Elazığ'da Ticaret Doğduğu Sokaklara Döndü

'Ticaret Doğduğu Sokaklara Dönüyor Projesi' kapsamında Tarihi Kapalı Çarşı, Bakırcılar Çarşısı ve Saray Camii çevresinde gerçekleştirilen yenileme, restorasyon ve rekreasyon çalışmalarıyla bölge cazibe merkezi haline geldi.

Elazığ'da Ticaret Doğduğu Sokaklara Döndü

15 Temmuz Demokrasi Meydanı ve Yeraltı Otoparkı, bölgede ticaretin gelişimine olumlu etkide bulunurken, Kent Müzesi’nde devam eden çalışmaların tamamlanmasıyla Elazığ’ın kültür ve turizmi yeni bir değer kazanacak. Elazığ Belediyesi’nin yaptığı çalışmalarla günden güne müşteri sayılarının arttığını ifade eden esnaflar, vaatlerini bir bir hayata geçirerek Elazığ’ın değerine değer katan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’na teşekkür etti.


Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın 11 Ana Başlıkta 100 Projesi kapsamında yer alan “Ticaret Doğduğu Sokaklara Dönüyor Projesi" Elazığ’ın gelecek vizyonuna değer kattı. Proje dahilinde yer alan Tarihi Kapalı Çarşı ve Bakırcılar Çarşısı eski ihtişamına kavuşurken, yenilenen Saray Camii çevresi ile bölge cazibe merkezi haline geldi ve çalışmalar Elazığ ticaretinin canlanmasını sağladı. Ayrıca hizmet vermeye başladığı günden itibaren insan yoğunluğunun gözlendiği 15 Temmuz Demokrasi Meydanı ve Yeraltı Otoparkı, ticaret trafiğini arttırırken Kent Müzesi çalışmalarının ardından Elazığ’da önemli bir müze daha hayat bulacak. 

TARİHİ KAPALI CARŞI'YA YENİ VE MODERN BİR MİSYON YÜKLENDİ

Elazığ ticaretinin kalbinin attığı Tarihi Kapalı Çarşı’nın eski görkemine ve cazibesine kavuşabilmesi için başlatılan restorasyon çalışmaları kapsamında, 116 dükkanın dış cephesinde yenileme yapıldı. Kapalı Çarşı’nın tarihi dokusuna uygun olarak dükkanlarda tek tip ahşap kaplama çalışmasının yanı sıra kaldırımlar da yenilendi. Ayrıca, çatı tadilatı, aydınlatma ve sokak sağlıklaştırma çalışmaları gerçekleştirilerek Kapalı Çarşı’ya yeni ve modern bir misyon yüklendi. Restorasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla yepyeni bir kimlik kazandırılan Tarihi Kapalı Çarşı, vatandaşlara ve başka illerden gelen misafirlere kaliteli hizmet sunmaya devam ediyor. 

BAKIRCILAR ÇARŞISI, SOKAK SAĞLIKLAŞTIRMASI VE CEPHE YENİLEME ÇALIŞMALARI İLE YENİ BİR KİMLİK KAZANDI

Geçmişten günümüze el sanatlarının önemli bir bölümünü oluşturan bakırcılık mesleğinin icra edildiği Tarihi Bakırcılar Çarşısı’nda bulunan 96 dükkanı kapsayan sokak sağlıklaştırması ve cephe yenileme projesi kapsamında ihtiyaç duyulan binalarda güçlendirme çalışması, çatı tadilatı, ahşap kaplama çalışması yapıldı. Tarihi çarşı, kaldırım yenileme ve aydınlatma çalışmalarıyla Elazığ’a yakışan bir görünüme kavuşturuldu. 

SARAY CAMİİ ÇEVRESİ YEPYENİ BİR GÖRÜNTÜYE KAVUŞTU

Ticaret Doğduğu Sokaklara Dönüyor projesi kapsamında Çarşı Mahallesi-Sakarya Caddesi, Belediye Sokak, Saray Cami Meydanı ve Belediye İş Merkezi Üstü Sokak Sağlıklaştırma çalışmalarının ardından yepyeni bir görüntüye kavuştu. Çalışmalar kapsamında 81 dükkanda cephe yenileme çalışması yapıldı. Saray Cami Meydanı ile Belediye İş Merkezi üstünün yeniden düzenlendiği çalışmalar doğrultusunda alan, kaldırım, yol yenileme ve aydınlatma çalışmaları ile yepyeni bir kimlik kazandı.

KENT MÜZESİ İLE KENT TARİHİ, GELECEK NESSİLLERE AKTARILACAK

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Elazığ’ın özlemle beklediği bir projeyi daha hayata geçirecek. Elazığ’ın kültür ve turizmine yeni bir değer daha kazandırma hedefiyle, 1896 yılında dönemin Valisi Enis Paşa tarafından inşa edilen ve geçmişte hükümet konağı olarak hizmet veren Çarşı Mahallesi’ndeki tarihi bina, kent müzesi olarak düzenlenecek. Kent tarihini gelecek nesillere aktaracak olan Kent Müzesi bünyesinde, Elazığ’ın tarihi dönemleri, coğrafi, sosyal ve ekonomik yapısı, anılarda Elazığ (Harput), unutulmaya yüz tutmuş meslekler bölümü ile geleneksel yaşam kültürü kısımları yer alacak. Modern müzecilik teknikleri ve canlandırma heykellerle desteklenecek Kent Müzesinin tasarımı için ihale çalışmaları da başlatıldı. 

15 TEMMUZ DEMOKRASİ MEYDANI VE YERALTI OTOPARKI, TİCARETİN GELİŞMESİNE KATKI SUNDU

Esnaflar ve Elazığlı vatandaşlardan tam not alan Ticaret Doğduğu Sokaklara Dönüyor projesi, Elazığ’ın ticaretinin kalbinin attığı mekanları yeniden canlandırırken 15 Temmuz Demokrasi Meydanı ve Yeraltı Otoparkı da bölgedeki ticaretin gelişmesine katkı sundu. İnsan ve araç trafiğinin en yoğun olduğu alana yeni bir kimlik kazandırılırken, şehrin otopark ihtiyacına büyük ölçüde çözüm oluşturuldu. Eski SGK Hizmet Binası alanı ile Eski Elazığ Valiliği Hizmet Binası alanını da kapsayan şehrin merkezi noktasındaki 11 bin metrekarelik alan, meydan olarak düzenlenirken, 7 bin metrekaresinde peyzaj çalışması gerçekleştirildi ve 4 bin metrekaresi ise yeşil alan olarak hayata geçirildi. 15 Temmuz Demokrasi Meydanı, kentsel mobilyalar, oturma bankları, pergolalar, kuru havuz, çim serimi, ağaç ve süs bitkisi dikimi ile şekillendirildi. 
Öte yandan proje kapsamında inşa edilen ve her katı yaklaşık 3 bin 500 metrekare olmak üzere toplam 7 bin metrekare kapalı alana sahip iki katlı, 224 araç kapasiteli yeraltı otoparkı da hizmete sunuldu.

ESNAF VE VATANDAŞLARDAN BAŞKAN ŞERİFOĞULARI’NA TEŞEKKÜR

Bölgede gerçekleştirilen ve Elazığ’ın gelecek vizyonuna değer katan çalışmaları değerlendiren esnaflar ve vatandaşlar, Elazığ’da eser ve hizmet belediyeciliğinin en güzel örneklerini hayata geçiren Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’na teşekkür etti. 
Esnaf ve vatandaşların ifadeleri şu şekilde;

“ELAZIĞ SEVDALISI BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

“Elazığ Belediye Başkanımız Sayın Şahin Şerifoğulları’na bu yatırımları Elazığ’a kazandırdığı için, Kapalı Çarşı esnafı olarak canı gönülden teşekkür ediyorum. Yenilenerek modern bir hale gelen dükkanlarımızda kaliteli hizmet sunuyoruz. Müşterilerimiz de memnun, bizler de çok mutluyuz. Uzun yıllardır Belçika’da ikamet eden bir müşterim, son olarak Elazığ’a geldiğinde bana, “Elazığ çok değişmiş ve çok güzel olmuş” diye yorumda bulundu. Elazığ sevdalısı Elazığ Belediye Başkanımız Sayın Şahin Şerifoğulları çok çalışıyor.”

“ELAZIĞ BELEDİYESİ’NİN ÇALIŞMALARININ ARDINDAN MÜŞTERİ SAYIMIZDA ARTIŞ OLDU”

“Elazığ Belediye Başkanı Sayın Şahin Şerifoğulları döneminde gerçekleştirilen çalışmalar ve hizmetlerle Elazığ’da büyük değişimler yaşandı. Daha önce Kapalı Çarşı ve Saray Camii çevresinde saat 18.00’den sonra müşteri potansiyelimiz yok denecek kadar az oluyordu. Son birkaç yılda yapılan aydınlatma, kaldırım yenileme, peyzaj, rekreasyon ve dükkanlarda gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarının ardından müşteri sayımızda ciddi artış gözlemledik. Bu iyileşmeye, 15 Temmuz Demokrasi ve Yeraltı Otoparkının hayata geçmesi de etkili oldu. Elazığ ticaretinin kalbi diyebileceğimiz bu bölgeler baştan aşağıya yenilendi. Elazığ Belediyesi’nin çalışmalarından esnaflar olarak memnunuz ve vatandaşlar da gayet mutlu.”
 
“ESNAFLARDAN HER HANGİ BİR ÜCRET TALEP EDİLMEDİ”

“Elazığ Belediyesi tarafından gerçekleştirilen bu çalışmalar dolayısıyla hiçbir esnaftan her hangi bir ücret talep edilmedi. Dükkanlara yapılan bütün restorasyon ve iyileştirme çalışmalarının tamamını Elazığ Belediyesi yüklendi. Bu bölgenin yenilenmesi hem esnafı, hem de vatandaşları memnun etti.”

“ELAZIĞ, DEĞİŞMİŞ VE GELİŞMİŞ”

“Ben Elazığlıyım ve İstanbul’da yaşıyorum. Kapalı Çarşı’nın yeni görüntüsünü çok beğendik. Esnaf arkadaşlarımız Elazığ Belediyesi’nin çalışmalarından gayet mutlu. Elazığ Belediye Başkanı Sayın Şahin Şerifoğulları’nın hizmetlerinden biz vatandaşlar da memnunuz. Başkan Bey sürekli halkın arasında. Birkaç kez de Kapalı Çarşı’daki esnaflarla da bir araya geldiğini gördüm. Sayın Başkanın vatandaşla olan diyalogları gayet güzel. Mahallelere yapılan yatırımları da olumlu buluyoruz. Elazığ değişmiş ve gelişmiş.”