Elazığ'da Türkiye'yi Korkutan Olayda Örnek Olacak Detaylar

Geçtiğimiz gün Elazığ'ın Palu ilçesi sınırlarında bulunan krom madeninde çökme meydana gelmiş ve madende çalışan 4 işçi göçük altında kalmıştı.

Elazığ'da Türkiye'yi Korkutan Olayda Örnek Olacak Detaylar

Henüz sebebi bilinmeyen göçük, Erzincan İliç’te meydana gelen ve ülke gündeminde bomba etkisi yaratan facia nedeniyle tüm Türkiye’de büyük bir korku yaşandı. Ancak bu korku kısa süre içerisinde büyük bir sevince dönüştü.

İŞÇİLER NASIL KURTULDU?

Göçük altında kalan 4 işçiden biri kendi imkanları ile çıkarken, 2 işçi de UMKE ve AFAD ekiplerinin müdahalesi ile bulunduğu yerden çıkarılıp ambulansa alındı. Göçük altında kalan son işçi de ekiplerin yaklaşık 5 saatlik çalışması sonucu sağ olarak kurtarıldı.

Elazığ'da Türkiye'yi Korkutan Olayda Örnek Olacak Detaylar

DİKKAT ÇEKEN DETAYLAR

Öte yandan göçük meydana gelen Bedri Aydın Madencilik’e ait sahayla ilgili önemli ayrıntılar ortaya çıktı. Hakimiyet’in edindiği bilgiye göre maden sahası Avrupa Standartlarında güvenlik önlemleri alması ve can güvenliğine büyük önem vermesi nedeniyle herhangi bir can kaybına sebep olmadı. Madenin açıldığı alanda olası göçük ve olumsuz olaylara karşı farklı kaçış tünelleri bulunması da bir işçinin hemen göçükten sonra kurtulmasını diğer işçilerin ise kısa bir süre sonra hayata tutunmasını sağladı. Ayrıca işçilere gerekli kurtulma ve arama kurtarma eğitimleri ile iş güvenliği eğitimlerinin verilmiş olması da büyük fayda sağladı. Göçüğün hemen ardından çıkan işçinin de arkadaşlarını kurtarmak için arama kurtarma faaliyetlerine katkı sağladığı öğrenildi.

Elazığ'da Türkiye'yi Korkutan Olayda Örnek Olacak Detaylar

MADEN SAHİBİNİN OĞLU DA GÖÇÜK ALTINDA KALDI

Aynı zamanda göçüğün meydana geldiği alanda Bedri Özer Madencilik’in sahibi maden işletmecisi Bedri Aydın’ın oğlu Zülfi Aydın’ın da göçük altında kaldığı ve yapılan çalışmalar neticesinde kurtarıldığı öğrenildi. Bu durum maden sahibinin kendi oğlunu bile rahatlıkla çalıştırabileceği kadar güvenli ve kurallara uygun bir saha olduğu şeklinde yorumlandı.

Elazığ'da Türkiye'yi Korkutan Olayda Örnek Olacak Detaylar

TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLMALI

En son Erzican’da yaşanan ve geçmişte de Türkiye’nin yüreğini yakan maden kazalarında aslında işin kuralına uygun bir şekilde yapıldığında olası olumsuz durumlarda bile can kaybının önüne geçileceği bu örnekle tüm Türkiye’ye gösterilmiş oldu.

Umarız her şeyden önce her konuda önce can güvenliği ve insan hayatı dikkate alınır ve bu örnekte olduğu gibi en kötü kazalarda bile can kayıplarının önüne geçilir ve ülkemizin yüreği bir kez daha yanmaz…