Elazığ Dahil 11 İldeki Esnaflara Ayrıcalık

Deprem felaketinin vurduğu Elazığ dahil 11 ilde okul ve iş yeri servis taşımacılığı yapan esnaf, araçlarıyla başka illerde şehir içi ve şehirler arası taşımacılık yapmak istediklerini Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına iletti. Bakanlıktan bu isteğe olumlu cevap geldi. Buna göre, bölgede kayıtlı otobüs ve minibüsler 1 Mayıs ve 1 eylül tarihleri arasında yolcu taşımacılığında kullanılabilecek.

Elazığ Dahil 11 İldeki Esnaflara Ayrıcalık

11 ili vuran deprem felaketi bölgede öğrenci ve personel servisi olan birçok esnafı işsiz bıraktı. Canını ve ekmek teknesi araçlarını kurtarabilen servisçiler Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına başvurup araçlarını başka illerde turizm ve şehirlerarası taşımacılıkta kullanabilmeleri için izin verilmesini istediler. Mehmet Ali Demir'in özel haberine göre Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına ilettiler. Bakanlık depremzede esnafın çağrısını geri çevirmedi deprem bölgesinde kayıtlı servis minibüs ve otobüsleriyle 5 ay boyunca Türkiye genelinde şehir içi ve şehirler arası taşımacılık yapabileceğine karar verdi. Minibüslerin ruhsatlarına geçici süreyle B2 ve D2 yetki belgesi eklendi. 

1 MAYIS İLE 1 EYLÜL TARİHLERİNDE 

Bu yetkilendirme ile birlikte, depremzede servisçiler, minibüs ve otobüsleriyle gittikleri illerde 1 Mayıs ile 1 Eylül tarihleri arasında şehir içi ve şehirler arası tarifesiz yolcu taşımacılığı da yapabilecek. Bakanlık Türkiye geneli ve Akdeniz bölgesi için kaç adet aracın sisteme dahil edilebileceğinin de istatistiğini çıkarttı. 

40 BİN 673 ARAÇ DAHİL OLACAK 

Buna göre Türkiye genelinde 3 bin 559 gerçek ve tüzel kişi adına düzenlenmiş D2 yetki belgesi bulunuyor. Bu belgelerle taşımacılık işi yapan şirketlere kayıtlı 32 bin 812 otobüs mevcut. 24 bin 951 sözleşmeli araç da taşımacılıkta kullanılıyor. Verilerin ışığında bakanlık 40 bin 673 aracın daha sisteme ilave edilebileceğini bildirdi. Akdeniz bölgesinde de 8 bin 218 aracın sözleşmeli olarak kullanılabileceği kaydedildi.