Elazığ'da Vatandaşların 'Kasa' Mağduriyeti

Elazığ Malatya Caddesi'nde bulunan Garanti Bankası'na ait bir şubede kasası bulunan vatandaşlar, depremden sonra banka şubesinin bulunduğu binanın ağır hasar alması neticesinde 2 aya yakın bir süredir kasalarını teslim alamıyor.

Elazığ'da Vatandaşların 'Kasa' Mağduriyeti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem sonrasında Elazığ’da binlerce bina hasar aldı. Bu binalardan birinde bulunan Garanti Bankası’na ait bir şube de binanın hasarlı olması nedeniyle depremden hemen sonra kapandı. Bu banka şubesinde kasası bulunan yaklaşık 80’e yakın kasa müşterisi 2 ayı bulan süre zarfında kasalarını teslim alamadıkları için mağduriyet yaşıyor.

“BANKA YETKİLİLERİ VALİLİĞE YÖNLENDİRDİ”

Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan mağdur bir iş insanı bankanın çeşitli bahanelerle müşteriyi oyaladığını ve kendilerini Elazığ Valiliği’ne yönlendirdiklerini söyledi. Elazığ Valiliği’nden randevu isteyen vatandaş bu talebe karşılık bulamadıklarını söyledi. Bu hafta başında açık kapı birimine başvurduklarını ve ilgisiz bir tavırla karşılaştıklarını belirten mağdur vatandaş bu sorunun acilen çözülmesini beklediklerini ifade etti.

BİNADA HERHANGİ BİR GÜVENLİK ÖNELİMİ YOK

Öte yandan bahsi geçen binanın ağır hasarlı olmasına rağmen herhangi bir güvenlik önlemi alınmadığı ve binanın bulunduğu güzergahın vatandaşlar tarafından kullanıldığı da iddialar arasında. Vatandaşlar 53 günü bulan süre zarfında binanın petek, kombi, kapı ve parke gibi donanımlarının sökülmesine rağmen yıkılmadığını ancak kasaları alırken mi yıkılacağını merak ettiklerini ifade ettiler. 

KASALAR ALINMADAN BİNA YIKILIRSA NE OLACAK?

Aynı zamanda gazetemize konuyu aktaran vatandaş, banka yetkililerinin kendilerine dalga geçer gibi kasaların binanın yıkımının yapıldıktan sonra teslim edileceğini söylediklerini belirterek depremin yıkım yarattığı illerde bile yıkılan binalardan kasaların teslim alınabildiğini ancak Elazığ böyle bir mağduriyet yaşanmasına anlam veremediklerini söyledi. İnsanların maddiyata en çok ihtiyaç duyduğu bu dönemde yaşatılan bu mağduriyete anlam verilemedi.

Binanın kasalar teslim edilmeden yıkımının yapılmasıyla ortaya çıkacak mağduriyetin kim tarafından üstleneceği ise belirsiz.
 

Elazığ'da Vatandaşların 'Kasa' Mağduriyeti
Elazığ'da Vatandaşların 'Kasa' Mağduriyeti
Elazığ'da Vatandaşların 'Kasa' Mağduriyeti
Elazığ'da Vatandaşların 'Kasa' Mağduriyeti