Elazığ'da Tutulan Bu Nöbet Çok Başka!

Elazığ'da köylerde yaşayan çiftçilerin problemleri devam ediyor.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Elazığ'da Tutulan Bu Nöbet Çok Başka!

Doğurganlık oranı çok yüksek olduğu için popülasyonu sürekli artan yaban domuzları Elazığ’da ekili alanlara zarar vermeye devam ediyor. Çiftçiler geceleri zararı önlemek için güneşin batışından gün ağarıncaya kadar domuz nöbeti tutmaya başladı. 

Palu’nun Üçdeğirmenler köyünde yaşayan Ahmet Kılıç adlı çiftçi  yaban domuzlarının  çeltik tarlarına 10 Binlerce  lira zarar verdikleri belirterek  arkadaşlarıyla birlikte sabaha kadar nöbetleşe domuz nöbeti tuttuklarını kaydetti. Nöbet esnasında yaşadıklarını ve uğradıkları zararı bir video çekerek anlatan Kılıç :“ Arkadaşım Mustafa ile yine domuz nöbetindeyiz. Büyük bir domuz grubu geldi, bayağı bize zarar verdi. Her gün sabaha kadar bekliyoruz, arkadaş olursa 3 vardiya olmazsa 2 vardiya şeklinde dönüşümlü bekliyoruz. 

Elazığ'da Tutulan Bu Nöbet Çok Başka!

Güneş battı mı mücadelemiz başlıyor güneş doğana kadar.  Yağmur, çamur, soğuk hiçbir şey bizim beklememize engel değil. Beklemek de zorundayız.  Palu Üçdeğirmenler köyünde adadayız. Yerimizi bilenler bilir. Bayağı soğuk oluyor burası. Ekinimiz çeltik olduğu için bayağı hassas ve düşmanları çok oluyor. Geceleri domuz gündüzleri serçe birkaç düşmanı daha var saymakla bitmez. Elimizde silahımızla bekliyoruz” ifadelerini kullandı.