Elazığ'da Yarın Eylem Var! Herkes Davetli!

Eğitim Bir Sen Elazığ 1 No'lu Şube tarafından düzenlenmesi planlanan eylem, 10 Mayıs 2024 (yarın) günü, saat 11.00'de Cumhuriyet Meydanı'nda yapılacak.

Elazığ'da Yarın Eylem Var! Herkes Davetli!

7 Mayıs Salı günü gerçekleşen ve ülke gündemine bomba gibi düşen Özel Okul Müdürü İbrahim Oktugan cinayeti, yurt genelinde her kesimin tepkisini çekti.

Olay 7 Mayıs günü İstanbul Eyüpsultan’da bir özel okulda öğrenci olan, Irak uyruklu şahıs, okul müdürünü katletti. Cinayetin ardından sosyal medya hesabından Türkçe çevirisi “kafasına sıktım” olan bir şarkı paylaşan şahıs, günlerdir sosyal medyanın gündeminde.

Cinayeti işledikten birkaç saat sonra yakalanan ve tutuklanan şahsın ifadesinde öldürme amacıyla gitmediğini belirttiği öğrenilse de tepkiler çığ gibi büyüyor.

“Eğitimde şiddete hayır” sloganıyla sokaklara çıkan öğretmenler, şiddet yasası taleplerini yeniden gündeme getirdiler.

Elazığ'da Yarın Eylem Var! Herkes Davetli!

Yarın saat 11.00’de Cumhuriyet Meydanı’nda toplanmayı planlayan öğretmenler, eğitimcilere karşı yaşanan şiddet olaylarını protesto edecek.

Konuyla alakalı olarak sosyal medya hesabından açıklama yapan ve herkesi eyleme davet eden Eğitim Bir Sen Elazığ 1 No’lu Şube Başkanı İbrahim Bahşi, yaptığı paylaşımda: “Şimdi Birlik Zamanı! Eğitimcilere karşı yaşanan şiddet olaylarını protesto etmek amacıyla tüm sendikalar olarak aldığımız iş bırakma eylemine ve basın açıklamamıza yetkili sendika olarak ilimizdeki tüm sendika başkanlarını ve üyelerini davet ediyorum” dedi.

Eğitim Bir Sen Elazığ Resmi Hesabı tarafından yapılan paylaşımda ise: “Çağrımızın birlik ve beraberliğimiz için kıymetli olduğunu düşünüyoruz. Yetkili sendika olarak sendika ayrımı gözetmeksizin tüm eğitim çalışanlarımızı eylemimize davet ediyoruz” denildi.