Elazığ dahil 11 ilde suç örgütüne darbe

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün koordinesinde 11 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda, aralarında Elazığ'ın da bulunduğu illerde 4 ayrı organize silahlı suç örgütü üyesi 51 kişi gözaltına alındı. Liderliği yurt dışında bulunan ve haklarında kırmızı bülten bulunan şahısların da aralarında olduğu örgütlerin faaliyetlerine son verilmesi hedeflendi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ve Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen kapsamlı çalışmalarda, suç örgütlerine yönelik büyük bir operasyon gerçekleştirildi. Operasyon kapsamında Elazığ da dahil olmak üzere 11 ilde belirlenen adreslere eş zamanlı baskınlar düzenlendi.

11 İLDE 51 GÖZALTI

Edinilen bilgilere göre, İstanbul merkezli olarak düzenlenen operasyonlarda Şanlıurfa, Hatay, Kocaeli, Muş, Van, Elazığ, Adana, İzmir, Antalya ve Bingöl illerinde de eş zamanlı baskınlar yapıldı. Operasyonlarda toplam 51 şüpheli gözaltına alınırken, Elazığ'daki adreslerde de gözaltıların yaşandığı öğrenildi.

HEDEFTEKİ ÖRGÜTLER VE SUÇLAMALAR

Yapılan açıklamalara göre, liderliğini yurt dışındaki şahısların üstlendiği ve bir kısmı hakkında kırmızı bültenle yakalama kararı bulunan 4 ayrı organize silahlı suç örgütü deşifre edildi. Söz konusu örgütlerin; nitelikli yağma, tehdit, kasten öldürme, kasten öldürmeye teşebbüs, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması, kasten yaralama ve mala zarar verme gibi ağır suçlara karıştıkları tespit edildi.

Operasyonun, sadece Türkiye genelinde değil, uluslararası alanda da faaliyet gösteren bu örgütlerin faaliyetlerine son vermek amacıyla planlandığı ifade edildi. İstanbul başta olmak üzere birçok ilde düzenlenen operasyonlarda ele geçirilen silah ve mühimmatlarla ilgili de incelemelerin sürdüğü kaydedildi.

GÖZALTI İŞLEMLERİ VE SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

Yakalanan 51 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilecek. Şüpheliler hakkında yürütülen tahkikat işlemlerinin devam ettiği, gözaltı sayısında artış olabileceği belirtildi.

Emniyet yetkilileri, organize suç örgütleriyle mücadelenin kararlılıkla süreceğini vurgularken, vatandaşlardan bu tür oluşumlara karşı duyarlı olmaları ve şüpheli durumları yetkililere bildirmeleri istendi. Operasyonla ilgili gelişmelerin önümüzdeki günlerde netlik kazanması bekleniyor.