ELAZIĞ' DA YENİ BULVAR YOLU ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Başak MERAL GÜNDÜZ – Elazığ Belediyesi, ilin en büyük mahallelerinden biri olan Doğukent Mahallesi'nin yeni bulvar talebini yerine getiriyor.

ELAZIĞ' DA YENİ BULVAR YOLU ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Doğukent Mahallesi'nin batı yönüne doğru açılan ikinci önemli bağlantı yolu durumunda olan ana bulvar imar yolunun açılmasıyla ilgili çalışmalar Elazığ Belediye Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından devam ediyor.

Doğukent Mahallesi'nde bulunan bulvar yolunun açılmasının ardından il merkezi ikinci bir alternatif ana yol ile batı yönündeki birçok mahalleler birbirine bağlanacak.

 

BULVAR ÇALIŞMASINDA SONA GELİNDİ

Elazığ Belediyesi’nin kendi iş makinelerinin çalışmalarıyla İlimizin batı istikametine doğru devam eden yolun devamı olan veya geri dönüşü ile ikinci bir alternatifi olarak gördüğümüz Doğukent Mahallesi'nde Elazığ Belediyesine ait Sera Alanı altında ana bulvar yolunu açma konusunda çalışmalar devam ediyor. Sanayi Mahallesi Yaşar Doğu Caddesi’ nin devamı olarak yapılan yeni imar yolunun açılması ile batı yönünde her manada büyük bir rahatlama olacağına inanılan bulvarın yapım aşamasının sonuna gelindi. Özellikle Doğukent Mahallesi'nde yapımı devam eden Şehir Hastanesine ulaşımı kolaylaştırmak ve vatandaşların hastaneye en yakın yoldan ulaşmasını sağlayan alternatif yol, şehrin birçok mahallelerini birbirine bağlamakta ve ulaşımı kolaylaştırmaktadır.

Başlatılan kapsamlı çalışmalar ile Doğukent Mahallesi'ni ilimizin en prestijli mahallelerinden birisi haline getirmeyi planlayan Elazığ Belediyesi, bölge için çok önemli yer teşkil eden bulvarın bitirilmesi için çalışmalarına hız verdi. Çalışmaların en kısa zamanda tamamlanarak Doğukent Mahallesi'ni çocuk oyun alanları, parkları, yeşil alanları, yolları, kaldırımları, aydınlatması ve yeni açılan bulvarı ile yepyeni ve model binalarıyla yeni ve farklı örnek bir yaşam merkezi haline getirmeyi hedeflemektedir.