Elazığ Dahil Afet Bölgesi İlan Edilen İllerde Ödemeler Silindi

Resmi Gazete'de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile afet bölgesi ilan edilen Elazığ dahil 11 ilde KOSGEB tarafından sağlanan desteklerle ilgili önemli bir karar alındı.

Elazığ Dahil Afet Bölgesi İlan Edilen İllerde Ödemeler Silindi

6 Şuba tarihinde meydana gelen depremler nedeniyle Elazığ dahil 11 il afet bölgesi ilan edilmişti.

Afet böglesi olarak ilan edilen illerde yaraların sarılması için sağlanan destekler devam ediyor.

KOGEB ÖDEMELERİ İLE İLGİLİ ÖNEMLİ KARAR

Bu kapsamda afet bölgesi olarak ilan edilen Elazığ dahil 11 ilde KOSGEB ödemeleri ile iglili önemli bir karar alındı. Afet bölgesinde yer alan ve KOGSEB desteklerinden faydanalanan işletmelerin ödemeleri silindi.

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile:

Afet bölgesinde yer alan illerde KOSGEB desteklerinden faydalanan ve işyeri yıkılan, acil yıkılacak, ağır veya orta hasarlı hale gelen işletmelerin 2023 yılında ödemesi gereken destek tutarları ile kanuni faizlerin tahsilinden,

Hayatını kaybeden veya iş göremez hale gelenlere ait işletmelerin geri ödemesi gereken destek tutarları ile kanuni faiizlerin tahsilinden ortaklık payı gözetilerek vazgeçildi.

ÖZEL SEKTÖRDE ÇALIŞAN ÖĞRETMENLERİN SİGORTA ÜCRETLERİ MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI'NDAN

Ayrıca Resmi Gazete'de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile deprem bölgeleri ile ilgili bazı önemli destek mekanizmaları da hayata geçirildi. İşte o desteklerden bazıları:

- Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illeri ile Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde özel sektörde görev yapan öğretmenlerin sigorta ücretleri 3 ay süre ile Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinden karşılanacak.

- Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı sosyal hizmet kuruluşlarında ve şiddet önleme ve izleme merkezlerinde kalan vatandaşlara konaklama, yemek, temizlik ve diğer hizmetler ücretsiz olarak sağlanacak. Bu giderler bakanlık bütçesinden karşılanacak.

- Olağanüstü hal ilan edilen illerde Araştırma Geliştirme ve Tasarım faaliyetleri ile teknoloji geliştirme bölgelerine yönelik destek puanları yüzde 100 olarak uygulanacak.

Elazığ Dahil Afet Bölgesi İlan Edilen İllerde Ödemeler Silindi
Elazığ Dahil Afet Bölgesi İlan Edilen İllerde Ödemeler Silindi