden yatırılacaktır. 

Toplu Taşıma Araçları ile Gitmek İsteyenler;

*Valilik ve Kaymakamlıklarca oluşturulan ve ilan edilen müracaat noktalarına başvurabileceklerdir.

*Valikik ve kaymakamlıklarca temin edilen uygun araçlar ile (Otobüs, minibüs, havayyolu, demiryolu vb.) afet bölgesine ulaşımları sağlanacaktır.

*Kendisi bilet alan afetzedeler ise müracaat noktalarına başvurmaları halinde bilet ücretlerini Ziraat Bankası'na kimlik numaraları üzerinden yatırılacaktır.

MÜRACAAT NOKTALARI:

ŞEHİR MERKEZİ:

ELAZIĞ VALİLİĞİ

İLÇELER:

KAYMAKAMLIKLAR