Elazığ'da Tarım Zirvesi

Ülkemizin kalkınması ve şehirlerimizin marka değerler oluşturması adına önemli çalışmalar yapan MÜSİAD Elazığ Şubesi, tarım ve hayvancılık sektöründe üretimin artırılması ve yaşanan sorunların konuşulacağı 'Bölgesel Tarım Zirvesi' düzenliyor.

Elazığ'da Tarım Zirvesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Şehrimizin ekonomik gelişmesine önemli katkılar sunan Elazığ MÜSİAD Şubesi, tarım ve hayvancılık sektör temsilcilerini buluşturacak Bölgesel Tarım Zirvesine ev sahipliği yapacak.

29 Eylül Perşembe günü 09.30’da Elazığ’da Akgün Otel’de yapılacak zirveye, MÜSİAD Gıda Tarım ve Hayvancılık Sektör Kurulu Başkanı Cemal ÖZEN, Başkan Yardımcısı Emrullah GÖKHAN’ın yanı sıra Malatya, Bingöl, Adıyaman gibi bölge illerin MÜSİAD şubeleri de katılım sağlayacak.

Elazığ'da Tarım Zirvesi

BAŞKAN GÜRKAN:“TARIM ZİRVESİNİ ÖNEMSİYORUZ” 

Düzenlenecek toplantı ile ilgili Hakimiyet Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı Tekin Gürkan,“Genel Merkezimiz ile birlikte bölgesel tarım zirvesini ilimizde gerçekleştiriyoruz. Toplantımıza bakanlık temsilcileri, üniversiteden uzman konuşmacılar ve genel merkezimizden sektörle ilgili yönetim kurulu üyeleri katılacak.” dedi.

GÜRKAN: “AMACIMIZ TARIMIN ÖNEMİNİ ANLATMAK” 

Tarımın artık daha önemli bir konu olduğunu ifade eden Başkan Gürkan, “Bildiğiniz gibi tarım stratejik bir sektör haline geldi. Bir savunma kadar önemli bir sektör. Bölgesel tarımın önemini, verimini ve teşvik edilmesini istiyoruz ve amacımız budur. Yani tarımın önemini bir defa daha bu şehre ve bölgeye anlatmak istiyoruz. Bu toplantıya katılım yoğun olacak. Yaklaşık 250-300 kişi katılacak. Önemli bir toplantı yapacağız.” dedi.

 “ELAZIĞ’IN KALKINMASINA YÖNELİK TOPLANTILAR SÜRECEK”
Başkan Gürkan, “MÜSİAD olarak biz Elazığ’ın gelişmesine ve kalkınmasına yönelik bu tür toplantıları yapmaya devam edeceğiz. MÜSİAD,12 bin üye ve 60 bin işletmesi olan dev bir platform. Düzenli olarak toplantılar düzenliyor. Elazığ içinde bundan sonra her zaman olduğu gibi önemli konular hakkında toplantılar yapmayı düşünüyoruz.” dedi.

Elazığ'da Tarım Zirvesi

“ÜRETİM PAYIMIZ DÜŞÜK” 

Elazığ’ın önemli bir tarım kenti olduğunu ifade eden Başkan Gürkan,“Bu zirvenin şehrimizde özellikle tarımsal üretim alanında yeni gelişmelerin, yeni yatırımların önünü açmasına vesile olmasını diliyoruz. Elazığ, önemli bir tarım ve hayvancılık şehridir. Şehir olarak potansiyelimizin yüksek, imkânlarımızın geniş ve coğrafyamızın uygun olduğunu hepimiz biliyoruz. Ancak bütün bu zenginliklerimize, uygun koşullara rağmen gerek tarım sektöründe gerekse hayvancılık sektöründe üretim payımız düşüktür.” dedi. 

 “TARIMSAL ÇEŞİTLİLİĞİNİN ARTMASI LAZIM” 

Tarımın dünyada stratejik bir sektör haline geldiğini belirten Başkan Gürkan, “Şehir olarak el birliği ile üretimimizi artırmamız, tarımsal çeşitliliği sağlamamız, girişimcilik ruhunu geliştirmemiz gerekmektedir. Dünyada yaşanan son gelişmeler tarımsal üretimin ülkeler için önemini açık bir şekilde ortaya koymuştur. Tarım dünyada stratejik bir sektör olarak görülmektedir. Bu nedenle bundan sonraki süreçte şehrimizde tarımsal üretimin ve tarımsal çeşitliliğin artmasının önemli olduğunu düşünüyoruz. Bizler yerel kalkınmanın ancak üretimle olacağına inanmaktayız. Tarım sektörü başta olmak üzere hemen her sektörde katma değeri yüksek ürünler üretebilirsek yerel kalkınma sürecine de o düzeyde katkı sağlayabiliriz.” diye ifade etti. 

“SEKTÖRDE PAYIMIZ KÜÇÜK”

Düzenleyecekleri Tarım Zirvesi ile şehrimizde özellikle tarımsal üretim alanında yeni gelişmelerin, yeni yatırımların önünü açmasını amaçladıklarını dile getiren Başkan Gürkan, şunları söyledi:“Elazığ, önemli bir tarım ve hayvancılık şehri. Şehir olarak potansiyelimizin yüksek, imkânlarımızın geniş ve coğrafyamızın uygun olduğunu biliyoruz. Şehir olarak el birliği ile üretimimizi artırmamız, tarımsal çeşitliliği sağlamamız, girişimcilik ruhunu geliştirmemiz gerekmektedir.” 

“TARIM, ARTIK STRATEJİK BİR SEKTÖR KONUMUNDA”

Dünyada yaşanan son gelişmeler tarımsal üretimin ülkeler için önemini açık bir şekilde ortaya koyduğuna dikkate çenen MÜSİAD Elazığ Şube Başkanı Tekin Gürkan, “Tarım dünyada stratejik bir sektör olarak görülmektedir. Bu nedenle bundan sonraki süreçte şehrimizde tarımsal üretimin ve tarımsal çeşitliliğin artmasının önemli olduğunu düşünüyoruz. Bizler yerel kalkınmanın ancak üretimle olacağına inanmaktayız.  Tarım sektörü başta olmak üzere hemen her sektörde katma değeri yüksek ürünler üretebilirsek yerel kalkınma sürecine de o düzeyde katkı sağlayabiliriz.” dedi. 

ZİRVEDE NELER KONUŞULACAK?

Tarım Zirvesinde uzmanları tarafından katılımcılara şu konular hakkında bilgi verilecek:

1-ELAZIĞ'IN TARIM POTANSİYELİ

2-ELAZIĞ'DA TARIMSAL ÜRETİMDE VERİMLİLİĞİN ARTIRILMASI -TAHIL ÜRÜNLERİ-HUBUBAT -YEM BİTKİLERİ –MEYVECİLİK 

3-ELAZIĞ'DA ALTERNATİF TARIM ÜRÜNLERİNİN ÜRETİMİ -TIBBI AROMATİK BİTKİLER -SÜS BİTKİLERİ -YEM BİTKİLERİ -ÖRTÜ ALTI TARIM
4- ELAZIĞ'IN TARIM ALGORİTMASI

5-AKILLI TARIM UYGULAMALARI

6-ELAZIĞ'DA TARIM SEKTÖRÜNÜN SORUNLARI VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

7- İLHAM VEREN ÜRETİCİLER