Elazığ'da TOKİ'den Ev Alamayanlara Müjde

TOKİ'den ev sahibi olamayan vatandaşları o banka ev sahibi yapıyor. Aylık ödemeler sadece 14 bin TL olarak yapılıyor. İşte en düşük faizli konut kredisi veren banka…

Elazığ'da TOKİ'den Ev Alamayanlara Müjde
TAKİP ET Google News ile Takip Et

TÜİK (Türkiye İstatistik Kurumu) Ocak ayının enflasyon oranını açıkladı. Buna ek olarak konut satışlarının istatistiklerini de paylaştı. Ülkemizdeki konut satışlarının 2024 yılının ilk ayında geçen seneye göre yüzde 17,8 oranında azaldığı tespit edildi. Buna göre konut satışları Ocak 2023’e göre 80 bin 308 azaldı. Geçen seneye göre yeni yapılan konutların satışında ise yüzde 8,2 azalma olduğu görüldü. 2023 Ocak ayına göre 25 bin 263 azalan ilk el konut satışına kıyasla ikinci el konut satışı ise 55 bin 45, yani yüzde 21,6 oranında azaldı. Konut sahibi olmak isteyenler özellikle nakit problemi yaşıyor. Bu noktada devlet desteğiyle konut sahibi olamayan vatandaşlara bankalar fırsat sunuyor. Peki, en düşük faizli konut kredisi hangi bankada? Hangi bankanın konut kredisi daha düşük faizli? İşte düşük faizli konut kredisi…


ORTA VADELİ PROGRAM DEVREDE
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ilk kez ev sahibi olacaklar için Aile ve Gençlik Fonu kapsamında konut kredisi sağlanacağını açıklamıştı. Türkiye genelinde buna ek olarak TOKİ tarafından sosyal konut projeleri devam ediyor. Ancak bunlara müracaat eden ve etmek isteyen her vatandaş devlet destekli ev sahibi olma hayaline kavuşamayabiliyor. Bu nedenle bankalardan alınan konut kredileri bazı vatandaşlar için kendi tapularını alma şansı sunuyor. Tapu sahibi olmak isteyenlerin konut kredisinde ise en fazla dikkat ettiği nokta düşük faiz olması.

AKBANK DÜŞÜK FAİZLİ KONUT KREDİSİ
Akbank düşük faizli konut kredisi ile diğer tüm bankaların önüne geçti. Tüm bankalardan daha düşük faizli konut kredisi veren Akbank, yoğun başvurular almaya başladı. Özellikle “İlk Evim Konut Kredisi” kampanyasına olan yoğun talep vatandaşların artık kira vermektense ev sahibi olmak istediğini gösteriyor. Aylık 14 bin TL civarında ödemelerle ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar Akbank konut kredisine başvuruyor.

Akbank, konut kredisi faiz oranını düşürerek tüm vatandaşlara ev sahibi olma şartlarını eşitliyor. Özellikle orta gelirli ve düşük geliri olan vatandaşların ev alırken nakit eksiğini kapatmalarında Akbank büyük bir destek sağlıyor.

AKBANK DÜŞÜK FAİZLİ KONUT KREDİSİ GERİ ÖDEME
Düşük faizli konut kredisi almak isteyen vatandaşlar için Akbank, uygun geri ödeme seçenekleri sunuyor. Örneğin Akbank’ın yüzde 2,80 faiz oranından faydalanarak konut kredisi çekmek isteyen vatandaşlar 500 bin TL çekmeleri halinde aylık 14 bin 528 lira 50 kuruş ödeme yapıyorlar. Ortalama ekspertiz ücreti Akbank konut kredisinde 7 bin 700 TL iken ipotek ücreti ise 1.620 TL olarak yapılıyor. Toplamda geri ödeme ise 10 yıl sonunda 1 milyon 755 bin 240 TL olarak yapılıyor.